Bij de één schieten de koude rillingen direct over de rug, de ander kan niet wachten om z’n tent op te zetten bij temperaturen onder de 10 graden. Winterkamperen is populair. En dan bedoelen we niet om in de Nederlandse winter naar een tropisch eiland te vliegen om je tent op te zetten, maar winterkamperen in Nederland of elders in Europa. We vertellen je in deze blog graag hoe je jezelf (en vooral je voertuig) optimaal voorbereidt op de wintercamping.
Winterkamperen is niet weggelegd voor watjes. Tenminste, als je gaat kamperen in een tent in Nederland of een andere plek in Noord-Europa. Hartje winter kunnen de temperaturen onder 0 schieten en dan zijn de nachten in je tent behoorlijk fris.
Je wilt niet wakker worden met ijspegels aan je neus en daarom is een goede voorbereiding het halve werk. Kijk bijvoorbeeld eerst welke campings het hele jaar open zijn. Zorg daarnaast dat je een isolatiemat gebruikt als ondergrond, slaapt op een slaapmat met hoge isolatiewaarde en neem voldoende slaapzakken en fleecedekens (en een kruik) mee om warm te blijven. Maar niet alleen jij, ook je voertuig heeft het tijdens koude winters een stuk zwaarder te verduren. We vertellen op deze pagina hoe je je auto of caravan in optimale conditie houdt tijdens het dalende kwik.
Ga je winterkamperen met de auto (of in het algemeen lange afstanden rijden)? Je auto krijgt - net als wij bij lagere temperaturen sneller een loopneus krijgen - te maken met winterkwalen. Vloeistoffen in de auto die door de kou verdikken, bevroren brandstofleidingen, kapotte ruitenwissers, een kapotte accu en lekkages zijn typische winterkwalen voor je auto. In deze blog lees je meer over het voorkomen van die winterkwalen en het verhelpen ervan. Ga je winterkamperen of op wintersport met je auto? Plan vooraf een onderhoudsbeurt. Zo ga je gerust én veilig op weg.
“Vloeistoffen in de auto die door de kou verdikken, bevroren brandstofleidingen, kapotte ruitenwissers, een kapotte accu en lekkages: typische winterkwalen voor je auto. Laat ‘m daarom op tijd nakijken”
Ondanks dat je waarschijnlijk een ervaren rijder bent en gewend aan de grillige, Nederlandse winters, is autorijden met sneeuwval een ander verhaal. Bij heftige sneeuwval kun je beter je winterkampeer-avontuur even uitstellen en niet de weg op gaan. Moet je toch de weg op? Met deze tips heb je minder kans op slippen:
Ga je op wintersport met de auto (en caravan)? Het wordt steeds populairder om de sleurhut achter de auto te spannen - in plaats van te kiezen voor een appartement op je wintersportbestemming. Net als bij de auto, wil je vooraf een wintercheck uitvoeren om ervoor te zorgen dat deze klaar is om te winterkamperen. Met deze checks ga je veilig op pad:
Ga je op wintersport, winterkamperen of kom je er simpelweg achter dat je huidige voertuig minder ‘winterproof’ is dan vooraf gedacht? Ruil je huidige exemplaar in en ga voor een camper, caravan of auto waarmee je met een gerust hart in winterse temperaturen mee rijdt.
Via OSW kun je je camper, caravan of auto met gemak verkopen. Geen gedoe met het afwimpelen van Marktplaats-gezeur en onderhandelingen aan de deur. Via OSW ontvang je binnen 24 uur het beste bod op je auto, caravan, camper, bestelbus of andere voertuig. Wij regelen de betaling, vrijwaring en halen het voertuig op. Zodat jij snel het juiste voertuig vindt voor je volgende winteravontuur. Het enige wat jij hoeft te doen, is je voertuig hier aan te melden.