Snel Je Motor Verkopen via OSW

Ontvang het hoogste bod op je motor

Kies het merk van je motor

Gratis je motor verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.2 uit 5372 beoordelingen Klantenvertellen
Golf

Je motor verkopen in 3 stappen

Hoe werkt het 1

1. Vul je gegevens in

Meld je motor binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Meld je motor aan
Hoe werkt het 2

2. Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners krijgen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod. Jij bepaalt of je je motor voor deze prijs verkoopt.
Hoe werkt het 3

3. Verkoop gratis je motor zonder gedoe

Blij met het bod? Je motor wordt gratis door ons opgehaald, betaald en gevrijwaard. Gemakkelijk en snel, zonder gedoe.
Ontvang vrijblijvend je bod
Auto verkopen

Wil je je motor verkopen?

Het stoplicht springt op groen en met je rechterhand trek je het gas vol open. Je geniet volop van motorrijden: de wind die bij hoge snelheden langs je heen raast, dagelijks de files met gemak trotseren op de motor of met vrienden onvergetelijke herinneringen maken op motorvakantie. Motorrijden voelt voor jou als de ultieme vrijheid. Je houdt zelfs van de geur van opgewarmde motorbanden die over het wegdek scheuren.

Maar nu is het moment aangebroken dat je je motor wilt verkopen. Deze tweewieler heeft z’n beste tijd gehad; je hangt je motorhelm aan de wilgen of bent op zoek naar een spiksplinternieuw exemplaar. Je oude motor verkopen is toch wel iets om bij stil te staan, want waarschijnlijk heb je jarenlang met plezier erop gereden. Geef daarom je motor het afscheid wat erbij past: geen administratieve rompslomp, gedoe en tegen voor de beste prijs.

Ontdek wat jouw motor waard is

Motor verkopen aan een particulier, of niet?

Net als bij de verkoop van je auto kost het vaak een hoop tijd en energie als je je motor gaat verkopen. Zeker als je je motor verkoopt aan een particulier. Houd rekening met een hoop gedoe, waaronder waardeloze biedingen, proefritten die nergens toe leiden en administratieve rompslomp bij de verkoop van je motor. Dat kan makkelijker.

Meld je motor geheel vrijblijvend en gratis aan

Geen zin in gedoe, onrealistische biedingen, boetes na een proefrit, maar wil je wel van je motor af? Pak het slimmer aan en laat iemand anders het vuile werk doen. Helemaal gratis. Bij OSW kun je namelijk motoren verkopen via ons platform. Doordat wij al meer dan 10 jaar actief zijn in de verkoop van motorvoertuigen hebben we een groot netwerk aan erkende kopers opgebouwd waarmee we samenwerken. Door het hele land. Je hoeft alleen maar je motor aan te melden en binnen 24 uur heb je de beste bieding.

Je motor voor verkoop aangemeld. What’s next?

Zodra je je motor snel hebt aangemeld voor de verkoop, gaan we direct aan de slag. We controleren je aanvraag en vullen - in samenspraak met jou - de advertentie verder aan om de beste verkoopprijs te ontvangen.

Zodra je aanmelding compleet is, onderhandelen we voor je met aangesloten, potentiële kopers om jouw gebruikte motor te verkopen. Binnen 24 uur ontvang je een vrijblijvend bod in je inbox. Ga je hiermee akkoord? Dan wikkelen wij de verkoop van de motorfiets voor je af. Terwijl jij een serie kijkt of huishoudelijke klus afwikkelt, regelen wij de verkoop van je motor. Ook regelen we de betaling, vrijwaring én het ophalen van de motor.

Je motor gratis verkopen aan een dealer

Motoren online verkopen aan particulieren gaat vaak gepaard met een hoop gedoe. Wil je ‘m verkopen aan een dealer, dan wil je kiezen voor het bedrijf die de beste prijs betaalt. Of je betaalt voor extra advertentiekosten om onder de aandacht te komen bij deze dealers. Niet bij OSW: op ons platform zijn meer dan 500 erkende dealers aangesloten. Jouw advertentie staat in de spotlights. Motoren kun je eenvoudig verhandelen aan een erkende dealer.

Je sloopmotor verkopen

Is jouw motorfiets rijp voor de sloop en krijg je ‘m niet meer aan de praat? Regel de afhandeling hiervan via OSW. Verkoop je sloopmotor via de site van OSW. Meld je motor aan, ontvang binnen 24 uur de hoogste bieding en laat 'm ophalen door het sloopbedrijf.

Verkoop je motor zonder gedoe

Heb je een motor te koop en geen zin in gedoe? Wil je een vlotte en eerlijke afhandeling, waarbij je altijd het laatste woord over de verkoop van jouw motor behoudt? Dan zit je goed bij OSW, want net dat is onze speerpunt. Geheel transparant en accuraat. Ruim 5000 mensen gingen je voor en kenden ons een gemiddelde waardering van 4,5 op 5 sterren toe! Jouw tevredenheid en vertrouwen zijn ons hoogste goed. Ontdek het zelf!

Ontdek wat jouw motor waard is
  • Wij verzorgen de betaling en laten je motor snel door heel Nederland ophalen
  • Je motor wordt verkocht aan een erkend bedrijf
  • Wij onderhandelen voor jou
  • Onze service is kosteloos en vrijblijvend voor jou als (potentiële) verkoper
  • Je kunt de beste prijs vrijblijvend accepteren of weigeren

Vragen die regelmatig voorbij komen worden hier beantwoord:

Hoe vergroot ik mijn verkoopkansen?

Om je kans op een goede verkoopprijs te verhogen, komen hier een paar tips.

Zorg er allereerst voor dat de koper een goed beeld van je voertuig heeft. Vertel in de beschrijving wat de staat van de motor is en maak duidelijke foto’s, ook van eventuele schade en de extra opties die je beschikbaar hebt. Een koper is namelijk eerder geneigd om meer geld te bieden wanneer het duidelijk is hoe de vork in de steel zit. Er is hierdoor minder risico op onverwachte reparaties waardoor het voordeel is dat je meer aan je motorfiets kan verdienen.

Voorzie de advertentie van duidelijke informatie over onder andere het model en de kilometerstand. Dit zijn factoren die van belang zijn bij het bepalen van de waarde van de motor. Je kan eventueel ook een foto van het dashboard toevoegen, zodat de koper nog meer zekerheid heeft dat de gegevens kloppen. Mocht je ergens hulp bij nodig hebben, kun je dat aan je persoonlijke occasion makelaar vragen! Die krijg je zodra je advertentie is aangemeld.

Graag ontvangen wij je naam, postcode en plaats ook zodat het duidelijk is hoe wij je kunnen aanspreken en waar je voertuig opgehaald moet worden. Sommige RDW erkende bedrijven halen door heel Nederland op, anderen doen dat in een bepaald gebied. Door de locatie te weten is het voor de kopers goed in te schatten wat zij kunnen betalen waardoor je de kans op een mooie verkoopprijs verhoogt.

De vraagprijs bepalen is van essentieel belang bij het te koop zetten van je motorfiets. Bij een te hoge vraagprijs schrik je kopers af. Wanneer je jouw exemplaar vergelijkt met dezelfde soorten die te koop staan, kun je het beste de vraagprijs van één van de laagste overnemen. Je kan de vraagprijs ook goed overleggen met je persoonlijke occasion makelaar, die eventueel zelfs meer geld voor je kan binnenharken. Beter positief verrast worden dan negatief benadeeld.

Het controleren of je opgegeven telefoonnummer en e-mailadres kloppen is erg belangrijk. Je persoonlijke occasion makelaar belt je wanneer je je motor aangeboden hebt. In eerste instantie om eventueel ontbrekende informatie aan te vullen, maar ook om een beeld te schetsen wat je wanneer ongeveer kan verwachten. Dit hangt ook per seizoen af. Hierdoor is persoonlijk contact met een expert prettig.

Verkoop eenvoudig je motor

Welke papieren zijn nodig voor de overdracht?

Wanneer je je snelheidsduivel verkocht hebt, zijn de documenten erg belangrijk. Afhankelijk van het bouwjaar en de datum van de laatste overschrijving, bezit je kentekenpapieren of een kentekencard. Wanneer de motor na 2014 gemaakt is, heb je zeker weten een kentekencard. Dan bezit je de tenaamstellingscode die uit twee delen bestaat en een pasje. Komt de motor uit een jaar voor 2014 en is hij daarna niet meer van eigenaar verwisseld? Dan heb je kentekenpapieren die bestaan uit kentekenbewijs deel 1 en 2 en heb je het overschrijvingsbewijs nodig. De overdracht van de papieren gebeurt wanneer de motor wordt opgehaald. Dat is de makkelijkste en beste manier. Je hoeft zowel de motor als de documenten niet achteraf te brengen. OSW is er voor een zorgeloze verkoop!

Krijg ik op marktplaats de beste deal?

Er zijn zowel offline als online manieren om je motorfiets te verkopen en je verkoopkansen te vergroten. Vraag blijft natuurlijk of je er echt een goede prijs voor krijgt. Het is lastig in te schatten als een potentiëëe koper zich aandient; komt hij zijn afspraak wel na? Laat hij op zich wachten met kijken? Regelmatig beloven geïnteresseerden de hemel en krijg je de hel, waardoor het uiteindelijk alleen maar langer duurt en er meer nadelen aan zitten dan voordelen. Dat is zonde. Natuurlijk gaat het vaak ook goed. Je weet alleen niet van te voren of jij de gelukkige of de dupe gaat zijn.

Wil je auto’s voor een goede prijs verkopen?

Klik hier