APK vergelijken

Iedere bezitter van een auto moet op een gegeven moment een APK voor zijn auto uitvoeren. Bij de meeste bedrijven kunt u terecht voor een APK keuring. Echter variëren de prijzen heel erg, en heerst altijd de angst dat bij het uitvoeren van de APK-keuring extra bedragen gerekend worden voor zaken die eigenlijk helemaal (nog) niet aan vervanging toe zijn.

Hieronder hebben wij een overzicht geplaatst van een aantal onafhankelijke bedrijven waar u terecht kunt voor het uitvoeren van een APK.

Ga naar:

Wat moet u weten over een APK-keuring?

De algemene periodieke keuring (apk) is net als een autoverzekering voor vrijwel alle auto's verplicht. Door de apk-keuring weet u of uw auto voldoet aan alle eisen, en daardoor veilig is. Wordt uw auto goedgekeurd? Dan weet u zeker dat u veilig de weg op gaat.

De apk-keuring is wettelijk verplicht in heel Europa. Dit is ervoor om te zorgen dat alle auto's veilig zijn en blijven. Dit is niet alleen belangrijk voor uzelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. De keuring is daarnaast ook goed voor het milieu. Er wordt namelijk ook gekeken of de auto niet te veel uitlaatgassen uitstoot.

Wat wordt er gekeurd?

Hieronder staat een overzicht van wat er tijdens een keuring gecontroleerd wordt. Het is handig om dit van te voren te weten, want een hoop zaken kunt uzelf van te voren repareren of checken. U heeft dan niet alleen minder kans dat uw auto afgekeurd wordt, het scheelt u vaak ook nog eens veel kosten.