Een vrachtwagen verkopen

Ontvang het hoogste bod op je vrachtwagen

Kies het merk van je auto

Gratis je auto verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.2 uit 5372 beoordelingen Klantenvertellen
Golf

Je vrachtwagen verkopen in 3 stappen

Hoe werkt het 1

1. Vul je gegevens in

Meld je vrachtwagen binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Meld je vrachtwagen aan
Hoe werkt het 2

2. Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners krijgen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod. Jij bepaalt of je je vrachtwagen voor deze prijs verkoopt.
Hoe werkt het 3

3. Verkoop gratis je vrachtwagen zonder gedoe

Blij met het bod? Je vrachtwagen wordt gratis door ons opgehaald, betaald en gevrijwaard. Gemakkelijk en snel, zonder gedoe.
Ontvang vrijblijvend je bod
Vrachtwagen verkopen

Je vrachtwagen verkopen via OSW

De verkoop van een auto staat vaak gelijk aan een fulltime baan. De juiste verkopers bereiken, een bod overeenstemmen en alle administratieve rompslomp eromheen afhandelen. Bij de verkoop van een vrachtwagen komt nog véél meer kijken: de doelgroep is een stuk kleiner en vaak gaat het hier om een zakelijke verkoop. Je wilt natuurlijk de beste prijs voor de vrachtauto ontvangen en er zeker van zijn dat je je vrachtwagen niet verkoopt aan een louche ondernemer. Verkoop daarom je vrachtwagen geheel gratis en zonder gedoe via OSW.

Meld je vrachtwagen nu aan

Hoe kun je je vrachtwagen verkopen?

Sta je op het punt om zakelijke vrachtwagens te verkopen omdat je wagenpark toe is aan vernieuwing toe is? In tegenstelling tot de verkoop van een auto komt er veel meer kijken bij de verkoop van een vrachtwagen. In plaats van een advertentie plaatsen op een platform zoals Marktplaats en duimen dat de juiste kopers zich melden, is het belangrijk dat je bij de verkoop van een vrachtwagen de juiste mensen aanspreekt. Een goed netwerk hebben (met betrouwbare kopers) is hierbij belangrijk. Verkoop daarom je vrachtwagen via een betrouwbaar platform.

Online aanmelden

Verkoop de vrachtwagen voor export

Vrachtwagens die in Nederland zijn afgeschreven, zijn in andere landen vaak nog meer waard. Daarom kan het interessant zijn om je vrachtwagen te verkopen voor export naar het buitenland. Dan ontvang je vaak een hoger bod dan in Nederland. Maar zelf (buitenlandse) opkopers voor je vrachtautowagen vinden is vaak een mission impossible. Via OSW hebben we een groot netwerk van binnen- en buitenlandse kopers voor de verkoop van je vrachtwagen.

Tweedehands truck, vrachtwagen of oplegger verkopen?

Je organisatie draait cement, verhuist particulieren of bevoorraadt supermarkten: verschillende bedrijven, verschillende soorten trucks. Via OSW kun je verschillende soorten vrachtwagens verkopen:

  • Trekker verkopen
  • Bakwagen verkopen
  • Oplegger verkopen
  • Mixer verkopen
  • Aanhanger verkopen
  • Kipper verkopen
  • Laadbak verkopen

Veilig, snel en zonder gedoe de vrachtwagen verkopen

Geen zin in het gedoe rondom de verkoop van een vrachtwagen? Logisch. Je krijgt mogelijk te maken met wachttijden bij veilinghuizen, onbetrouwbare kopers, hoge kosten voor het plaatsen van de advertentie of gedoe met exportdocumenten als je de verkoop van je vrachtwagen zelf regelt. Bij OSW nemen we de verkoop van vrachtwagens voor je uit handen.

Het werkt eenvoudig: je meldt de vrachtwagen(s) aan op ons platform, wij controleren de advertentie en plaatsen deze dezelfde dag online. Binnen 24 uur ontvang je - geheel vrijblijvend en kosteloos - het beste bod op de truck in je inbox. Het enige wat jij hoeft te doen is het bod te accepteren. Na verkoop regelen wij de administratieve afhandeling, betaling, vrijwaring en het ophalen van de vrachtwagen. Geen gedoe met exportdocumenten of andere administratieve paperassen. De verkoop en vernieuwing van je wagenpark verliep nog nooit zo snel!

Welke vrachtwagenmerken kan ik bij OSW verkopen?

Via OSW kun je alle vrachtwagenmerken verkopen. Hoe populairder het merk, hoe groter de kans is op een goed bod. We zetten de populairste vrachtwagenmerken voor je op een rijtje:

Tips om de hoogste prijs voor je vrachtauto te ontvangen

Tip 1: Zorg dat je volledig bent in je advertentie

Hoe vollediger de informatie van je verkoopadvertentie, hoe beter het bod. Geef details op zoals de leeftijd van de vrachtauto, merk en type, de algemene staat van het voertuig, de kilometerstand en eventuele schade. Zo voorkom je onderhandelingen aan de deur.

Daarnaast wil de potentiële koper graag zekerheid: een goed onderhouden vrachtwagen met up-to-date onderhoudsboekje levert meer op.


Tip 1: Zorg dat je volledig bent in je advertentie

Hoe vollediger de informatie van je verkoopadvertentie, hoe beter het bod. Geef details op zoals de leeftijd van de vrachtauto, merk en type, de algemene staat van het voertuig, de kilometerstand en eventuele schade. Zo voorkom je onderhandelingen aan de deur.


Tip 2: Zorg voor duidelijke foto's

Hoe duidelijker de foto's, hoe groter de kans op een snelle verkoop van de vrachtwagen. Maak foto's van de binnen- en buitenkant en zorg dat de truck schoon is.


Tip 3: Zorg dat je de juiste kopers aanspreekt

Een vrachtwagen verkopen kost doorgaans meer moeite dan simpelweg een online advertentie de wereld in slingeren en hopen dat de kopers zich vanzelf melden. Het is lastig om de juiste bedrijven te vinden voor de verkoop van een vrachtauto - helemaal als het gaat om een oude, tweedehands exemplaar. Zorg daarom dat je een groot netwerk hebt met de juiste kopers - of besteed het uit op een platform waar de juiste bedrijven op zijn aangesloten.


Tip 4: Wil je de vrachtwagen exporteren voor verkoop? Regel een specialist

De verkoop van een oude vrachtwagen levert vaak meer op in het buitenland. Logisch dat je daarom de mogelijkheden hiervoor onderzoekt. Allereerst moet je dan zelf een koper in het buitenland vinden en daarna de exportpapieren via het RDW regelen. Dit brengt vaak een papierwinkel met zich mee. De vraag is dan ook of je vrachtwagen exporteren voor de verkoop opweegt tegen de mogelijke winst. Het beste kan je - indien je je vrachtauto wil exporteren - samenwerken met een specialist op dit gebied.


Tip 5: Werk samen met een bedrijf gespecialiseerd in het verkopen van vrachtwagens

Je wilt je wagenpark zo snel mogelijk vernieuwen. Zelf naar potentiële kopers zoeken, de ene na de andere afwijzing incasseren of de export regelen kost veel tijd en energie. En zolang je je vrachtwagen niet verkoopt, blijf je betalen voor onderhoudskosten, wegenbelasting en verzekeringen. Een aanslag op de balans van je bedrijf. Zonde en onnodig. Want je kunt je vrachtauto ook snel, eenvoudig en voor jou als verkoper gratis verkopen via OSW. Meld je vrachtwagen aan, ontvang binnen 24 uur de hoogste bieding en verkoop dezelfde week nog je vrachtwagen.