Kosteloos je auto verkopen via OSW

Ontvang het hoogste bod voor je auto

Kies het merk van je auto

Gratis je auto verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.2 uit 5372 beoordelingen Klantenvertellen
Golf

Je auto verkopen in 3 stappen

Hoe werkt het 1

1. Vul je gegevens in

Meld je auto binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Meld je auto aan
Hoe werkt het 2

2. Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners krijgen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod. Jij bepaalt of je je auto voor deze prijs verkoopt.
Hoe werkt het 3

3. Verkoop gratis je auto zonder gedoe

Blij met het bod? Je auto wordt gratis door ons opgehaald, betaald en gevrijwaard. Gemakkelijk en snel, zonder gedoe.
Ontvang vrijblijvend je bod
Auto verkopen

Eenvoudig, snel en zonder gedoe je auto verkopen

Je auto verkopen is vaak veel gedoe. Adverteren, onderhandelen, vrijwaren en ophalen. Terwijl je thuis en op je werk ook alle ballen hooghoudt.

Bij OSW nemen al deze zorgen graag van je over. Binnen 5 minuten heb je je auto vrijblijvend aangemeld en binnen 24 uur ontvang je serieuze biedingen. Wij hebben een groot netwerk met potentiële kopers: van erkende garages tot autohandelaren. Onze verkoopservice is snel, gemakkelijk en gratis voor jou als verkoper. Verkoop je voertuig zorgeloos via OSW.nl.

Verkoop je auto

Je auto online verkopen?

Wist je dat er in Nederland ongeveer 8 miljoen auto's over de weg razen? Dagelijks worden er op auto verkoop sites zoals Marktplaats duizenden auto’s te koop aangeboden. Ook social media wordt steeds vaker ingezet als verkoopkanaal. Dat maakt het lastig om met jouw occasion op te vallen. Een scherpe advertentietekst, goede foto’s en een optimale conditie van je voertuig zijn essentieel om je auto succesvol te verkopen. En zodra er geïnteresseerden zijn, moet je gaan onderhandelen, in je vrije tijd een proefrit plannen en het papierwerk rondom de verkoop regelen. Zaken waar je waarschijnlijk helemaal geen tijd en zin in hebt.

Maak het jezelf gemakkelijk en verkoop je (schade) auto online via OSW. Je meldt je auto binnen 5 minuten aan, wij zorgen voor een aantrekkelijke advertentie. Binnen 24 uur ontvang je de beste biedingen. Óók voor schade- en sloopauto's. Wij regelen de rest.

Online aanmelden

Hoe gaat verkopen via OSW?

Je auto via OSW verkopen is kosteloos en binnen een paar minuten geregeld.

 • Na aanmelding neemt één van onze occasion makelaars contact met je op om de details van je voertuig door te nemen. Daarmee maken we je advertentie zo volledig mogelijk, zodat de kans op een eerlijke prijs toeneemt.
 • Wanneer je aanmelding is goedgekeurd, wordt je occasion geplaatst op een veilige, besloten website. Hier kunnen autokopers binnen 24 uur hun bod uitbrengen.
 • Wij mailen of bellen jou met het hoogste bod en jij beslist of je dit accepteert. Is de verkoop rond? Dan regelen wij de koopovereenkomst, betaling, vrijwaring en het gratis ophalen van de auto. Eerlijk, gemakkelijk en zonder gedoe.
 • Binnen 24 uur een bod
 • Alleen erkende bedrijven
 • Wij onderhandelen voor jou
 • Voor verkopers kosteloos en vrijblijvend
 • Je kunt dit bod vrijblijvend accepteren of weigeren
 • Je auto wordt na verkoop opgehaald, betaald en gevrijwaard
Ontdek wat je auto waard is

Je auto particulier verkopen of direct via OSW?

Wist je dat een auto particulier verkopen meestal niet veel extra geld oplevert? Het kost vaak meer tijd dan het uiteindelijk oplevert. Het schrijven van een goede, aantrekkelijke advertentie kost veel tijd. Hoe scherper de advertentietekst, hoe groter de kans dat je je auto snel verkoopt. Foto’s vanuit een juiste hoek schieten, de foto’s uploaden, de advertentie opzetten, aanvullende informatie leveren en vervolgens publiceren kost al gauw een halve dag.

Of denk eens aan de concurrerende advertenties, extra betalen om in de spotlights te staan, een middag vrij nemen om fysiek aanwezig te zijn bij de proefrit met een potentiële koper; verborgen kosten die je moet verrekenen met de originele verkoopprijs.

En wat dacht je van de motorrijtuigenbelasting en verzekeringen die je doorbetaalt zolang je auto nog niet is verkocht? Een auto particulier verkopen levert je in de meeste gevallen niet veel extra centen op, terwijl het meer gedoe is.

Besteed je tijd slimmer en zet je auto in een paar minuten in de spotlights bij erkende autodealers.

"Een auto particulier verkopen levert je in de meeste gevallen niet veel extra centen op, terwijl het meer gedoe is"

Check, check, dubbelcheck!

Dagelijks verkopen wij tientallen auto's via ons platform. Wij weten wat er komt kijken bij de verkoop van je occasion. Houd rekening met de onderstaande zaken, zodat je het meest uit de verkoop van je voertuig haalt.

Checklist
 • Zit er ten minste 5 liter brandstof in de tank?
 • Is de auto van binnen en buiten schoon?
 • Zijn alle sleutels en onderhoudsboekjes aanwezig?
 • Is de profieldiepte van de banden minimaal 1,6 mm? (liefst meer)
 • Zijn alle onderhoudsbeurten bijgehouden bij een erkend bedrijf?
 • Is de distributieriem vervangen? Zo ja, wanneer is deze ongeveer vervangen?
 • Heeft de auto steenslag? Dit zijn kleine beschadigingen bij de voorbumper en motorkap van opslaande steentjes op de weg.
 • Maak goede foto's van zowel de buiten- als binnenkant. Neem een foto van de kilometerstand en eventuele close-ups van schade. Zo maak je goede foto's van je occasion.
 • Je kunt op ons platform een vraagprijs opgeven. Zorg dat deze overeenkomt met de verwachtingen om bedrijven niet af te schrikken. Doe de kentekencheck om de waarde van je auto te bepalen of lees hier hoe je een goede vraagprijs bepaalt .
Duimen

Onze verkoopservice is gratis en vrijblijvend

Bij de auto verkoop site OSW verkoop je je occasion makkelijker dan via andere verkoopplatformen of dealers. Bij ons krijg je binnen 24 uur een definitief bod om de autoverkoop af te ronden. Geen lastige en ingewikkelde onderhandelingen, maar eerlijke en transparante communicatie. Ook de afhandeling via het RDW wordt geregeld. Je krijgt direct je vrijwaringsbewijs. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Veel gestelde vragen over de verkoop van je auto


Hoe bepaalt OSW de waarde van mijn auto?

Op basis van de staat van de auto, vraag en aanbod en de dagwaarde ontvang jij een bod. Aanvullende informatie zoals het bouwjaar, een goede omschrijving van de staat van de auto en een paar goede foto's toevoegen zijn essentieel een hoger bod. Verkoop jij jouw auto via ons platform, dan zetten wij jouw advertentie uit in ons platform en heb je direct landelijk bereik bij de bij ons aangesloten garages. Zo krijgen dealers en garages de mogelijkheid om het hoogste bod te bieden voor jouw auto. Het bod accepteren is volledig vrijblijvend waardoor je nergens aan vast zit.

Wat is het voordeel van OSW?

Is de verkoop helemaal rond? Wij plannen een datum om kosteloos de auto op te komen halen. Het afgesproken bedrag wordt direct contant of per overboeking op je bankrekening gestort en ontvang je online de koopovereenkomst, zodat je met een gerust hart kan genieten van de verkoop. Of dit nu een Audi, BMW, Toyota, Volkswagen, Volvo of een van de vele andere merken is. Bij OSW staat de klantervaring altijd op één.

Hoe laat ik de overdracht van mijn auto zo snel mogelijk verlopen?

Als je je auto verkoopt, moet je normaliter je auto laten overschrijven bij een kentekenloket of RDW keuringsstation. Maar wist je dat je via OSW je auto gewoon thuis kunt laten overschrijven? Scheelt een hoop gedoe! Zorg dat je bij je auto verkopen de volledige tenaamstellingscode, de kentekencard (of kentekenpapieren), je DigiD-inloggegevens en geldig identiteitsbewijs in de buurt hebt. Zo verloopt de overschrijving soepel en snel bij jou thuis. Na overschrijving ontvang je direct je vrijwaringsbewijs.

Verder is het handig als je de volgende documenten voorhanden hebt (indien aanwezig):

 • Het meest recente APK keuringsrapport
 • Alle sleutels en eventuele blokkeringscode
 • De onderhoudshistorie en onderhoudsboekjes

Kan ik mijn auto gratis verkopen via OSW?

Je auto verkopen in Nederland via OSW is voor jou als verkoper helemaal gratis. Na aanmelding ontvang je binnen 24 uur vrijblijvende biedingen van garages. Ben je niet tevreden? Dan ben je niet verplicht je auto te verkopen. Zijn de biedingen naar wens? Dan kies je de hoogste bieder en jij ontvangt het geld bij de overdracht direct op je rekening. Bij de verkoop van je auto regelen wij de betaling en vrijwaring voor jou.

Wordt mijn auto gratis opgehaald?

We regelen niet alleen de betaling en vrijwaring, maar halen je voertuig ook gratis voor je op. Zo hoef je geen vervangend vervoer te regelen of te bepalen voor het vervoer van een (sloop)auto. Regel de verkoop daarom gemakkelijk, snel en zonder gedoe via OSW.

Welke papieren heb ik nodig voor het verkopen van mijn auto?

Bij het verkopen van jouw auto heb je een aantal documenten nodig om ervoor te zorgen dat de verkoop snel en goed afgerond wordt. Hieronder leggen we uit wat je nodig hebt bij het verkopen van je auto:

 • Kentekenbewijs: Dit is het officiële document dat aantoont dat jij de eigenaar van de auto bent. In veel landen bestaat het kentekenbewijs uit meerdere delen, waaronder een deel dat je moet overhandigen aan de nieuwe eigenaar.
 • Overschrijvingsbewijs: Dit is een bewijsstuk dat nodig is om het voertuig op naam van de nieuwe eigenaar te zetten. Zonder dit document kan de overdracht niet officieel plaatsvinden.
 • Geldig APK-keuringsrapport: In Nederland moet een auto een geldige APK (Algemene Periodieke Keuring) hebben. Een recent keuringsrapport kan ook de verkoopwaarde van de auto verhogen en de koper vertrouwen geven.
 • Onderhoudsboekje en servicegeschiedenis: Deze documenten tonen aan dat de auto goed is onderhouden. Dit zorgt vaak voor meer vertrouwen bij de koper en heeft een positieve invloed op de prijs.
 • Verkoopovereenkomst: Dit is een contract tussen jou en de koper waarin de voorwaarden van de verkoop worden vastgelegd, zoals de verkoopprijs, de staat van de auto en eventuele garanties of beloftes.
 • Persoonlijke identificatie: Zowel jij als de koper moeten je kunnen identificeren tijdens de overdracht.
 • Vrijwaringsbewijs: Nadat de auto op naam van de koper is overgeschreven, ontvang je een vrijwaringsbewijs. Dit document bewijst dat jij niet langer de eigenaar bent van de auto en vrijwaart je van verplichtingen zoals belastingen, verzekering, en eventuele boetes die na de verkoopdatum worden gegenereerd.
Auto aanmelden?