Blogs

Wat is de waarde van mijn schade of sloopauto?

Geplaatst: 28 mei 2019
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Sloopauto
Wat is de waarde van mijn schade of sloopauto?

Je krijgt te horen dat je auto rijp voor de sloop is, wat nu? Wij snappen dat het emotioneel gezien lastig is om afscheid te nemen van je (sloop)auto. Daarom proberen wij je inzicht te geven in de waarde van een sloopauto. Zodat je niet achteraf het gevoel hebt dat je te weinig hebt gekregen voor je sloopauto.

Sloopauto

Een sloopauto is een voertuig waarbij de reparatiekosten de dagwaarde overstijgen. Als je auto mankementen heeft en je deze voor meer geld dan de dagwaarde van de auto kunt laten repareren weet je dat je te maken hebt met een sloopauto. Dit zijn vaak opgereden, oude auto’s die de apk-keuring niet meer overleven.

Oud-ijzer prijs

De waarde van een sloopauto valt en staat met de oud-ijzer prijs, ook wel de schrootprijs genoemd. De schrootprijs ligt zo rond de €0.19 per kilogram. Als je uitgaat van een auto die 1000 kilogram weegt ligt die prijs dus rond de €190. Echter, dit is het bedrag dat een sloopbedrijf eraan verdient. Dat is helaas niet altijd het bedrag wat je er zelf voor kunt krijgen, aangezien de auto opgehaald en gesloopt moet worden. Daarnaast is die 1000 kilogram een gemiddelde; kleine auto’s zijn vaak lichter dan 1000 kilogram. Gelukkig kun je via OSW gemiddeld tussen de 150 en 200 euro ontvangen voor je sloopauto. Dat terwijl de auto ook gratis wordt opgehaald en direct op afspraak betaald en gevrijwaard.

Weten wat jij voor je sloopauto terugkrijgt?

Onderdelen

Naast de oud-ijzer prijs zijn de onderdelen uit de auto een inkomstenbron voor het sloopbedrijf. Sloopauto’s zijn over het algemeen oude auto’s, de onderdelen die de sloperij uit je auto haalt zijn dan logischerwijs ook niet veel waard. Mocht je een relatief jonge auto (10 jaar oud) willen laten slopen dan is de waarde van de onderdelen zeker hoger. Let hier dan ook op bij de verkoop van je sloopauto. Ook als je recentelijk onderdelen hebt laten vervangen moet je dit voorleggen aan het sloopbedrijf, dat zou de waarde van je sloopauto wel eens positief kunnen beïnvloeden.

Merk & model

Een laatste pijler voor de waarde van je sloopauto is het merk en model. Er zijn sloopbedrijven die uitsluitend op zoek zijn naar bepaalde merken. Daarnaast zijn er ook sloopbedrijven die gewoonweg alle merken sloopauto’s ophalen. Niet populaire merken kunnen juist interessant zijn voor een sloopbedrijf aangezien zij die onderdelen nog niet op voorraad hebben.

Mocht je een sloopauto willen verkopen, reken dan altijd op een vergoeding tussen de €150 - €200. Ook wij van OSW geven je een vergoeding binnen deze range, met uitschieters naar boven. Echter, daarbij zorgen we dat uw voertuig kosteloos opgehaald en gevrijwaard wordt. Dat is een extra service die wij u geven! Wil je je sloopauto verkopen, bied hem dan bij ons aan, voor een vlotte en zorgeloze verkoop. Je kunt ook een kijkje nemen op onze site, daar zie je een aantal aangesloten autosloperijen. Inmiddels doen wij zaken met meer dan 50 autosloperijen over heel Nederland, grote kans dus dat er één bij je in de buurt zit!


Gijs Heinen
Geplaatst door
Gijs Heinen
Delen
Sloopauto verkopen

Relevante artikelen