Blogs

Volkswagen legt fabrieken stil door gebrek aan kopers

Geplaatst: 14 mei 2020
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Volkswagen legt fabrieken stil door gebrek aan kopers

Volkswagen was eigenlijk weer begonnen met de productie van auto’s, maar heeft kort hierna de productie weer stilgelegd. De reden? Er is geen vraag naar nieuwe auto’s, zo meldt het AD.

Het effect van de coronacrisis op de automarkt werd al eerder uitgebreid besproken en ondanks dat het normale leven langzaam weer wordt opgepakt, merkt de autobranche welke klappen er naderhand nog opgevangen dienen te worden.

Verspreiding coronavirus

Eerder sloten de fabrieken zich al om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, maar bij heropening blijkt de vraag naar nieuwe Volkswagens dusdanig klein dat de productie van de modellen Tiguan, Touran, Seat Tarraco minimaal vier dagen wordt stilgelegd. Ook de productie van de nieuwe Volkswagen Golf wordt gedeeltelijk gestopt.

Terugloop verkoop nieuwe auto’s

Als de grootste autofabrikant van de wereld noemt Volkswagen de terugloop van de nieuwe autoverkoop alarmerend. Ze blijven zitten met grote voorraden, omdat er nauwelijks kopers zijn. Naast Volkswagen draaien ook Audi, Skoda en Seat de productie terug. De tweedehands autoverkoop gaat echter door. Het is vooral een gunstige tijd om je auto online te verkopen.

Tips om je tweedehandsauto zo veilig mogelijk te verkopen in verband corona?

  1. Beperk contact
    Wanneer je jouw auto particulier probeert te verkopen door middel van een marktplaats, dan zie je waarschijnlijk veel mensen. Weliswaar niet tegelijkertijd, maar het risico op besmetting is groter bij (veelvuldig) wisselend contact. Probeer dit tot een minimum te beperken door zoveel mogelijk telefonisch af te handelen en wees zo uitgebreid mogelijk in je advertentie. Neem daarnaast bij iedere ontmoeting de richtlijnen van de overheid in acht. Als een verkoper last heeft van (verkoudheid)klachten mag deze niet langskomen. Hoe serieus hij of zij ook is!

  2. Hygiëne
    Bij particuliere verkoop ontkom je helaas niet aan proefritjes. Desinfecteer dus na iedere testrit de handvaten van de deuren, het stuur en de versnellingspook. Ook hier geldt: beperk de proefritten tot een minimum.

  3. Platform voor verkoop van auto's
    Je kan je auto ook te koop aanbieden op een platform voor de verkoop van tweedhandsauto’s. Op deze manier krijg je op afstand een vrijblijvend bod op je tweedehandsauto, caravan, sloopauto, boot, motor of camper. Als je het bod accepteert dan wordt je voertuig opgehaald, betaald en gevrijwaard. Op deze manier wordt het contact tot een minimum beperkt en is de kans op besmetting tijdens je autoverkoop vele malen kleiner.

Meer informatie? Kijk hier naar de mogelijkheden om je auto te verkopen tijdens de coronacrisis


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

De coronacrisis en het effect op de mobiliteitsbranche
De coronacrisis en het effect op de mobiliteitsbranche
31/03/2020
Door het coronavirus is er in een heel korte tijd veel veranderd in Nederland. Door de maatregelen zijn veel mensen thuis gaan werken, zijn de scholen en horeca gesloten en zijn er fors minder auto’s op de weg. Iets wat duidelijk te merken is in de [...]
Een autoverkoop tijdens corona: Vragen en antwoorden
Een autoverkoop tijdens corona: Vragen en antwoorden
27/03/2020
Terwijl er nog veel is wat we niet weten over het COVID-19 coronavirus, is het inmiddels wel duidelijk dat er nog veel mensen besmet gaan raken voordat de situatie iets beter wordt. Er worden vele bedrijven en branches geraakt door deze crisis, waaronder de autobranche. [...]