Blogs

Een auto tot 500 euro met APK kopen

Geplaatst: 4 januari 2024
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Een auto tot 500 euro met APK kopen

Heeft je auto het last-minute begeven of heb je op korte termijn een (extra) auto nodig? Dan heb je natuurlijk geen zin om een vermogen hieraan uit te geven. Wil je een (eerste) auto tot 500 euro met APK kopen? Wij geven in dit artikel tips.

Kun je een auto tot 500 euro met APK kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope auto, dan is Marktplaats de beste zoekmachine om een auto te kopen. Dagelijks worden hier meer dan 7.500 occasions te koop aangeboden. Het voordeel van dit (ver)koopplatform, is dat je verschillende filters hebt om je zoekopdracht te specificeren. Je kunt de maximale prijs aangeven en filteren op de APK-verloopdatum.

We namen de proef voor je op de som en zochten het voor je uit: kan je op marktplaats een auto tot 500 euro mét APK kopen? Het antwoord is ja. In december 2023 worden er maar liefst 744 auto’s tot maximaal 500 euro te koop aangeboden. Hiervan hebben 346 auto’s nog minimaal een half jaar APK en 108 auto’s nog minimaal een jaar APK.

Beste auto voor 500 euro

Uit onze bovenstaande zoekopdracht blijkt dat je prima een occasion voor 500 euro kan kopen. Wat de beste auto tot 500 euro voor jou is, hangt af van je wensen. We geven je wel wat tips hoe je de beste auto kunt vinden:

 • APK: zorg dat deze nog minimaal 6 maanden geldig is
 • Brandstof: diesel of benzine? Steeds vaker wordt de diesel geweerd uit stadscentra en de brandstofprijzen stijgen. Hierdoor daalt de waarde van de auto en je kunt daarom beter géén diesel kopen.
 • Emissieklasse: zoek je alsnog een diesel? Zorg dan dat de auto minimaal emissieklasse 4 heeft. Vanaf 2025 mogen veel diesels alleen nog met emissieklasse 5 of hoger in veel milieuzones rijden.
 • Aantal gereden kilometers: hoe meer kilometers op de teller staan, hoe eerder er gebreken ontstaan. Benzinemotoren gaan gemiddeld zo'n 300.000 km mee. Een diesel kan nog langer meegaan: gemiddeld 400.000 km.
 • Recente vervangingen: sommige reparaties of vervangingen kosten veel geld. Afhankelijk van de fabrikant, moet de distributieriem tussen 60.000 en 240.000 km worden vervangen. Controleer dus eerst of dat recent is gedaan: een distributieriem vervangen kost tussen de 300 en 1.000 euro.

“Je kunt prima een auto voor 500 euro kopen. Gebruik zoekfilters op Marktplaats zodat je geen kat in de zak koopt.”


Wat zijn goedkope automerken?

Met een laag autobudget heb je natuurlijk geen ruime keuze uit allerlei automerken. Goedkope automerken- en types zijn de volgende:

 • Fiat Panda
 • Hyundai i10
 • Suzuki Swift
 • Dacia Sandero
 • Mazda 2
 • Skoda Fabia
 • Toyota Aygo
 • Skoda Fabia
 • Peugeot 208
 • Seat Arona

Waarom is het belangrijk om een auto mét APK-keuringsrapport te kopen?

Wil je een auto voor maximaal 500 euro kopen? Zorg dan dat je een auto koopt waarbij de APK niet binnen 6 maanden verloopt. Veel mensen verkopen hun oude auto omdat ze verwachten dat de auto niet meer bij de volgende APK door de keuring komt. Dan heb je een groot probleem, want dat betekent dat je niet meer de weg op mag met je afgekeurde auto. Óf de reparatiekosten zijn zo hoog, waardoor je auto economisch total loss wordt verklaard.

Koop daarom een auto waarbij de APK vervaldatum minimaal 6 maanden is, maar het liefst nog iets langer. Zo kan je in ieder geval een groot deel van het jaar onbezonnen rondrijden met je goedkope auto.

Je huidige auto verkopen?

Wil je een auto tot 500 euro kopen omdat je van je oude diesel af wilt, omdat je huidige auto APK is afgekeurd, omdat je de distributieriemen moet vervangen of omdat je ‘m in de prak hebt gereden - en deze nu rijp is voor de sloop? Geen probleem: je kunt je auto bij OSW verkopen. Van BMW tot Renault sloopauto, van benzine tot diesel-exemplaar. Verkoop je auto bij OSW & ontdek direct wat jouw auto waard is bij ons.

Ontdek wat je oude auto waard is


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Is het interessant om nog een dieselauto te rijden?
Is het interessant om nog een dieselauto te rijden?
21/12/2023
Een van de meest besproken onderwerpen in het nieuws: duurzaamheid. De overheid organiseert allerlei initiatieven om de CO2-uitstoot drastisch te verlagen om daarmee te voldoen aan de ambitieuze doelen van het klimaatakkoord van Parijs. In die plannen is geen ruimte voor [...]
Elektrisch rijden wordt duurder: kom erachter wat dit voor jou betekent
Elektrisch rijden wordt duurder: kom erachter wat dit voor jou betekent
07/12/2023
Goed voor het milieu en lekker voor de portemonnee: elektrisch rijden. Een volle batterij kost een stuk minder dan een volle tank en ook betaal je voor 100% elektrische auto’s tot 2025 geen wegenbelasting. Maar het tij lijkt te keren: elektrisch rijden wordt [...]
Wordt de dieselauto verboden in 2025?
Wordt de dieselauto verboden in 2025?
12/10/2023
We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar vroeger was het heel normaal om te roken in het vliegtuig. Ook gebruikten we geen Google Maps maar een papieren kaart om de weg te vinden en de auto was niet standaard uitgerust met veiligheidsgordels. Over een paar [...]