APK vergelijken

Iedere bezitter van een auto moet op een gegeven moment een APK voor zijn auto uitvoeren. Bij de meeste bedrijven kun je terecht voor een APK keuring. Echter variëren de prijzen heel erg, en heerst altijd de angst dat bij het uitvoeren van de APK-keuring extra bedragen gerekend worden voor zaken die eigenlijk helemaal (nog) niet aan vervanging toe zijn.

Hieronder hebben wij een overzicht geplaatst van een aantal onafhankelijke bedrijven waar je terecht kunt voor het uitvoeren van een APK.

Ga naar:

Wat moet je weten over een APK-keuring?

De algemene periodieke keuring (apk) is net als een autoverzekering voor vrijwel alle auto's verplicht. Door de apk-keuring weet je of jouw auto voldoet aan alle eisen, en daardoor veilig is. Wordt je auto goedgekeurd? Dan weet je zeker dat je veilig de weg op gaat.

De apk-keuring is wettelijk verplicht in heel Europa. Dit is ervoor om te zorgen dat alle auto's veilig zijn en blijven. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. De keuring is daarnaast ook goed voor het milieu. Er wordt namelijk ook gekeken of de auto niet te veel uitlaatgassen uitstoot.

Wat wordt er gekeurd?

Hieronder staat een overzicht van wat er tijdens een keuring gecontroleerd wordt. Het is handig om dit van te voren te weten, want een hoop zaken kun je zelf van te voren repareren of checken. Je hebt dan niet alleen minder kans dat je auto afgekeurd wordt, het scheelt je vaak ook nog eens veel kosten.