Blogs

Onzinnig of niet? Een sterrenhemel voor je auto

Geplaatst: 1 februari 2024
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Automotive
Onzinnig of niet? Een sterrenhemel voor je auto

In de categorie ik-wist-niet-dat-ik-het-wilde-totdat-ik-het-zag: een sterrenhemel in je auto. Totaal overbodig, maar als je eenmaal in een auto hebt gezeten mét sterrenhemel staat ‘ie waarschijnlijk hoog op je verlanglijst. Met een sterrenhemel denk je misschien aan een dakraam waarbij je - letterlijk - via het raam naar ‘de hemel’ kijkt, maar dat bedoelen we niet. Een sterrenhemel is een plafond in je auto, voorzien van sterrenlampjes.

Misschien sierden vroeger neon-plakplaatjes wel het plafond boven je bed. Daar kun je het mee vergelijken - maar dan mét luxe uitstraling. Hoe je auto een ‘Rolls Royce’-waardige look kunt geven en wat de kosten zijn van deze upgrade, lees je in dit artikel.

Een sterrenhemel in je auto is compleet overbodig, toch?

Klopt. Net als een bontstaartje aan de spiegel, zwarte velgen en aftermarket spoilers. De auto-sterrenhemel kun je toevoegen aan het rijtje overbodige accessoires voor je auto. Maar gaaf is het wel!

Veel Rolls Royce-auto’s zijn namelijk standaard uitgerust met zo’n sterrenhemel. Is je huidige budget niet toereikend om te investeren in een Rolls Royce? Laat dan een sterrenhemel in je auto inbouwen. Dat kost een fractie van de aanschafwaarde van een Rolls Royce.


“Geen budget om een Rolls Royce aan te schaffen? Een Rolls Royce-waardige sterrenhemel kun je voor een fractie van de aankoopwaarde in je auto laten inbouwen”


Zelf een sterrenhemel inbouwen of uitbesteden?

You love it or you hate it: de sterrenhemel in een auto. Behoor je tot die eerste groep, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar prijzen van een inbouw-sterrenhemel of wil je het misschien zelf in je auto maken.

Ben je je hele auto aan het strippen en heb je bedacht dat zo’n sterrenhemel wel een goede aanvulling is? Dan deins je waarschijnlijk niet terug voor een staaltje handenarbeid. Maar de meeste mensen zullen niet gaan doe-het-zelven. Het plafond van je auto moet worden gedemonteerd, daarna moet je handmatig tussen de 400 en 1200 gaten in je dak perforeren om vervolgens met glasvezelkabel de sterrenhemel aan te leggen.

Om een sterrenhemel in een Rolls Royce te laten plaatsen betaal je al gauw 20.000 euro. Gelukkig hoef je niet zoveel neer te leggen als je een sterrenhemel wil laten plaatsen in je Audi, Renault of Peugeot. De kosten van een sterrenhemel in de auto variëren nogal, maar afhankelijk van het type sterrenhemel, is een budget tussen de 500 - 2.000 euro toereikend voor een Rolls Royce-waardige sterrenhemel in je auto. Toch zelf installeren? Online kun je sterrensets voor je auto al vanaf 200 euro bestellen.

Andere manieren om het uiterlijk van je auto een update te geven

Voor de één is een auto puur een vervoermiddel van A naar B, voor de ander is het een grote passie. Gebruik jij je auto met name om iedere dag van huis naar een afgelegen industrieterrein te rijden, dan is een sterrenhemel in je auto overbodig.

Maar als echte autoliefhebber - en misschien wel ‘auto tuner’ (waarbij je je auto helemaal aanpast naar je eigen smaak) gaat je hart hier sneller van kloppen. Zat je vroeger aan de buis gekluisterd tijdens het tv-programma ‘Pimp My Ride’ en tover je jouw bolide ook om tot een uniek exemplaar? Dan geven we je graag nog wat extra ideeën:

Auto wrappen
  • Stoelbekleding voorzien van andere stoffen
  • De autostoelen vervangen voor echte racestoelen
  • Tellerplaten & meters vervangen voor die met een sportief uiterlijk
  • Instaplijsten met verlichting installeren
  • Een stuurhoes om je stuur maken
  • Speciale racepedalen installeren
  • Dashboard met neon-verlichting installeren
  • De buitenkant van je auto voorzien van folies

Is je huidige auto niet geschikt voor auto-tuning óf wil je je huidige auto (met sterrenhemel) verkopen - zodat je een nieuw exemplaar kunt opknappen? Bij OSW nemen we iedere auto over. Van Audi tot Mini en van compleet getuned exemplaar tot sloopauto. Ontdek hoe het werkt en verkoop je auto in 3 stappen.

Verkoop je bolide bij ons


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

De distributieriem vervangen: waarom is het zo belangrijk?
De distributieriem vervangen: waarom is het zo belangrijk?
09/11/2023
De nachtmerrie van iedere autobezitter: de distributieriem vervangen. Om de zoveel kilometer moet de distributieriem- of ketting worden vervangen en daar hangt een flink prijskaartje aan. Veel autobezitters steken hun kop in het zand en stellen de vervanging van de [...]
De Toyota sloperij: waar breng je je roestbak naartoe?
De Toyota sloperij: waar breng je je roestbak naartoe?
02/11/2023
Je auto is als een accordeon in elkaar gereden of de reparatiekosten worden te hoog. Het gevolg? Je auto wordt (economisch) total loss verklaard. Waarschijnlijk dient de oprijlaan van je huis niet als automuseum en daarom wil je dat hoopje metaal zo snel mogelijk [...]
Je auto wordt total loss verklaard, en nu?
Je auto wordt total loss verklaard, en nu?
31/08/2023
De een ziet het van mijlenver af aankomen, voor de ander is het een donderslag bij heldere hemel: je auto wordt total loss verklaard. Denk je aan een total loss auto, dan denk je misschien aan een exemplaar zonder banden, een auto die is ingedeukt als een pakje boter of [...]