Blogs

De Toyota sloperij: waar breng je je roestbak naartoe?

Geplaatst: 2 november 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
De Toyota sloperij: waar breng je je roestbak naartoe?

Je auto is als een accordeon in elkaar gereden of de reparatiekosten worden te hoog. Het gevolg? Je auto wordt (economisch) total loss verklaard. Waarschijnlijk dient de oprijlaan van je huis niet als automuseum en daarom wil je dat hoopje metaal zo snel mogelijk opgehaald hebben. Heb je jarenlang je Toyota met plezier gereden en ben je nu op zoek naar een Toyota sloperij? Op deze pagina vertellen we hoe het eraan toegaat op het autokerkhof en hoe jij zo snel mogelijk van je oude Toyota af bent.

Verkoop direct je Toyota

De onderdelen van je tweedehands Toyota hergebruiken

De eerste kras op de lak van je glimmende bolide voelt als een kras op je ziel. Je Toyota die total loss wordt verklaard is een enorme domper. En hoewel je blij bent dat jij ongedeerd bent, baal je ervan dat je je auto moet afzetten bij het autokerkhof. Eerlijk is eerlijk: een Toyota die rijp is voor de sloop, trekt geen volle zalen. Maar dat betekent niet dat je bolide waardeloos is: je kan er nog geld voor krijgen bij een Toyota sloperij. Je krijgt een bepaalde vergoeding voor het oud-ijzer op basis van de slooppremie. Als bepaalde onderdelen nog goed zijn, kunnen ze weer gebruikt worden voor de reparatie van andere Toyota’s. Één van de onderdelen die nog geld oplevert als deze intact is, is de katalysator van je auto.

De katalysator van je Toyota levert geld op

Dit onderdeel zit aan de onderkant van de auto en is gemonteerd aan de voorzijde van het uitlaatsysteem met als doel uitlaatgassen te zuiveren. Deze gassen bestaan uit een mengsel van onverbrande koolwaterstoffen, koolstofmonoxide en stikstofoxide. Een giftig goedje dat dankzij de katalysator wordt omgezet in waterdamp, stikstof en koolstofdioxide.

Genoeg over de theorie, over naar de praktijk. Want die katalysator kan aardig wat geld opleveren. Niet voor niets is dit onderdeel geliefd bij autodieven. Niet omdat dit onderdeel uitlaatgassen zuivert met hetzelfde gemak waarmee Jezus water veranderde in wijn, maar omdat er edelmetalen in verwerkt zijn. De katalysator bestaat uit een laag platina en palladium en die edelmetalen leveren geld op. Als de katalysator van je auto nog in orde is, krijg je er gegarandeerd nog een kleinigheidje voor terug bij de Toyota Sloperij. Heb je een Toyota Prius, dan hangt er een goed onderhouden katalysator van hoge kwaliteit onder je auto.

Katalysator

Voorbeeld van een katalysator

Je Toyota naar de sloop brengen tegen de oud-ijzer prijs

De Toyota sloperij waardeert je auto op basis van de oud-ijzerprijs (ook wel de schrootprijs genoemd). Afhankelijk van de tijd en de sloperij, schommelt deze prijs rond de €0.19 per kilogram.

Een slooppremie ontvangen voor je oude bak

Rijdt je oude Toyota op diesel? Steeds meer gemeenten weren deze auto’s omdat ze de vervuilendste soort zijn. Naast het instellen van milieuzones, gaan sommige gemeenten nog een stap verder. De gemeente Amsterdam biedt bijvoorbeeld een sloopsubsidie aan voor eigenaren van dieselauto’s en bestelbussen met emissieklasse 4. Vanaf 2025 worden deze geweerd uit het centrum van Amsterdam. Bezit je zo’n auto en ben je inwoner van de hoofdstad? Dan kun je tussen 1 oktober 2023 en 30 juni 2025 de subsidie aanvragen. Je ontvangt dan 1.000 euro wanneer je je diesel inruilt voor een schoner exemplaar. Voor total loss-auto’s wordt dit bedrag niet geboden en kun je de auto beter wegbrengen naar de sloop.


“Bezit je zo’n auto en ben je inwoner van de hoofdstad? Dan kun je tussen 1 oktober 2023 en 30 juni 2025 de subsidie aanvragen.”


Ik wil mijn auto naar de sloop brengen, wat gebeurt er op de sloperij?

Kan je auto nog rijden, dan kun je zelf een aantal Toyota-sloperijen afgaan om de hoogste prijs voor je auto te ontvangen. Ga je akkoord met de verkoop, dan verloopt het als volgt:

  • Op basis van de oud-ijzerprijs en eventuele onderdelen geeft de Toyota sloperij een prijs af voor je tweedehands auto.
  • Je auto wordt gevrijwaard. Doe je het bij een RDW-erkende sloperij, dan kan dit op locatie. In andere gevallen moet je een kentekenloket zoeken om je auto te laten overschrijven.
  • Je auto wordt gecontroleerd en onderdelen gedemonteerd: de bruikbare onderdelen worden eruit gehaald.
  • Alle vloeistoffen worden uit de auto gehaald. Denk aan benzine, olie en koelvloeistof. Zo blijft het veilig en voldoet de sloperij aan de milieuregels.
  • Tot slot wordt de auto volledig gesloopt. Hier komt niet de ‘man met de hamer’ aan te pas: de meeste onderdelen van de auto zijn namelijk volledig recyclebaar.

De kans is klein dat je tijd (en zin) hebt om verschillende Toyota-sloperijen af te rijden, hopend op de beste prijs voor je blik op wielen. Of het is simpelweg niet meer mogelijk omdat je auto niet meer veilig de weg op kan. Iedere dag dat je je sloopauto nog niet hebt verkocht, betaal je verzekeringen en wegenbelasting door. Zonde en onnodig. Via OSW heb je je (Toyota) sloopauto binnen een dag verkocht. Of het nou gaat om een Prius, Aygo of ander model: wij zorgen voor de verkoop, vrijwaring en betaling. We werken samen met erkende sloperijen en zorgen dat jij de hoogste prijs voor je auto ontvangt. Benieuwd hoe het werkt?

Lees hier hoe het werkt
Of ontdek direct en vrijblijvend wat je sloopauto waard is


Veelgestelde vragen over sloopauto’s

 

Help! Mijn auto is total loss. Wat nu?

Als je auto total loss is, liggen de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde. Het beste kun je je auto verkopen. Maar met een schadebak gooi je geen hoge ogen op de traditionele verkoopplatforms en je hebt geen zin om sloperijen af te gaan. Misschien rijdt je auto niet meer. Via OSW verkoop je je sloopauto binnen 24 uur. Op onze website zijn sloperijen door het hele land aangesloten. Je kunt je Toyota, Audi, Suzuki of ander model via ons verkopen. We zorgen voor de vrijwaring, betaling en het ophalen van je sloopauto.

Mijn auto naar de sloop brengen, hoe werkt dat?

Door het hele land vind je sloperijen die met liefde je oude auto overnemen. Je ontvangt een bedrag - gebaseerd op de oud-ijzerprijs - en met een beetje geluk zitten er nog onderdelen in je auto die nog bruikbaar zijn voor een andere bolide. Maar de kans is groot dat het niet meer veilig is om met je roestbak de weg op te gaan en daarom lukt het je niet je sloopauto weg te brengen. Verkoop je je (Toyota)sloopauto via OSW, dan is de ophaalservice inbegrepen.

Kun je je sloopauto verkopen zonder papieren?

Om je auto over te schrijven op de volgende eigenaar, heb je de kentekencard en volledige tenaamstellingscode nodig. Na afloop krijg je een vrijwaringsbewijs en daarmee kun je de verzekering stopzetten. Heb je die papieren niet, dan kun je ze tegen betaling via de website van het RDW opnieuw aanvragen. Het alternatief is een gratis demontagecode aanvragen bij het RDW: dit is alleen mogelijk voor sloopauto’s.

Benieuwd wat jouw sloopauto nog waard is?


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Sloopauto verkopen

Relevante artikelen

Wordt de dieselauto verboden in 2025?
Wordt de dieselauto verboden in 2025?
12/10/2023
We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar vroeger was het heel normaal om te roken in het vliegtuig. Ook gebruikten we geen Google Maps maar een papieren kaart om de weg te vinden en de auto was niet standaard uitgerust met veiligheidsgordels. Over een paar [...]
Je auto wordt total loss verklaard, en nu?
Je auto wordt total loss verklaard, en nu?
31/08/2023
De een ziet het van mijlenver af aankomen, voor de ander is het een donderslag bij heldere hemel: je auto wordt total loss verklaard. Denk je aan een total loss auto, dan denk je misschien aan een exemplaar zonder banden, een auto die is ingedeukt als een pakje boter of [...]
Je auto verkopen: wat heb je nodig?
Je auto verkopen: wat heb je nodig?
17/08/2023
Je huidige auto is rijp voor de sloop , je hebt een spiksplinternieuw exemplaar op het oog of vanwege een veranderende gezinssituatie moet je je oude auto verkopen. Als je je auto al eerder hebt verkocht, weet je dat de verkoop ervan vaak behoorlijk wat gedoe is. Goede [...]