Blogs

OWS of OSW? Wat is onze naam?

Geplaatst: 8 juni 2023
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Algemeen
OWS of OSW? Wat is onze naam?

OWS, OCW of zelfs OCS: regelmatig wordt onze bedrijfsnaam verkeerd uitgesproken of gespeld. Niet erg natuurlijk, maar wel zonde. Want misschien sta je op het punt om je auto te verkopen en Google je op ‘OWS’ waardoor je op de verkeerde pagina terechtkomt. Daar maken we in dit blog in één keer korte metten mee: onze juiste naam is OSW. We vertellen je graag in dit blog waar die naam vandaan komt en waar wij precies voor staan.

Hoe is OSW ontstaan?

Wist je dat OSW al meer dan 10 jaar bestaat? In 2011 is OSW opgericht door Jasper van Gent en Renaldo Molenbeek. De afkorting ‘OSW’ stond destijds voor 'Occasion SoftWare’: een plek waar bedrijven hun occasionvoorraad gemakkelijk konden beheren en adverteren. Als snel werd het een platform waar jij als particulier je voer- of vaartuig zorgeloos kunt verkopen. Het succes was enorm: 4 jaar later, in 2015, waren er al 100.000 occasions aangemeld voor de verkoop op ons platform!

Zo’n succes ontstaat natuurlijk niet zomaar. Daar zijn een goed systeem, hardwerkende collega’s en vele tevreden klanten voor nodig. Én het moet een plek zijn waar service en kwaliteit voorop staan. Vandaar dat ‘OSW’ tegenwoordig staat voor ‘Onze Service Werkt’.

Onze Service Werkt

Na méér dan een decennium in de autobranche waarbij we ieder jaar groeien en meerdere FD Gazelle Awards op onze naam - kunnen we wel concluderen dat Onze Service Werkt. Vandaar dat dit nu de afkorting is van OSW. Onthoud die zin en je zult ‘OSW’ en ‘OWS’ nooit meer verwarren. Waarom onze service werkt, laten we vertellen door onze tevreden klanten:


"Ik kan alleen maar bevestigen van datgene wat deze organisatie belooft ook daadwerkelijk wordt nageleefd."


"Alles netjes geregeld. Snel afgehandeld."


"Ik ben vriendelijk en netjes te woord gestaan. Vlot bod op de auto hetgeen naar verwachting was."


"Binnen 5 dagen mijn motor voor een goede prijs kunnen verkopen. Zeer professioneel geregeld door OSW."


Dit is een greep uit de reacties van onze klanten via Klantenvertellen.nl, waar we gemiddeld een 9,3 uit 10 scoren. (Op basis van 724 beoordelingen in de laatste 12 maanden).

Verkoop via OSW
Video: Je voertuig via OSW verkopen

Hoe werkt het om je voer- of vaartuig te verkopen via OSW?

Niet-serieuze biedingen via platforms zoals Marktplaats, onderhandelingen aan de deur en gedoe met de overschrijving van je auto. Je auto verkopen is een hoop gedoe. Gedoe dat je liever vermijdt. Wat ook mogelijk is: want je auto verkopen kan een stuk makkelijker. Zonder dat je daarop inlevert op de verkoopprijs of hoge advertentiekosten betaalt.

Je kunt je auto, sloopauto, motor, caravan, camper, boot of elektrische fiets eenvoudig en snel verkopen via OSW in 3 stappen:

Stap 1: Je meldt je voertuig aan
Stap 2: We nemen je advertentie door en gaan biedingen verzamelen
Stap 3: Binnen 24 uur ontvang je een bod van ons. Jij bepaalt of je dit bod accepteert, of niet. Er zitten hieraan géén kosten verbonden voor jou als verkoper.

Ontdek zelf hoe het werkt

Veelgestelde vragen over het verkopen van je voertuig via OSW

OWS of OSW??

‘OSW’ en ‘OWS’ worden vaak door elkaar gehaald. Maar met deze ezelsbrug typ je het nooit meer verkeerd in: OSW staat voor ‘Onze Service Werkt’. Al meer dan 10 jaar verkopen autobezitters met volle tevredenheid hun auto via OSW. Dat komt door de uitstekende service, duidelijke communicatie en transparante voorwaarden. Zelf vrijblijvend ontdekken wat jouw voertuig waard is en waarom onze service werkt? Ontdek het hier.

Ben ik verplicht het hoogste bod te accepteren als ik m’n voertuig via jullie site wil verkopen?

Bij OSW heb jij zelf de touwtjes in handen. Dat betekent dat aanmelden en het wel of niet accepteren van een bod geheel vrijblijvend is. Vind je het bod te laag? Dan kun je in ons platform een tegenbod doen of telefonisch met ons de mogelijkheden bespreken voor de verdere verkoop van je auto.

Is het verkopen van mijn voertuig helemaal gratis?

Ja, je betaalt bij ons geen advertentiekosten en betaalt ook geen kosten voor de verkoop van je auto. De aangesloten autobedrijven betalen een kleine vergoeding om gebruik te maken van onze dienstverlening. Hierdoor kunnen wij onze diensten aan jou - als de verkoper van je auto - gratis aanbieden.

Hoe kan ik foto’s toevoegen van mijn auto?

Nadat je je auto hebt aangemeld, loopt je persoonlijke occasion-makelaar samen met jou de advertentie door en heb je de mogelijkheid om foto’s toe te voegen. Dit is optioneel, maar goede foto’s zorgen doorgaans voor een hoger bod. Je kunt de foto’s in JPG-formaat uploaden op onze website.

Wordt mijn voertuig na de verkoop opgehaald?

In de meeste gevallen werken wij met de voorwaarde dat het bedrijf dat je auto koopt, ‘m ook ophaalt. Soms kan het voorkomen dat het voor jou (prijstechnisch) interessanter is om ‘m zelf te brengen. Voordat je akkoord gaat met het ontvangen bod weet je of dit op basis van ophalen of zelf wegbrengen is. Heb je een sloopauto die de weg niet meer op kan of mag? Dan laten we ‘m standaard ophalen.

Hoe wordt de vrijwaring van mijn auto geregeld?

Wij werken uitsluitend met RDW-erkende dealers. Deze kunnen daardoor ter plekke je auto vrijwaren. Je hoeft daardoor niet naar een postkantoor en je ontvangt je direct je vrijwaringsbewijs per e-mail, zodat je de autoverzekering direct kunt opzeggen en niet langer te veel betaalt.

Welke voertuigen kunnen worden aangemeld?

Van auto's, total loss/sloopauto's, motoren en boten tot vrachtwagens en bestelbussen. Bij OSW kan je vrijwel ieder soort voertuig aanmelden.


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Voertuig verkopen

Relevante artikelen

Is je auto klaar voor de autosloop in Groningen?
Is je auto klaar voor de autosloop in Groningen?
01/06/2023
Een paar jaar geleden was het liefde op het eerste gezicht, toen je je huidige auto kocht. Samen maakten jullie een hoop kilometers samen en veel herinneringen zijn aan dit voertuig te danken. Trouw bracht je ‘m op tijd naar de APK en het onderhoud - maar de [...]
Je autoverzekering berekenen: wat betaal je maandelijks?
Je autoverzekering berekenen: wat betaal je maandelijks?
25/05/2023
Een auto bezitten kost een hoop geld. Niet alleen voor de aanschaf moet je een flinke duit in het zakje doen - daarna beginnen de maandelijkse kosten pas. APK , onderhoud , reparaties, wegenbelasting en natuurlijk de autoverzekering zijn grote kostenposten van een [...]
Tijd om je auto af te zetten op de autosloop in Amsterdam
Tijd om je auto af te zetten op de autosloop in Amsterdam
18/05/2023
Je eerste auto. Je beleefde er fantastische roadtrips mee en ervaarde ultieme vrijheid. Nu zijn de laatste kilometers gereden; de koek is op. Tijd om ‘m af te zetten op de begraafplaats voor voertuigen: de autosloop in Amsterdam. Op deze pagina lees je wat je moet [...]