Zoek je een auto, dan is de kans groot dat je kiest voor ‘Duitse degelijkheid’. Onze Oosterburen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van succesvolle en betrouwbare automerken, waaronder Volkswagen, Audi, Ford en Opel. Hoewel Opel directe concurrent Volkswagen op het gebied van innovatie niet direct kan bijhouden - heeft de Duitse autofabrikant toch een aantal succesvolle modellen geïntroduceerd, waaronder de Opel Kadett, Opel Astra en Opel Corsa. Dit zijn populaire auto’s.
Hoewel Opel sinds de jaren ‘90 een flinke inhaalslag heeft moeten maken, slaan ze zich sinds 2017 er goed doorheen. De Franse PSA Groupe, waar ook Citroën en Peugeot onderdeel van zijn, koopt Opel in dat jaar over van General Motors. En door de komst van verschillende elektrische modellen - waaronder dDe Opel Corsa-e en de Opel Grandland X Hybrid4 - is de van origine Duitse autofabrikant weer helemaal terug van weggeweest. Op zoek naar een Opel elektrische auto? We vertellen je op deze pagina meer over de typen, features en prijzen.
Opel biedt hetgeen waar álle autobezitters naar op zoek zijn: betrouwbaarheid. Je wilt dat je auto jou en je medepassagiers veilig van A naar B brengt. Daarnaast belooft dit merk comfort, zonder al te veel poespas. Opel heeft drie soorten auto’s: stadsauto’s, gezinsauto's en bedrijfsauto’s. Het prijsniveau van deze auto’s is gemiddeld.
“Hetgeen dat Opel onderscheidt van andere automerken: betrouwbaarheid. En dat is eigenlijk het allerbelangrijkste wat je van een auto kunt vragen.”
Zoek je een Opel elektrische auto? De volgende elektrische Opels zijn er:
Bij Opel zijn er twee typen die - op het gebied van Opel elektrische auto’s - de show stelen: de GSe & Rocks-serie. Dit zijn ook de populairste elektrische Opel modellen.
Wil je in een sportieve auto rijden, dan is Opel waarschijnlijk niet het eerste merk waaraan je denkt. Niet terecht, want de GSe (Grand Sport Electric)-modellen zijn sportieve uitvoeringen van hun elektrische modellen.
De Opel Astra GSe heeft een krachtige aandrijflijn van 225pk en is voorzien van 1.6 Turbo. De Opel Astra Sports Tourer GSe heeft verstevigd sportchassis met superieure schokdempers met Frequency Selective Daming (FSD)-technologie. De Opel Grandland GSe biedt zelfs 300pk aan All Wheel Drive-vermogen. Alle GSe-modellen hebben een sportief uiterlijk.
De Opel Astra GSe rijd je vanaf 49.099 euro nieuw, de Opel Astra Sports Tourer GSe vanaf 50.599 euro nieuw en de Opel Grandland GSe vanaf 55.099 euro nieuw.
Vroeger noemden we het een ‘45 kilometer wagentje’, tegenwoordig heeft het andere benamingen zoals de ‘biro’ of ‘city car’. Hiermee richt Opel zich op de jongere generatie die bezig is met het milieu én zich snel wil verplaatsen. Het is een compacte auto met hip design, waar je al vanaf je 16e in mag rijden. Jongeren maken hiermee gegarandeerd de blits op het schoolplein! De Opel E-Rocks rijd je al vanaf 8.699 euro nieuw.
Wil je Opel elektrisch rijden? Dan kun je beter kiezen voor een elektrische occasion in plaats van een exemplaar dat vers van de productieband komt afgerold. De eerste drie jaar is de afschrijving op een auto namelijk het hoogste.
Wil je een (nieuwe) elektrische Opel rijden, maar vind je de aanschafwaarde te hoog? Dan kun je er natuurlijk ook voor Opel Private Lease kiezen. Je betaalt een vast bedrag per maand waarbij alle kosten - reparatie, onderhoud, wegenbelasting, pechhulp, afschrijving, verzekering en afleveringskosten - bij zijn inbegrepen. Je betaalt alleen nog de oplaadkosten om je elektrische auto te laten rijden. Je kunt een Opel vanaf 379 euro per maand leasen via de Opel-website.
Daarnaast kom je ook in aanmerking voor de EV-subsidie om elektrisch te rijden. Via de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland kun je een subsidie van 2.950 euro aanvragen, oftewel 61,45 euro per maand over de eerste 48 maanden van het Private Lease contract. Dit is van toepassing op alle 100% elektrische auto’s. Naast Opel kun je deze subsidie dus bijvoorbeeld ook inzetten voor een Volkswagen of Audi elektrische auto.
Ga je de auto niet privé maar zakelijk leasen? Houd er dan rekening mee dat je vanaf 500 kilometer bijtelling - oftewel belasting - over je privé gereden kilometers betaalt.
Wordt rijden met je benzine- of dieselauto te duur en wil je overstappen op elektrisch rijden? Een Opel biedt je de betrouwbaarheid en het comfort dat je nodig hebt. Maar voordat je je handtekening zet onder het contract bij de Opel-dealer of een elektrische occasion koopt is het belangrijk om misschien eerst je oude auto in te ruilen of te verkopen. Neemt de Opel-dealer je tweedehands auto niet voor een goed bedrag over?
Verkoop je auto dan gemakkelijk en snel via OSW - ook geschikt voor (Opel) sloopauto’s. Binnen een dag ontvang je het hoogste bod in je mailbox en binnen een week wordt je occasion opgehaald. Weten hoe het werkt?