Blogs

Zoek je de goedkoopste auto om in te rijden?

Geplaatst: 26 juli 2024
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Zoek je de goedkoopste auto om in te rijden?

Autorijden is een dure aangelegenheid. Het begint bij de aanschaf ervan: het aankoopbedrag slaat meestal een behoorlijk gat in je spaarrekening. En dan begint het pas: brandstofkosten, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties en de APK zijn terugkerende kosten. Heb je een auto nodig om jezelf van A naar B te vervoeren, maar wil je grip op je budget houden? Op deze pagina vertellen we meer over de goedkoopste auto's op de markt en welke auto’s de beste koop zijn op het gebied van prijs/kwaliteit.

Wat is de goedkoopste auto op de markt?

Autofabrikanten laten in rap tempo nieuwe modellen uit de fabriek rollen. Stilstand is tenslotte achteruitgang. Wat de goedkoopste nieuwe auto op de markt is, verandert continu. Op dit moment kun je een nieuwe auto vanaf 17.000 euro kopen. We zetten daarom de goedkoopste nieuwe auto’s van dit moment voor je op een rij:

  • Dacia Sandero, met een vanafprijs van 17.200 euro
  • Mitsubishi Space Star, met een vanafprijs van 17.490 euro
  • Fiat 500, met een vanafprijs van 17.790 euro
  • Hyundai i10, met een vanafprijs van 17.995 euro
  • Fiat Panda, met een vanafprijs van 18.640 euro
  • Kia Picanto, met een vanafprijs van 18.945 euro

Op dit moment is de Dacia Sandero de goedkoopste auto zonder kilometers op de teller. Maar alsnog leg je hiervoor een flinke duit neer en weet je misschien wel dat de afschrijving in de eerste 3 jaar na aanschaf het hoogste is. Daarom zoeken we ook voor je uit wat de goedkoopste tweedehands auto’s zijn.

Goedkoopste auto tweedehands

Het is wat lastiger om de goedkoopste tweedehands auto te bepalen. Een auto wordt als tweedehands beschouwd zodra deze van eigenaar wisselt. Dat kan dus een auto zijn met 10.000 kilometer op de teller en slechts één eerdere eigenaar of een auto met meer dan 200.000 kilometer op de teller en zoveel verschillende eigenaren dat ze niet meer op twee handen te tellen zijn. Ook heeft de ene tweedehands auto meer gebruikssporen dan de ander.

Wanneer we verschillende autosites (waaronder Marktplaats) afstruinen, kunnen we concluderen dat de volgende tweedehands exemplaren (tot 200.000 kilometer op de teller) goed geprijsd zijn:

Bij het zoeken naar de goedkoopste auto’s is het belangrijk om niet alleen naar prijs te kijken. Je kunt op Marktplaats namelijk voldoende tweedehands auto’s tot 500 euro aanschaffen. Het is belangrijk om te kijken wat je voor je budget ontvangt. Hoe hoger de kilometerstand en hoe meer gebreken, hoe lager de prijs. Wees daarom kritisch op de volgende zaken als je een goedkope auto koopt:

  • Heeft de auto nog minimaal 6 maanden (en liefst langer) APK?
  • Hoeveel kilometer staat er op de teller?
  • Is groot onderhoud binnenkort nodig? (Denk aan het vervangen van de distributieriem)
  • Maak altijd een proefrit voordat je de auto koopt

“Op zoek naar de goedkoopste tweedehands auto? Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de staat van de auto. Anders koop je een kat in de zak.”


Goedkope hybride auto’s

Wil je besparen op je maandelijkse lasten - maar niet te veel betalen voor een betaalbare elektrische of hybride auto? We zetten de goed geprijsde hybride auto’s voor je op een rij:

  • Toyota Yaris
  • Fiat 500
  • Toyota Corolla Touring Sports
  • Suzuki Ignis
  • Volkswagen Golf
  • Hyundai Ioniq
  • Ford Mondeo

Met hybride of elektrisch rijden bespaar je op je maandelijkse kosten: deze liggen een stuk lager. Ook steeds meer bedrijven stappen over op (deels) elektrisch rijden. Let op: ga je elektrisch rijden via de zaak? Houd er dan rekening mee dat je bijtelling over je privé gereden kilometers betaalt.

Je oude auto verkopen?

Zoek je een goedkope auto omdat je oude auto het heeft begeven? Misschien is ‘ie zelfs wel rijp voor de sloop of afgekeurd in de APK. Dan mag (of kan) je er de openbare weg niet meer mee op. Op de reguliere autosites vang je waarschijnlijk bot op je advertentie. Verkoop daarom je (sloop)auto gemakkelijk en snel via OSW.

Vul je kenteken in, publiceer je kenteken en ontvang binnen 24 uur het hoogste bod van erkende autodealers. Het vervoer van je oude auto wordt voor je geregeld - evenals de betaling en de overschrijving ervan. Je oude auto verkopen was nog nooit zo makkelijk…en je krijgt er gegarandeerd nog iets voor terug!

Probeer het zelf


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen

Relevante artikelen

Alles over autotransport
Alles over autotransport
16/05/2024
Van A naar B vervoeren: dat is de belangrijkste functie van je auto. En toch heb je misschien in sommige gevallen autotransport nodig. Omdat je gaat verhuizen (en meerdere auto’s in je bezit hebt), je je auto hebt verkocht aan iemand die niet in de buurt woont of [...]
Een auto kopen op afbetaling?
Een auto kopen op afbetaling?
25/04/2024
Aan de andere kant van ‘de grote plas’ is het de normaalste zaak om al je spullen op afbetaling te kopen. In ons kikkerlandje is de creditcard-gekte niet zo groot. De meesten van ons kopen alleen spullen als het geld daadwerkelijk op de rekening staat. Toch [...]
Wat is de snelste auto ter wereld?
Wat is de snelste auto ter wereld?
18/04/2024
Je kent het wel: je hebt een nieuwe auto gekocht en je wilt testen wat de maximumsnelheid ervan is. Op de Nederlandse snelwegen mag je overdag maximaal 100 km/u rijden en de boetes zijn niet mild. Dus maak je een uitstapje naar onze oosterburen: daar geldt op sommige [...]