Blogs

Auto rijp voor de sloop? De (verkoop)mogelijkheden

Geplaatst: 24 februari 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Algemeen
Auto rijp voor de sloop? De (verkoop)mogelijkheden

Jarenlang heb je met plezier in je auto gereden. Met deze trouwe vierwieler ontdekte je de ultieme vrijheid: geen gedoe meer met dienstregelingen in het openbaar vervoer en gemakkelijk van A naar B rijden. Maar nu is het onvermijdelijke moment aangebroken: jullie wegen scheiden. De auto heeft onherstelbare schade, is total loss verklaard of de APK keurmeester heeft de handdoek in de ring gegooid: je auto wordt volledig afgekeurd. En dat betekent dat je auto rijp is voor de sloop. In dit blog vertellen we hoe je je sloopauto het beste verkoopt en wat je hier nog voor terugkrijgt.

Wat is een sloopauto?

Bij een sloopauto denk je misschien aan een auto die volledig in de kreukels ligt. Vaak is dat het geval, maar dat hoeft niet. We spreken van een sloopauto als de reparatiekosten van de auto hoger liggen dan dat de auto waard is. In dat geval is het rendabeler om je auto naar de sloop te brengen, in plaats van dure reparatiekosten te betalen en te wachten tot het volgende gebrek zich aandient.

Hoe kom ik van mijn (sloop)auto af?

Heeft je auto officieel het leven gelaten en heb je ‘m tot op de laatste druppel opgereden? Tijd om je sloopauto te verkopen. Maar je kunt je misschien voorstellen dat een sloopauto niet erg in trek is bij de meeste autokopers. Of dat ‘ie niet meer start, waardoor het lastig is om de auto te vervoeren. In een paar stappen zorg jij ervoor dat je je sloopauto snel, zonder enige moeite en tegen de beste prijs verkoopt.

Stap 1: Kies het platform om je auto te verkopen

Sloopauto’s zijn over het algemeen minder in trek op platformen zoals Marktplaats. Daarnaast betaal je advertentiekosten (vanaf 25 euro) om je sloopauto in de digitale etalage te showen. In het slechtste geval speel je quitte bij de verkoop van je auto voor de sloop. En is ‘ie verkocht? Dan moet je ook nog het vervoer van de auto regelen.

Stap 2: Verkoop je auto via een sloperij

Het handigste is om je auto direct bij een sloperij te verkopen. Maar je hebt natuurlijk geen zin om tientallen sloperijen te bellen, steeds weer hetzelfde verhaal uit te leggen en hopen op een concurrerend bod. Gelukkig is er een snellere (en makkelijkere) manier: je sloopauto in één keer onder de aandacht brengen bij meer dan 50 sloperijen, verspreid over heel Nederland.

Weten wat jij voor je sloopauto terugkrijgt?


Stap 3: Meld je auto voor de sloop aan via OSW

Door je auto voor de sloop aan te melden bij OSW, bereik je in één keer een hoop garages. Dit is namelijk hét platform om niet alleen je (sloop)auto, maar ook je zakelijke auto, motor, caravan, camper, boot of elektrische fiets te verkopen.

Vul op deze pagina het kenteken in van de auto, controleer de gegevens en doe vrijblijvend een aanvraag. Wij zetten je aanvraag door naar alle aangesloten garages en binnen 24 uur ontvang je het beste bod. Jij kiest of je dit bod accepteert, of niet.

Ga je akkoord? Dan hoef je je niet druk te maken over de verdere afhandeling: je sloopauto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard. Je betaalt geen advertentiekosten of commissie. Het geld staat direct op je rekening en jij kunt aan de slag met de zoektocht naar je volgende auto.

Ik wil mijn sloopauto verkopen via OSW

Auto ophalen

Hoeveel geld krijg je voor een auto bij de sloop?

Een sloopauto wordt meestal overgenomen om de goede onderdelen eruit te halen en te gebruiken voor de reparaties van andere auto’s. De prijs van een sloopauto wordt daarom bepaald op basis van de oud ijzer-prijs.

In 2023 ligt deze prijs op gemiddeld 0,19 cent per kilo. Voor een auto van 1.000 kilogram betaalt een autohandelaar dan ongeveer 190 euro. De meeste personenauto’s zijn lichter dan 1000 kilo en de auto moet van dit bedrag ook opgehaald en gesloopt worden. Van die 190 euro gaan dus nog kosten af voor de sloop. Lees meer over de slooppremies.

De waarde van je sloopauto wordt ook in positieve zin door een aantal factoren beïnvloed. Heb je bijvoorbeeld een relatief jonge auto (jonger dan 10 jaar) en zitten er nog nieuwe onderdelen in? Dan wordt je auto meer waard. Geef dit aan voordat je de auto bij ons aanmeldt. Tot slot heeft het merk (bijvoorbeeld BMW of elk ander merk) en model invloed op de verkoopprijs. Hoe populairder het model, hoe meer jij ervoor krijgt. Houd rekening met een vergoeding tussen de 150 en 200 euro bij de verkoop van de sloopauto. Omdat wij samenwerken met meer dan 50 autosloperijen, vergelijken we de prijzen en ontvang je het beste bod in je inbox.

Ontvang vrijblijvend een bod voor jouw (sloop)auto

Wat heb je nodig om je auto naar de sloop te brengen?

Breng je je auto naar de sloop, dan heb je over het algemeen je kentekencard, tenaamstellingscode en identiteitsbewijs nodig. Heb je de tenaamstellingscode niet meer? Dan moet je eerst een demontagecode via het RDW aanvragen, deze blijft vier weken geldig. Zodra je deze ontvangt, gelden de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs niet meer.

Is de auto niet meer compleet omdat er bijvoorbeeld al onderdelen zijn uitgehaald? Dan heb je het voertuigidentificatienummer (VIN) nodig: hiermee kan het sloopbedrijf de registratie van je voertuig stopzetten.

Laat je je sloopauto ophalen door OSW? Dan heb je alleen de tenaamstellingscode nodig:de rest toen wij. Heb je deze code niet meer? Vraag dan gratis de demontagecode aan via de website van het RDW. Wij halen, na acceptatie van het bod, de sloopauto op en regelen ter plekke de betaling.

Verkoop je sloopauto via OSW

Snel, gemakkelijk en zonder gedoe je auto laten ophalen voor de sloop? Je regelt het via OSW. Vul je kenteken in en je ontvangt binnen 24 uur een bod. Na acceptatie regelen wij de betaling, vrijwaring en halen we de sloopauto voor je op.

- Binnen 24 uur de verkoop van je sloopauto geregeld
- Zonder gedoe: wij regelen de betaling en vrijwaring
- Je auto wordt gratis opgehaald voor de sloop
- Je betaalt geen advertentiekosten of commissie

Weten wat jij voor je sloopauto terugkrijgt?


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Sloopauto verkopen

Relevante artikelen

13 tips voor het kopen van een Marktplaats auto
13 tips voor het kopen van een Marktplaats auto
17/02/2023
Een van de eerste websites die je bezoekt als je een nieuwe of tweedehands auto wilt kopen, is waarschijnlijk Marktplaats. Het is de grootste verzamelsite van Nederland voor tweedehands spullen en het kopen en verkopen van auto’s. Gemiddeld staan er zo’n [...]
Ik wil mijn auto verkopen: wat is mijn auto waard?
Ik wil mijn auto verkopen: wat is mijn auto waard?
03/02/2023
Er is een tijd van komen en gaan. Jouw trouwe bolide heeft jarenlang dienst gedaan als boodschappenwagentje, als vervoersmiddel tussen je huis en kantoor of je hebt in deze auto onvergetelijke herinneringen gemaakt op vakantie. Nu is de tijd aangebroken dat je de auto [...]
Wat houdt de tenaamstelling van een auto in?
Wat houdt de tenaamstelling van een auto in?
27/01/2023
Door een veranderende gezinssituatie heb je een andere auto nodig, of je trouwe vierwieler heeft nu echt z’n laatste kilometers gemaakt en het is tijd om ‘m af te zetten op de sloop. Sta je op het punt om je oude auto te verkopen ? Dan komt daar een hoop [...]