Je Caravan verkopen

Vrijblijvend een bod op je caravan

Kies het merk van je caravan

Gratis je caravan verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.2 uit 5310 beoordelingen Klantenvertellen
Golf

Je caravan verkopen in 3 stappen

Hoe werkt het 1

1. Vul je gegevens in

Meld je caravan binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Meld je caravan aan
Hoe werkt het 2

2. Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners krijgen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod. Jij bepaalt of je je caravan voor deze prijs verkoopt.
Hoe werkt het 3

3. Verkoop gratis je caravan zonder gedoe

Blij met het bod? Je caravan wordt gratis door ons opgehaald en betaald. Gemakkelijk en snel, zonder gedoe.
Ontvang vrijblijvend je bod
Auto verkopen

Je tweedehands caravan verkopen

Iedere vakantie genoot je optimaal van je nieuwe caravan. Met de sleurhut achter de auto reed je de ‘Route de Soleil’ af, op zoek naar campings om de zomers door te brengen. Of beleefde je mooie avonturen met je caravan in eigen land. Maar nu is het tijd om je tweedehands caravan te verkopen. Je hebt een spiksplinternieuw exemplaar op het oog of komt erachter dat je ‘m te weinig gebruikt. Je hebt mooie herinneringen in de caravan gemaakt, vandaar dat je ‘m een fijne, nieuwe eigenaar gunt. En je wilt natuurlijk de caravan verkopen tegen de beste prijs en zonder gedoe.

In de praktijk is het verkopen van je gebruikte caravan vaak wel veel moeite. Je moet een goed platform vinden om de advertentie op te plaatsen, de caravan klaar maken voor de verkoop, bezichtigingen plannen en dan maar hopen dat er een eerlijke koper langskomt. En zelfs dan bestaat alsnog het risico dat je na de verkoop van jouw caravan met allerlei vragen en klachten wordt benaderd. Stel daarom altijd een verkoopcontract op om gedoe achteraf te voorkomen. Je oude caravan verkopen kan een stuk makkelijker.

Regel de verkoop van je caravan via OSW

Je caravan verkopen via OSW

Wist je dat je via OSW binnen 24 uur een vrijblijvend bod op je caravan ontvangt? Dat komt omdat wij samenwerken met meer dan 500 erkende garages. Gratis en zonder enige moeite. Kies je ervoor om jouw tweedehands caravan of sloop caravan via OSW te verkopen, dan hoef je niet na te denken over het plaatsen en betalen van de advertentie, de overdracht en vrijwaring van de caravan. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste caravan te zoeken op ons platform, de specificaties aan te vullen en de aanvraag zonder verplichtingen naar ons te sturen. Besluit je je caravan toch niet via ons te verkopen? Geen probleem, je zit bij ons nergens aan vast.

Hoe wij werken

Op het moment dat we jouw aanmelding ontvangen, gaan we direct voor je aan de slag om jouw caravan te verkopen. Wij kijken of je omschrijving zo compleet mogelijk is en geven indien nodig tips om deze bij te werken. Zodat jij het hoogste bedrag door heel Nederland ontvangt voor je caravan. Wij nemen contact op met de door ons geselecteerde en erkende caravanbedrijven. Wij doen de onderhandelingen terwijl jij werkt, het huishouden doet of lekker op de bank ploft met een filmpje. Het enige wat je nog hoeft te doen, is een afspraak te plannen zodat wij de caravan snel en eenvoudig kunnen ophalen op een locatie naar keuze.

Directe betaling bij verkoop

Bij de particuliere verkoop van jouw caravan is de uitbetaling altijd onzeker. Je wilt gelijk oversteken en niet het risico lopen dat de verkoper met de noorderzon vertrokken is terwijl het geld nog niet op jouw rekening staat. Bij OSW hoef je je daar geen zorgen over te maken: wij regelen de betaling voor jou. De caravan wordt ter plekke opgehaald, betaald en gevrijwaard door een RDW erkend bedrijf. Zo heb je het afgesproken bedrag direct op je rekening staan, voordat het bedrijf met de caravan vertrekt. Een prettige gedachte, toch?

Iedere caravan verkopen

Bij OSW kun je iedere caravan snel en heel vakkundig verkopen. Of je nu een Kip, Knaus of Dethleffs wilt of een Homeland of Adria caravan hebt: via ons platform raakt die verkocht. Heb je in het verleden een muurtje geraakt of is de caravan rijp voor de sloop? Geen probleem. Wij zorgen voor een goede verkoopprijs en halen ‘m op. Zo krijg jij alsnog een fijne prijs voor je oude caravan.

De voordelen van verkopen via OSW

Wist je dat je niet alleen je caravan, maar ook je (sloop)auto, motor, camper, boot of elektrische fiets bij OSW kunt verkopen? Dit zijn de voordelen voor jou:

Meld je caravan aan

Hoe verkoop ik mijn caravan?

Probeer je je caravan te verkopen en heb je nog tips nodig om het onderste uit de kan te halen voor een hoge taxatie? Wij leggen je eenvoudig en stap voor stap uit hoe je dit het beste kan doen. Er zijn in principe maar een paar vragen waar je antwoord op hoeft te geven.

Stap 1: Zorg voor de juiste informatie in het verkoopformulier

Het is belangrijk om de basisinformatie goed in te vullen in het verkoopformulier, zodat een koper de staat van de caravan online kan inschatten en daardoor de waarde weet. Wat is het merk van de caravan? Welk type caravan heb je en wat is het bouwjaar? Is het een vouwwagen? Zit er een voortent bij en wat is daar de staat van? Wat is de staat van de banden? Heeft de caravan ieder jaar zijn onderhoud gehad? Zijn er technische mankementen? Zijn er reparaties in het verleden geweest? Zit er een schotelantenne op? Zijn er gebreken aan de caravan? Vul ook je vraagprijs in, zodat de inkopers weten of jullie op één lijn zullen liggen en een goede deal kunnen sluiten. Kopers zullen bij een complete en eerlijke advertentie meer en serieus bieden als sneller resultaat. Vouwwagens kunnen wij helaas niet voor je van de hand doen, tenzij het een Holtkamper is.

Stap 2: Upload recente foto’s of maak nieuwe

Voeg deze foto’s toe aan je advertentie, zodat de koper zeker weet wat de staat is. Controleer of je ook eventuele schade gefotografeerd hebt. Omdat de koper gespecialiseerd is in gebruikte caravans weet hij precies waar hij aandacht aan moet geven tijdens de ophaalafspraak. Hierdoor komt hij toch achter eventuele gebreken of schade die op voorhand achterwege gelaten zijn.

Stap 3:Jouw persoonlijke occasion makelaar neemt contact met je op

Zodra je verkooppagina online af is, belt je persoonlijke occasion makelaar je om de stand van zaken door te nemen. Hier komen vaak nog details naar boven waar je eerder niet aan gedacht hebt. Erg handig dat gesprek dus houd goed je telefoon in de gaten!

Stap 4:Jouw occasion makelaar begint met het vinden van de beste bieders!

Hierna kan je occasion makelaar beginnen met het vinden van de beste bieders. Jouw caravan wordt zowel op internet via ons afgeschermde platform als per mail aan honderden potentiële kopers aangeboden die hierop kunnen bieden. Ook kennen onze medewerkers de aangesloten bedrijven waardoor zij precies weten welk bedrijf geïnteresseerd is in welk soort en type caravans. Omdat OSW een onafhankelijke verkoopsite is, kan jouw persoonlijke occasion makelaar alles in de strijd gooien om het hoogste bedrag dat mogelijk is te realiseren. Soms krijg je nog meer dan wanneer je hem zou inruilen. Heb je vragen over het verkopen van je caravan? Neem dan contact met ons op!

Kan ik niet beter via Marktplaats mijn caravan verkopen?

Jouw caravan aan een particulier via Marktplaats verkopen gaat niet altijd zonder slag of stoot. Je kan soms dagen wachten op een reactie van de koper. Ondanks dat mensen een groot bedrag beloven, kom je fysiek op afspraak bijna altijd lager uit. Ook zorgt het grote aanbod aan caravans ervoor dat jouw advertentie lager in de lijst komt te staan, waardoor weinig mensen hem zien. Zo moet je ook weer extra geld uittrekken om jouw advertentie te promoten. Het onderhandelingsspel moet je maar net liggen want anders gaat die goede inruildeal aan je neus voorbij en krijg je veel te weinig geld voor je geliefde caravan.

Kan ik mijn caravan in het buitenland laten ophalen?

Wanneer je de gebruikte caravan voor de deur hebt staan wordt die thuis opgehaald, maar op een ander adres zoals bij de stalling of op de camping kan ook. Staat jouw caravan niet in Nederland? Dan is het zelfs mogelijk om je caravan gratis op te laten halen in Spanje, Frankrijk en Italië. Het enige wat je hoeft te doen is je caravan aanmelden op onze website. Na aanmelding neemt één van onze medewerkers contact met je op om te vragen naar aanvullende informatie over jouw kampeerwagen en regelen wij de rest.

Wat is de werkwijze bij OSW wanneer mijn caravan verkocht is?

Wanneer de koop rond is, ontvang je direct de verkoopovereenkomst per mail en neemt de koper binnen twee dagen contact met je op om een afspraak in te plannen. Meestal is dat eerder, om je een goed gevoel te geven. Tijdens de afspraak controleert het bedrijf of je caravan in de precieze staat is zoals van tevoren aangegeven. Je ontvangt ter plekke direct je geld per bank of in cash. Omdat het voor caravans meestal om veel geld gaat, is de overboeking via de rekening het meest gebruikelijk. De afspraken die gemaakt zijn, zullen zoals alle verwachtingen realiteit worden en de overdracht zal soepel verlopen. OSW is streng voor de inkopers en vindt service voor de verkopers het allerbelangrijkste.

Welke documenten heb ik nodig tijdens de overdracht?

Het complete kentekenbewijs bestaat uit een kentekencard en een 9-cijferige tenaamstellingscode, of kentekenbewijs deel 1 en 2 en het overschrijvingsbewijs. Dit wordt in de verkoopovereenkomst visueel duidelijk gemaakt. De overschrijving tijdens de afspraak gaat ter plekke, waarna je direct per mail het vrijwaringsbewijs ontvangt.

Wat moet ik doen als ik deze documenten niet meer heb?

Wanneer je het kentekenbewijs of tenaamstellingscode kwijt bent, kun je een nieuwe bij het RDW aanvragen. Let wel op met het inplannen van de ophaalafspraak dat het een week kan duren voordat je je document hebt.

Campers kun je eenvoudig hier aanmelden Wil je een ander voertuig aanmelden?