Blogs

De airstream: alles wat je moet weten over deze glanzende reisgenoot

Geplaatst: 7 juni 2024
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Caravan
De airstream: alles wat je moet weten over deze glanzende reisgenoot

Is het een UFO? Is het een glinsterende zilveren baken uit een futuristische filmset? Nee, het is de Ferrari onder de caravans: de Airstream caravan. Met zijn onmiskenbare zilveren buitenkant is de Airstream niet alleen een reismiddel, maar een echte legende op wielen. In Amerikaanse films zag je ‘m misschien wel voorbij komen en is het jouw droom om er een te bezitten. Of misschien nog beter: je bent er al trotse eigenaar van! Tijd om in te zoomen op deze glanzende reisgenoot.

Wat is een airstream caravan?

De Airstream caravan is een iconische sleurhut die bekendstaat om zijn opvallende, gestroomlijnde buitenkant en kenmerkende zilveren kleur. Het is ontworpen door het Amerikaanse bedrijf Airstream, dat al sinds de jaren ‘30 van de vorige eeuw deze caravans produceert. Daarmee is het een van de oudste caravanmerken. Met name in de VS is deze caravan populair.

Niet alleen de buitenkant is uniek, ook op het gebied van duurzaamheid en functionaliteit heeft de Airstream caravan een streepje voor op z’n soortgenoten. Door de aerodynamische vorm ervaren bestuurders een soepele rijervaring. Ook wordt gezegd dat daardoor de brandstofefficiëntie stukken beter is.

Waarvan wordt een Airstream caravan gemaakt?

De meeste caravans worden - net als de Airstream - van de buitenkant voorzien van aluminium. Waar het bij de ‘traditionele’ caravan gaat om licht gebobbeld aluminium in neutrale kleuren, is de Airstream voorzien van matte aluminium beplating. Nieuwe Airstreams zijn gemaakt van een speciale plaat van Alcoa - de wereldleider op het gebied van aluminiumproductie. Dit geeft de caravan een futuristisch uiterlijk. Het unieke uiterlijk van de Airstream - in combinatie met de kleine aantallen waarin ze zijn gemaakt - zorgt ervoor dat je diep in de buidel moet tasten voor een exemplaar.

Wat is de prijs van een Airstream caravan?

Vooral oudere exemplaren zijn extra waardevol omdat er slechts weinig van op de markt zijn. Het originele Bambi-model dat alleen tussen 1961 en 1963 werd gemaakt is daarvan een voorbeeld. Dit model is niet te vinden op sites zoals Marktplaats - maar op een Nederlandse dealersite wordt deze caravan aangeboden voor 33.200 euro excl. BTW*. Andere Airstream caravans worden mondjesmaat (en tweedehands) in Nederland aangeboden vanaf 20.000 euro.

In de Verenigde Staten kun je een nieuwe Airstream caravan kopen vanaf $53,900. Je moet dan wel nog de caravan vervoeren én importeren. Kom je een Airstream deze zomer tegen op de camping, dan kun je dat vergelijken met het plukken van een klavertje vier. Airstreams zijn enorm zeldzaam in Nederland!


“Een Airstream caravan spotten in Nederland is als een klavertje vier plukken: een zeldzaam moment!”


Een Airstream caravan huren

Lijkt het je tof om een keer in een Airstream te overnachten, maar heb je geen zin om je jaarsalaris (of meer) uit te geven aan deze blinkende kogel op wielen? Dan kun je ook een Airstream caravan huren. Als je Googled op "Airstream caravan huren" zijn er een aantal verhuurders in Nederland. Daarnaast kun je ook geheel verzorgd in het Airstream hotel in Duitsland, in de Belrepayre Airstream Retro in Frankrijk of Camp Silver Island Hideaway op Texel overnachten. Je moet er even naar zoeken, maar dan heb je ook wat!

Naast de hoge aanschafwaarde, heb je bij caravanhuur een aantal voordelen ten opzichte van een Airstream kopen, zoals:

Een Airstream caravan in Nederland (ver)kopen?

Heb je de jacht geopend op een uniek exemplaar en ben je vastberaden om een Airstream te kopen? Misschien wil je dan eerst je oude caravan verkopen. Of wil je juist je Airstream verkopen - omdat je er te veel kosten aan maakt, deze te weinig gebruikt óf omdat je exemplaar rijp is voor de sloop. Wat je reden ook is, bij OSW kun je iedere caravan - van Airstream tot Adria - verkopen. We werken uitsluitend samen met erkende caravan-opkopers die staan te springen om jouw (Airstream) caravan.

En het allerfijnste? Je kunt onze verkoopservice eerst uitproberen. Kies het merk van je caravan, uploadt de advertentie gratis en ontvangt binnen 24 uur de eerste biedingen. Helemaal vrijblijvend. Ben je tevreden met het bod? Dan kun je overgaan op de verkoop van je caravan - en wordt het ophalen van je caravan, de betaling en overschrijving voor je geregeld. Toch niet zeker van je verkoop? Je zit - tot mondeling akkoord op de verkoopovereenkomst - helemaal nergens aan vast. Zelf uitproberen?

Ontdek wat je caravan waard is


* bron


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Kies je voor caravanhuur of een caravan kopen?
Kies je voor caravanhuur of een caravan kopen?
02/05/2024
De krokussen staan weer in volle bloei, de zon laat zich vaker zien en de dagen worden langer. De lente is in volle gang! Na zo’n lange winter zullen veel mensen reikhalzend uitkijken naar wat meer zon op hun bol. In Nederland, of het buitenland. Misschien wil je [...]
Milieuzones voor je camper: welke gebieden mag je deze zomer doorkruisen?
Milieuzones voor je camper: welke gebieden mag je deze zomer doorkruisen?
07/09/2023
De grote trek naar het zuiden staat gepland of je hebt je camper na een heerlijke vakantie weer geparkeerd in de stalling. Waar het voorheen geen enkel probleem was om met een rokende uitlaat over de ‘Autopista del Mediterrani’ te sjezen, is dat tegenwoordig [...]
Je sloep verkopen? Met onze tips haal je het meeste uit de verkoop
Je sloep verkopen? Met onze tips haal je het meeste uit de verkoop
24/08/2023
Over de wateren van de Biesbosch voeren, met vrienden genieten in de grachten van Amsterdam of met de boot op vakantie door de Europese rivieren. Voor velen is het hebben van een eigen sloep een droom. Helaas zijn de Nederlandse weersomstandigheden vaak grillig. Hierdoor [...]