Gaspedaal vs. AutoScout 24: waar koop jij je volgende exemplaar?

Wordt het tijd om je boodschappenwagen in te ruilen voor een snelle bolide? Of maak je de switch van een auto die rijdt op fossiele brandstof naar stekkeren? Kortom: jij bent op zoek naar je volgende auto. Op websites zoals Auto Trader en Marktplaats vind je een groot aanbod aan (tweedehands) voertuigen. Maar voordat je een nieuw exemplaar op je naam bijschrijft, wil je misschien eerst je huidige auto online verkopen.

Vandaag vergelijken we twee platforms voor de koop- en verkoop van je auto: Gaspedaal vs. AutoScout24.

Gaspedaal versus Autoscout

Over AutoScout24

Voor de aankoop van auto's, motoren, caravans, campers, bedrijfswagens, aanhangers, trailers, opleggers en trucks zit je bij AutoScout24 goed. Van een milieuvriendelijke stadsauto tot ruime gezinsauto - de kans is groot dat je hier je volgende occasion vindt. Al meer dan 20 jaar is dit platform actief in Europa en vind je hier het aanbod van zo'n 52.000 autobedrijven.

Over Gaspedaal

Als je dacht dat AutoScout24 een groot aanbod had, dan ben je waarschijnlijk nog niet bekend met het platform van Gaspedaal. Op het - in 2011 opgerichte - Gaspedaal.nl vind je het grootste aanbod in occasions. Zij verzamelen de advertenties van álle advertentiewebsites van tweedehands wagens, waaronder de advertenties die je ook ziet op AutoScout24, AutoTrack en Auto Trader.

Je volgende auto kopen op AutoScout24 of Gaspedaal?

Een groot aanbod aan voertuigen heeft zowel voor- en nadelen. Als je precies weet waar je naar op zoek bent, kun je op Gaspedaal.nl je zoekopdracht filteren op onder andere merk, model, type brandstof en kilometerstand. Maar een website met zóveel aanbod kan ook overweldigend zijn als je nog niet precies weet waar je naar zoekt. In dat geval biedt AutoScout24 een betere oplossing, met minder dan de helft van het aanbod.

Ook als je op zoek bent naar een ander gemotoriseerd voertuig dan de auto, ben je bij AutoScout24 op het goede adres. Gaspedaal.nl biedt dan wel het grootste aanbod in auto's, maar voor de zoektocht naar andere, tweedehands voertuigen vang je bot.

Kan je op AutoScout24 of Gaspedaal goedkoop een auto kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope (extra) auto die dient als boodschappenwagen, of heb je 'm maar incidenteel nodig? Dan wil je natuurlijk niet te veel spenderen en zoek je online naar een goedkope auto. Bij zowel AutoScout24 én Gaspedaal vind je een uitgebreid aanbod aan tweedehands auto's. Ook kun je een maximale aanschafprijs aangeven in je zoekfilters: bij AutoScout24 kun je vanaf 500 euro filteren en op Gaspedaal.nl zelfs al vanaf 250 euro. Afhankelijk van het aanbod worden dan alle goedkope auto's binnen je wensen getoond. Kijk wel goed naar de kilometerstand en onderhoud: goedkoop kan ook duurkoop zijn.

Er is niet één platform dat als beste uit de bus komt als je zoekt naar je volgende exemplaar. Waar je je volgende auto het beste kunt kopen, is afhankelijk van je eigen wensen. Gaspedaal is het beste platform als je oriënterend bent en ruime keuze wilt hebben - AutoScout24 is overzichtelijker en het beste platform als je naar een ander voertuig zoekt dan een auto. Zowel Gaspedaal.nl als AutoScout24 zijn betrouwbare platforms als het gaat om het kopen van je volgende auto.

Via welk platform je auto verkopen?

Met je zoektocht op AutoScout24 of Gaspedaal naar je volgende kilometervreter moet het geen probleem zijn om een geschikt exemplaar te vinden. Maar als je nieuwe auto is overgeschreven, wil je misschien van je huidige exemplaar af. Hoe werkt de verkoop van je auto op AutoScout24 en Gaspedaal?

Kan je op AutoScout24 of Gaspedaal goedkoop een auto kopen?

In tegenstelling tot veel andere platforms, kun je op AutoScout24 je auto direct verkopen. Je kunt gratis adverteren op AutoScout24 of direct via dit platform je auto verkopen aan een autobedrijf. Kies je voor adverteren, dan heb je meer invloed op de hoogte van de verkoopprijs. Daar tegenover staat dat je zelf reacties, afspraken, onderhandelingen en overschrijving moet afhandelen. Verkoop je je auto aan een autobedrijf, dan ontvang je direct een waardebepaling en wordt het contact en overschrijving voor je geregeld.

Verkopen via Gaspedaal

Gaspedaal.nl is een verzamelsite van de advertenties van alle autosites van Nederland. Adverteer je via een andere website voor de verkoop van auto's, dan is de kans groot dat je jouw advertentie ook op Gaspedaal.nl ziet. Als autobedrijf kun je direct adverteren op het platform. Wil je als particulier je auto verkopen? Dan kun je via Autowereld.nl of AutoTrack.nl je auto aanbieden en zie je je advertentie binnen 24 uur terug op Gaspedaal.nl.

Je auto verkopen kan makkelijker

Bij de verkoop van je auto komen vaak een hoop kopzorgen kijken: kopers die niet komen opdagen, onderhandelingen die op niets uitlopen en de tenaamstellingscode die ineens verdwijnt. Kortom: je hebt een dagtaak aan de verkoop van de auto. Je wilt een eerlijke prijs voor je auto en ontzorgd worden. Kies ervoor om je auto te verkopen via OSW.

Via welk platform je auto verkopen?

Met je zoektocht op AutoScout24 of Gaspedaal naar je volgende kilometervreter moet het geen probleem zijn om een geschikt exemplaar te vinden. Maar als je nieuwe auto is overgeschreven, wil je misschien van je huidige exemplaar af. Hoe werkt de verkoop van je auto op AutoScout24 en Gaspedaal?

In 4 stappen je auto verkopen via OSW.nl

Geen zin in ongemakkelijke onderhandelingen aan de deur of Marktplaats-miepers die niet komen opdagen? Dat is met je auto verkopen bij OSW verleden tijd. Bij ons verkoop je je (sloop- of schade-)auto, motorfiets, caravan, camper of boot aan erkende bedrijven. In vier stappen is het eenvoudig geregeld.

  1. Aanmelden
  2. Biedingen verzamelen
  3. Bod accepteren
  4. Verkopen

Lees hier hoe het werkt

De voordelen van je auto verkopen via OSW

Een oneerlijke prijs voor je voertuig, gedoe met proefritten tijdens werkuren of afspraken die niet komen opdagen. OSW lost op één platform alle ongemakken rondom de verkoop van een auto op. Dit zijn de voordelen voor jou als particulier:

✓ Geen gedoe met kopers die niet komen opdagen
✓ Geen louche figuren aan je voordeur
✓ Niet zelf de verkoop regelen
✓ Verkoop aan erkende bedrijven tegen een eerlijke prijs
✓ De partners betalen voor het gebruik van OSW, waardoor jij gratis je voertuig hier verkoopt
✓ Wij zoeken de beste koper voor jouw voertuig
✓ Wij vragen geen commissie en rekenen geen kosten voor de verkoop van je voertuig

Bij OSW kun je je:

Meld je voertuig voor de verkoop aan

Als bedrijf voertuigen inkopen?

Al meer dan 10 jaar kun je als bedrijf voer- en vaartuigen inkopen via het OSW inkoopplatform. Meer dan 450 erkende bedrijven zijn hierop aangesloten. Van de inkoop van losse voertuigen tot de verkoop van je volledige voorraad. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Neem contact op

Wist je dat we naast dit vergelijk, ook een artikel hebben geschreven over Autotrack vs. Auto Trader? Je leest het hier.