Al meer dan 12 jaar actief
Snel & makkelijk geregeld

APK vergelijken

Vind een bedrijf voor een APK afspraak of lees meer informatie wat deze keuring inhoudt

Bedrijf zoeken voor een APK

Resultaat -

Wat is de APK?

De algemene periodieke keuring (APK) is wettelijk verplicht voor alle auto's in Nederland en de rest van Europa. Een keurmeester beoordeelt uw auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Een geldige APK is geen garantie dat je de rest van het jaar veilig met uw auto kunt rijden. De APK is namelijk een momentopname, het geeft een beeld van de technische staat van uw auto op het moment van de keuring. De APK wordt wel eens verward met de kleine beurt en grote onderhoudsbeurt. Onderhoud en APK zijn echter totaal verschillende dingen. Bij de APK wordt de auto uitsluitend gecontroleerd op de cruciale punten voor verkeersveiligheid en milieu. Een onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat uw auto weer in topconditie is.

Waar wordt op gecontroleerd bij de APK?

Een auto wordt beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Verkeersveiligheid: zaken zoals de remmen, wielophanging, banden, verlichting en carrosserie worden gecontroleerd.
Milieu: wat is de uitstoot van de auto?
Registratie: zaken als de kilometerstand, identificatienummer en voertuigbewijs worden gecontroleerd.

Sommige zaken kunt u zelf al controleren en repareren voordat u uw auto naar de APK keuring brengt. Dit zorgt ervoor dat de kosten van de keuring omlaag gaan en het verlaagt de kans op een afkeuring.

Waar kunt u terecht?

Via de RDW locatiewijzer kunt u eenvoudig zien waar het dichtstbijzijnde APK-station in de buurt is. Bij veel bedrijven kunt u terecht voor een APK keuring. Helaas verschillen de prijzen heel erg. Er zijn heel wat onafhankelijke partijen waar u terecht kunt voor een APK check. Druk op de knop hieronder om de prijzen te vergelijken.