Blogs

Je trouwe vierwieler rijp voor de autosloop? Lees hoe je ‘m verkoopt

Geplaatst: 4 mei 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Sloopauto
Je trouwe vierwieler rijp voor de autosloop? Lees hoe je ‘m verkoopt

Dagelijks bewees ‘ie trouwe dienst en reed je ermee naar je werk. Op vrijdagavond reed je ermee door de drive-in van de grote gele M om jezelf te trakteren op een lekkere snack na een week hard werken. Ook beleefde je er fantastische roadtrips mee. Nu is het moment aangebroken dat jullie wegen scheiden: je trouwe voertuig is rijp voor de autosloop. Je hebt ermee tot de laatste kilometer gereden en het wordt tijd om ‘m af te zetten bij het autokerkhof.

Maar voor die oude bak ontvang je graag nog wat geld. Dat kan door je sloopauto te verkopen via OSW. Ook hoef je je, na het lezen van dit blog, geen zorgen meer te maken over de administratie en het vervoer richting de autosloop.

Breng je auto naar de sloop via OSW

Wat is een sloopauto?

Bij een sloopauto denk je misschien aan een auto waarvan de banden onder de wagen uit rollen, een deur mist of de lak plaats heeft gemaakt voor roestvlekken. Dat kan, maar soms is een voertuig zonder zichtbare schade ook rijp voor de autosloop. Een sloopauto is namelijk een auto die technisch en/of financieel gezien niet meer de moeite waard is om te repareren of te onderhouden. Zichtbare schade komt vaak voor, maar het kan ook een mechanisch probleem zijn of onderdelen die vervangen moeten worden maar die niet meer worden geproduceerd.

Wanneer is je auto rijp voor de sloop?

Op het moment dat je auto niet meer gemaakt kan worden of wanneer de reparaties duurder worden dan de dagwaarde van de auto, is deze vaak rijp voor de sloop. Vaak speelt één van de volgende scenario’s zich af:

  • Ouderdom
  • Roestschade
  • Technische problemen
  • Ernstige schade als gevolg van een ongeval

Kun je je auto verkopen op de autosloop?

Je sloopauto verkopen brengt wat uitdagingen met zich mee. De animo onder autokopers ligt op verkoopplatformen zoals Marktplaats een stuk lager. Maar er zijn genoeg autosloopbedrijven, garages of handelaren in auto-onderdelen die oren hebben naar bijvoorbeeld jouw BMW schadebak. De prijs van een sloopauto wordt berekend op basis van de waarde van oud ijzer.

In 2023 is de gemiddelde ijzerprijs 0,19 cent per kilogram. Het gewicht van de gemiddelde auto is 750 kilogram. Een autohandelaar betaalt dan 142 euro voor de gemiddelde sloopauto. Dit is niet het bedrag dat jij gestort krijgt: ophaalkosten en overige administratiekosten worden hier vanaf gehaald. Zitten er onderdelen in de auto die juist extra waarde hebben, dan ontvang je juist meer geld. Bekijk de actuele slooppremies.

Ik zoek autosloopbedrijven

Zoek je autosloopbedrijven om prijzen te vergelijken? Dat kan een stuk makkelijker. Je hoeft niet zelf verschillende autoslopen te bellen, te onderhandelen over de prijs en de administratieve rompslomp eromheen te regelen. Verkoop je auto gemakkelijk, snel en zonder gedoe via OSW.

Je sloopauto verkopen via OSW

Je sloopauto verkopen ging nog nooit zo eenvoudig. Via OSW regelen wij de verkoop, betaling, overschrijving en laten we je sloopauto ophalen. Je hoeft alleen maar je auto aan te melden en binnen een werkdag ontvang je vrijblijvend het beste bod voor jouw auto. Jij bepaalt of je je auto verkoopt en je zit nergens aan vast. Het enige wat je nodig hebt bij de verkoop van de auto is je kentekencard, de volledige tenaamstellingscode en je identiteitsbewijs. Is je auto geen sloopauto maar wel total loss? Of heb je een afgekeurde en wil je er vanaf? Bij ons kan je voor het verkopen van alle soorten auto's terecht.

Laat je sloopauto ophalen via OSW en profiteer van de volgende voordelen:

- Binnen 24 uur een bod op je auto
- We werken samen met erkende garages
- We regelen de betaling en halen je auto op

Weten wat jij voor je sloopauto terugkrijgt?

 


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Sloopauto verkopen

Relevante artikelen

Bijtelling berekenen: kosten privégebruik van je zakelijke auto
Bijtelling berekenen: kosten privégebruik van je zakelijke auto
27/04/2023
Lekker, gratis rondrijden in de auto van de zaak. Veel organisaties hebben een wagenpark voor de deur, zodat je als medewerker met de wagen van de zaak zakelijke relaties kunt bezoeken. Ideaal: het scheelt een hoop administratieve rompslomp en rittenregistraties. Vaak [...]
5 manieren om een auto op naam te zetten
5 manieren om een auto op naam te zetten
20/04/2023
Het is tijd om afscheid te nemen van je huidige bolide. Jarenlang heb je er met plezier in gereden. Lange afstanden rijden was met deze kilometervreter een feestje. Nu worden de onderhoudskosten te hoog, heb je je hart verloren aan een volgend exemplaar of doe je de auto [...]
De inruilwaarde van je auto
De inruilwaarde van je auto
03/03/2023
Het wordt tijd om je oude bolide te verkopen. Omdat je je hart bent verloren aan een spiksplinternieuw model, omdat de auto de nodige kilometers heeft gelopen of omdat je genoodzaakt bent om je auto te verkopen , vanwege een veranderende gezinssituatie. We raden aan je [...]