Blogs

De tofste, bizarste en meest ludieke gadgets voor in de auto

Geplaatst: 11 oktober 2024
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
De tofste, bizarste en meest ludieke gadgets voor in de auto

Hé gadget-freak, jij voelt je waarschijnlijk als een vis in het water bij dit artikel. We gaan het namelijk hebben over de tofste gadgets voor je auto. Van standaard gadgets die onmisbaar zijn, tot de meest bizarre gadgets om je auto om te toveren in een soort rijdende woning. Benieuwd welke gadgets wij hier uitlichten? Lees snel verder.

Handige gadgets voor je auto

Gadget #1: de telefoonhouder met magneetstrip

We kennen allemaal wel de telefoonhouders voor in de auto: ideaal om handsfree te bellen of de navigatie te volgen. Maar laten we eerlijk zijn: vaak valt de zuignap van het raam af of de houder uit het rooster. Niet met een telefoonhouder met magneetstrip. Plak zo’n magneetsticker op je telefoon en gebruik een telefoonhouder met magneet: zo kan je ‘m gemakkelijk in en uit de houder halen. Het jezelf helemaal makkelijk maken? Kies dan voor een telefoonhouder in de auto die ook draadloos oplaadt. Zo sta je nooit meer zonder batterij te kijken!

Gadget #2: de dashcam

Het voelt een beetje als ‘Big brother is watching you’, maar de dashcam kan goed van pas komen. Zeker bij ongevallen of als je te maken hebt met roekeloze bestuurders op vakantie. Je zet deze camera op je dashboard en deze registreert alles wat voor jou gebeurt. Zo kun je aantonen dat een ongeluk bijvoorbeeld niet jouw schuld is.

Gadget #3: een handstofzuiger

De kinderen die croissants op de achterbank hebben gegeten of de halve zandbak die naar binnen is meegenomen. Eens in de zoveel tijd moet je eraan geloven: niet alleen de auto van buiten, maar ook van binnen schoonmaken. Je kunt dan met die enorme unit naar buiten slepen (om er vervolgens achter te komen dat de stekker net te kort is), of naar een wasbox met stofzuiger rijden. Een draadloze handstofzuiger, speciaal voor de auto, is de perfecte gadget om ‘m in goede staat te houden. Hij is compact en krachtig, waardoor je ook ventilatieroosters er makkelijk mee kunt schoonmaken.


“Compact en krachtig: handstofzuiger. Met deze auto-gadget blijft jouw blinkende bolide ook van binnen lekker schoon.”


Gadget #4: bandenspanningsmeter

Eens in de twee maanden moet je de bandenspanning van je autobanden checken. Zo voorkom je te veel verlies van brandstof en in het ergste geval een klapband. De bandenspanning moet je met koude banden meten, niet ideaal als je eerst naar het tankstation moet rijden. En eenmaal een euro in het luchtapparaat gegooid, zul je net zien dat de kabel van de luchtpomp nét te kort is of het apparaat niet lang genoeg lucht blaast om alle vier je banden te checken.

Een draadloze bandenspanningsmeter voor thuis zet je op je wiel - en je kunt direct de banden op je oprit bijvullen. Nooit meer met te zachte banden de weg op!

Leuke gadgets voor je auto

De telefoonhouder en handstofzuiger zijn handige gadgets, die een must zijn om te bezitten. We vertellen je ook graag wat meer over leuke gadgets voor je auto die niet per sé nodig zijn, maar die het leven wel makkelijker maken.

Gadget #5: Car WiFi Hotspot

Ga je met het gezin op vakantie - om zo’n 1.800 kilometer af te leggen met de auto richting het zuiden? Dan is een Car WiFi hotspot misschien niet overbodig. Na het zoveelste rondje ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ en haperende 4g-verbinding in de Dordogne, wil je misschien even lekker je eigen muziek luisteren of een spannende serie kijken. Deze wifi-hotspot maakt van de auto een mobiele WiFi-hotspot. Ideaal om de hele rit online te blijven (en misschien wat ruzies op de achterbank mee te voorkomen).

Gadget #6: Massagekussen

Zo’n lange trek naar het zuiden vraagt wat van je fysieke gestel. Na een paar uur rijden ben je wel toe aan wat ontspanning in de ledematen. Je hebt verschillende massagekussens om in je autostoel te leggen. Éven bijkomen, zodat je enigszins relaxt op de plek van bestemming arriveert. Sommige massagekussens worden geleverd met auto-oplader, zodat je ‘m makkelijk inplugt onderweg.

Koelkast auto

Luxe gadgets voor je auto

Misschien een beetje overbodig, maar als echte gadgetfreak of autoliefhebber toch wel leuk om aan te schaffen: luxe gadgets voor in je auto. We zetten onze tofste vondsten voor je op een rij.

Gadget #7: Mini-koelkastje

Bij het lezen van deze gadget denk je misschien: joh, wat een overdreven gedoe! Maar na zo’n 1.000 kilometer over het Europese schiereiland te hebben gereden - is het stiekem toch wel lekker. Vergeet kleffe broodjes die je thuis hebt gesmeerd, lauwe cola of dure blikjes bij het tankstation. Dit mini-koelkastje vervangt de standaard koelbox. Je plugt ‘m in je auto en hebt de hele route lekkere koele hapjes en drankjes.

Gadget #8: Draagbare espressomachine

Gaan jouw ogen pas open als de eerste kop koffie achter de kiezen zit? Dan is een draagbare espressomachine ideaal. Het is een handzaam formaat en kun je met koffiecups of gemalen koffie zetten. Ook perfect voor op je vakantiebestemming: beter dan die slappe filterkoffie of (god forbid) Senseo-apparaat in je vakantiehuisje.

Gadget #9: LED-verlichting

Totaal overbodig, maar voor de echte gadget-liefhebber een must: LED verlichting (of sterrenhemel!) voor je auto-interieur. Hiermee geef je je auto een kleurrijke upgrade met gekleurde strips. Perfect als je een avondje de BOB bent voor je jolige vrienden.

Wij zijn benieuwd: welke van deze gadgets zitten er in jouw auto?

Je auto (met gadgets) verkopen via OSW?

Wordt het tijd voor een auto-upgrade en wil je daarom je auto (met gadgets) verkopen? Dat kan via OSW - wij kopen auto’s in. In tegenstelling tot traditionele verkoopplatforms zoals Marktplaats, betaal je geen advertentiekosten. Je kunt iedere auto verkopen: van Opel tot Oldtimer. Na publicatie van de advertentie ontvang je binnen 24 uur het hoogste bod in je mail. Helemaal vrijblijvend: jij bepaalt zelf of je je auto voor dat bedrag verkoopt. Ontdekken hoe het werkt?

Vul hier je kenteken in

Of lees eerst hoe het werkt


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen

Relevante artikelen

Met een auto-alarm bescherm je de (waardevolle) onderdelen van je auto
Met een auto-alarm bescherm je de (waardevolle) onderdelen van je auto
31/05/2024
De meeste auto’s zijn er standaard mee uitgerust: een auto-alarm. Hard nodig, want er zitten in je auto nogal wat onderdelen die veel waard zijn. Met een auto-alarm bescherm je een aantal waardevolle onderdelen van je auto. Die zetten we voor je op een rijtje. [...]
Onzinnig of niet? Een sterrenhemel voor je auto
Onzinnig of niet? Een sterrenhemel voor je auto
01/02/2024
In de categorie ik-wist-niet-dat-ik-het-wilde-totdat-ik-het-zag: een sterrenhemel in je auto. Totaal overbodig, maar als je eenmaal in een auto hebt gezeten mét sterrenhemel staat ‘ie waarschijnlijk hoog op je verlanglijst. Met een sterrenhemel denk je [...]
Alcohol en autorijden: wat betekent dit voor de volgende dag?
Alcohol en autorijden: wat betekent dit voor de volgende dag?
14/12/2023
Cadeaus, chocoladeletters en champagne: de gezellige decembermaand staat weer voor de deur. En bij die gezelligheid hoort - naast lekker eten en samenzijn met vrienden en familie - misschien ook een glaasje alcohol. Alcohol en autorijden gaan niet samen. In sommige [...]