Blogs

Je sloep verkopen? Met onze tips haal je het meeste uit de verkoop

Geplaatst: 24 augustus 2023
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Boot
Je sloep verkopen? Met onze tips haal je het meeste uit de verkoop

Over de wateren van de Biesbosch voeren, met vrienden genieten in de grachten van Amsterdam of met de boot op vakantie door de Europese rivieren. Voor velen is het hebben van een eigen sloep een droom. Helaas zijn de Nederlandse weersomstandigheden vaak grillig. Hierdoor ligt je sloep vaker wel dan niet vastgeketend aan de ligplaats in het water.

Daarnaast brengt het hebben van een sloep behoorlijk wat kosten met zich mee. Net als een auto heb je de aanschafkosten, verzekeringen, brandstof, belastingen, onderhoud en reparaties. Daarnaast betaal je bij een sloep ook nog voor de ligplaats en winterstalling. Al met al is de sloep een grote kostenpost voor die paar keer per jaar dat het weer het toelaat om het water op te gaan. Daarom wil je misschien je sloep verkopen. Op deze pagina vertellen we hoe je het meeste haalt uit de verkoop ervan.

Wat is mijn sloep waard?

Voordat je je sloep gaat verkopen, wil je natuurlijk eerst weten wat deze waard is. Maar hoe bepaal je wat je sloep waard is? We geven je een aantal tips:

Stap 1: Breng alle specificaties in kaart

Het merk, bouwjaar, vermogen en specifieke opties zijn belangrijk om te bepalen wat je sloep waard is. Als je dat inzichtelijk hebt, kun je de verkoopprijzen op Marktplaats vergelijken van sloepen met dezelfde specificaties.


"Ga je een sloep verkopen? Je kunt dan niet de dagwaarde opvragen aan de hand van een kenteken of specificaties. Via een platform via OSW ontdek je gratis wat boot opkopers bieden."


Stap 2: De dagwaarde van de sloep bepalen?

Bij de verkoop van een auto is het relatief makkelijk om de dagwaarde te bepalen. Aan de hand van een kentekencheck kan je op basis van het bouwjaar, het aantal gelopen kilometers en het type ongeveer inschatten wat de dagwaarde is. Dat betekent niet dat dit de exacte waarde is waarvoor je je auto kan verkopen: door schade of extra toegevoegde opties kan de verkoopprijs lager of hoger liggen.

Bij een sloep verkopen kun je niet de dagwaarde opvragen aan de hand van het kenteken of specificaties van de boot. Je kunt de dagwaarde alleen achterhalen door een taxatie op te vragen. Zonde van je geld, je kunt in dat geval beter rondvragen wat je boot waard is of potentiële kopers laten bieden.

Stap 3: Vrijblijvend biedingen ontvangen

Heb je geen haast met de verkoop van je sloep, dan kun je rustig wat biedingen afwachten via platforms zoals Marktplaats of informeren bij boothandelaren. Zo ontdek je wat mensen ongeveer voor je sloep willen geven. Of ontvang vrijblijvend biedingen via ons platform.

Boot verkopen

Hoe verkoop ik mijn sloep?

Verkoop je je auto, dan weet je direct op welke platforms je terechtkunt. De meeste mensen kiezen standaard voor Marktplaats of Autoscout24. Het nadeel van deze platforms is dat je zelf de verkoop van je auto moet regelen. Bij de verkoop van je sloep heb je daar waarschijnlijk helemaal geen zin in.

Via OSW nemen wij de verkoop van je sloep uit handen. Een sloep verkopen kost namelijk veel tijd, geld en energie. Verkoop je je sloep via Marktplaats, dan betaal je advertentiekosten en is het nog maar de vraag of er serieuze biedingen ontstaan. Je hebt kijkers aan de deur en ondertussen betaal je gewoon door voor de ligplaats, de stalling en verzekeringen van je sloep. Wil je je boot zonder gedoe en gratis verkopen? Dat kan via OSW.

Meld je boot aan via ons platform en binnen no-time staat je advertentie gratis live. Zorg dat je de vraagprijs, kilometerstand en duidelijke foto’s aanlevert en de advertentie staat direct online. Je ontvangt vrijblijvend biedingen van de meer dan 500 aangesloten bedrijven (en boot opkopers) en ontvang binnen 24 uur het beste bod per mail. Jij bepaalt of je je boot verkoopt, of niet. Wij regelen de afhandeling, betaling en overschrijving. Of je onze services afneemt of niet: jij betaalt als verkoper helemaal niets.

Verkoop je sloep via OSW

Veelgestelde vragen over een sloep verkopen

 

Hoe kan ik het beste mijn boot verkopen?

Geen zin in gedoe én snel je boot verkopen? Dat doe je via OSW.nl. Op ons platform meld je je sloep aan en ontvang je binnen 24 uur het beste bod op je boot. Jij bepaalt of je je boot voor dit bedrag verkoopt of niet. Boot verkocht? Wij regelen de betaling, vrijwaring en het ophalen van je boot.

Wat zijn de kosten om mijn boot te verkopen?

Waar je op de meeste platforms advertentiekosten betaalt, kun je via OSW gratis je boot verkopen. In slechts 3 stappen. Je meldt je sloep aan, wij zetten de advertentie uit onder alle boot opkopers en binnen 24 uur ontvang je het hoogste bod geheel vrijblijvend.

Meld je boot aan

Kan ik ook een ander voertuig verkopen via OSW?

Bij OSW kan je terecht voor bijna alle soorten voertuigen. Van een autototal loss/sloopauto, oldtimer, motor, bestelbus tot een vrachtwagen en meer.


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Voertuig verkopen

Relevante artikelen

Hoe je veilig en snel je motor via OSW verkoopt
Hoe je veilig en snel je motor via OSW verkoopt
04/10/2022
De verkoop van je motor kan op een eenvoudige en snelle manier geregeld zijn. De meest gestelde vragen worden in dit artikel beantwoord. Want hoe weet je of de verkoop veilig en betrouwbaar is? En hoe wordt de prijs van je motor bepaald? Ook is het fijn om te weten of al [...]
5x tips om je motor te verkopen
5x tips om je motor te verkopen
20/01/2022
Er zijn een hoop redenen waarom je kan besluiten om jouw motor te verkopen. Nu kan het zijn dat de motor zelf vooral stof staat te vangen; je er geen ruimte meer voor hebt of toe bent aan iets nieuws. Zodra je eenmaal besluit om de motor te verkopen is het vooral fijn dat [...]
Hoe bepaal je de waarde van je oude caravan?
Hoe bepaal je de waarde van je oude caravan?
16/06/2021
Op vakantie met de caravan was nog nooit zo populair. Ook dit jaar trekken talloze mensen Europa in met de kampeerwagen of kiezen ze voor een gezellige kampeervakantie in eigen land. Nu de kans op een normale vliegvakantie weer toeneemt kan het zo zijn dat je de caravan [...]