Auto verkopen
Zorgeloos en snel
  • COVID-19 update Ondanks de aangescherpte maatregelen, kun je gebruik blijven maken van onze dienstverlening. Meer informatie
  • Binnen 5 minuten aangemeld
  • Ontvang een vrijblijvend bod
  • Makkelijk en snel
  • Vragen of direct hulp 030-7601016
  • 100% gratis, veilig en vrijblijvend

Gemiddeld een 8,8 uit 2196 beoordelingen

Hoe werkt het

Aanmelden stap 1
Meld je auto aan
Meld je auto binnen slechts 5 minuten aan. Je ontvangt direct per e-mail een bevestiging. Nu aanmelden
Aanmelden stap 2
Wij gaan aan de slag
Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvend bod. Wij houden je op de hoogte van de voortgang. Meer informatie
Aanmelden stap 3
Kies voor gemak
Je auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard. Je wordt volledig ontzorgd. Gemakkelijk en snel. Nog vragen?

Auto verkopen particulier

Wanneer je besluit om je auto particulier te verkopen. Dan is het belangrijk dat je jezelf bewust bent van de voor- en nadelen hiervan.
Zo ben je zelf compleet in de controle over de verkoop van je auto en dit is iets wat sommige mensen prettig vinden.

Waar kan je een auto particulier verkopen?

De meest bekende manier om een auto te verkopen zijn speciale advertentie websites, zoals: Marktplaats.nl, Speurders.nl, enzovoorts.
Op deze websites betaal je een bedrag om je auto aan te bieden, of om te zorgen dat jouw advertentie voldoende opvalt onder de gebruikers.

Een andere manier om je auto te koop aan te bieden is via social media. Echter ben je hierin vaak afhankelijk van hoe groot jouw netwerk is en of hier zich toevallig iemand in bevindt die je auto zou willen kopen.

Wat maakt een auto particulier verkopen lastig?

Als je een auto particulier verkoopt ben je van A tot Z verantwoordelijk. De auto dient er netjes uit te zien, getaxeerd te worden en ook persoonlijk contact met potentiele kopers is onvermijdelijk.
Een van de meest gehoorde klachten over advertentiesites zijn bijvoorbeeld de zogenaamde 'onzinbiedingen'.

Het is namelijk niet ongewoon om als verkoper meerdere telefoontjes te ontvangen van mensen die de auto willen overnemen voor een belachelijk lage prijs. Dit valt deels te voorkomen door teksten zoals ‘bieden naar waarde’, in de advertentie te zetten. Maar dit wordt vaak genegeerd, of over het hoofd gezien.

Als je jouw auto particulier wil verkopen, is het belangrijk dat je overal rekening mee probeert te houden.

Laat bijvoorbeeld niemand een proefrit maken zonder dat de persoon een geldig ID-bewijs achterlaat.
Tevens is het verstandig om een overeenkomst op te stellen waar in wordt aangegeven dat de eventuele boetes, of schade ontstaan tijdens de proefrit voor rekening van deze personen zijn.

Om te voorkomen dat je na de verkoop plotsklaps te kampen hebt met een boze koper, omdat deze toch nog een deukje heeft ontdekt. Is het sowieso slim om een koopcontract op te stellen waarin eventuele schade aan de auto is opgenomen.

Zijn er ook gemakkelijkere alternatieven?

Jazeker! Bij OSW heb je namelijk zelf de controle over aan wie je jouw auto verkoopt. Met slechts een druk op de knop accepteer jij (en niemand anders!) het bod van één van de bij ons aangesloten, erkende auto opkopers.

Aanmelden kost tevens nog minder werk en gedoe dan wanneer je jouw auto op een advertentiesite plaatst.
Jij zorgt voor de benodigde gegevens en wij zorgen dat de auto getaxeerd op de website verschijnt. Dit alles zonder ook maar een cent extra te hoeven betalen aan advertentieruimte, of andere administratieve rompslomp.