Al meer dan 12 jaar actief
Snel & makkelijk geregeld

Uw Auto verkopen

Vrijblijvend een bod op uw auto

Kies het merk van je auto

Gratis je auto verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.3 uit 4457 beoordelingen Klantenvertellen
Golf


Je auto verkopen in 3 stappen

Hoe werkt het 1

1. Vul je gegevens in

Meld je auto binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Meld je auto aan
Hoe werkt het 2

2. Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners ontvangen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod. Jij bepaalt of je je auto voor deze prijs verkoopt.
Hoe werkt het 3

3. Verkoop je auto zonder gedoe

Blij met het bod? Je auto wordt door ons opgehaald, betaald en gevrijwaard. Gemakkelijk en snel, zonder gedoe.
Ontvang vrijblijvend je bod
Auto verkopen

Auto particulier verkopen

Wanneer u besluit om uw auto particulier te verkopen, dan is het belangrijk dat u uzelf bewust bent van de voor- en nadelen van particulier verkopen.
Zo heeft u zelf compleet de controle over de verkoop van de auto en dit is iets wat sommige mensen prettig vinden.

Mocht u toch liever de auto verkopen aan een erkende autodealer, dan kunt u de auto bij ons aanmelden.

Meld uw auto nu aan!

Uw auto particulier verkopen?

De meest bekende manier om een auto te verkopen zijn speciale advertentie websites, zoals: Marktplaats.nl, Autotrack, enzovoorts.
Op deze websites betaalt u een bedrag om uw auto aan te bieden, of om te zorgen dat uw advertentie voldoende opvalt onder de gebruikers.

Een andere manier om uw auto te koop aan te bieden is via social media. Echter bent u hierin vaak afhankelijk van hoe groot uw netwerk is en of hier zich toevallig iemand in bevindt die uw auto zou willen kopen.

Online aanmelden

Wat maakt particulier verkopen lastig?

Als u een auto particulier verkoopt bent u van A tot Z verantwoordelijk. De auto dient er netjes uit te zien, getaxeerd te worden en ook persoonlijk contact met potentiële kopers is onvermijdelijk.
Een van de meest gehoorde klachten over advertentiesites zijn de zogenaamde 'onzin biedingen'.

Het is namelijk niet ongewoon om als verkoper meerdere telefoontjes te ontvangen van mensen die de auto willen overnemen voor een belachelijk lage prijs. Dit valt deels te voorkomen door teksten zoals 'bieden naar waarde', in de advertentie te zetten. Maar dit wordt vaak genegeerd, of over het hoofd gezien.

Als u uw auto particulier wil verkopen, is het belangrijk dat u overal rekening mee probeert te houden.

Laat bijvoorbeeld niemand een proefrit maken zonder dat de persoon een geldig ID-bewijs achterlaat.
Tevens is het verstandig om een overeenkomst op te stellen waarin wordt aangegeven dat de eventuele boetes, of schade ontstaan tijdens de proefrit voor rekening van deze personen zijn.

Om te voorkomen dat u na de verkoop plotsklaps te kampen heeft met een boze koper, omdat deze toch nog een deukje heeft ontdekt, is het sowieso slim om een koopcontract op te stellen waarin eventuele schade aan de auto is opgenomen.

Hoe werkt het?

Een van de meest bekende manieren om een auto te verkopen is door middel van een advertentie op websites zoals Marktplaats, Autotrack, of AutoScout24. Ook social media wordt steeds vaker ingezet als verkoopkanaal. Bij OSW plaatst u uw voertuig binnen 5 minuten. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag. Wij geven u het hoogst gekregen bod. U bepaalt zelf of u hiermee akkoord gaat.

Bij OSW heeft u zelf de controle over aan wie u de auto verkoopt. Met slechts een druk op de knop accepteert u (en niemand anders!) het bod van één van de bij ons aangesloten, erkende auto opkopers.

Aanmelden kost tevens nog minder werk en gedoe dan wanneer u uw auto op een advertentiesite plaatst.
U zorgt voor de benodigde gegevens en wij zorgen dat de auto getaxeerd op de website verschijnt. Dit alles zonder ook maar een cent extra te hoeven betalen aan advertentieruimte, of andere administratieve rompslomp.

Nadelen van particulier verkopen

Het schrijven van een goede, aantrekkelijke advertentie kost tijd. Een advertentie plaatsen, of op de juiste manier onder de aandacht brengen kost in de meeste gevallen geld.

En dan zijn er nog de praktische ongemakkelijkheden, zoals: eindeloze proefritjes, onzin biedingen en papieren rompslomp om een particuliere verkoop zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

Ook helpen wij u bij het maken van de juiste foto's zodat uw voertuig op de beste manier onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk ook onze verkooptips

Een occasion verkopen is zo makkelijk niet

De meeste mensen zijn nog in de veronderstelling dat een particuliere verkoop meer gaat opbrengen. Dat terwijl dit in de praktijk heel erg tegenvalt. Zeker als u de kosten die bij het particulier verkopen komen kijken, ervan aftrekt. Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen. Dit omdat u, zolang de auto te koop staat, blijft doorbetalen voor zaken zoals motorrijtuigenbelasting en de verzekering. Zelfs benzine, omdat een koper ook liever niet zonder brandstof komt te staan tijdens een proefrit. Klik hier en bereken direct uw motorrijtuigenbelasting.

Hoe gaat verkopen via OSW?

Bij ons hoeft u uzelf geen zorgen te maken over alles wat we hierboven hebben besproken. Het enige wat u hoeft te doen is uw auto aanmelden op onze website. Dit is kosteloos en heeft u binnen een paar minuten voor elkaar.

Na aanmelding neemt één van onze medewerkers contact met u op om te vragen naar aanvullende informatie over uw occasion. Door de advertentie die wij voor u plaatsen zo gedetailleerd mogelijk te maken, zorgen we ervoor dat u een zo eerlijk mogelijke prijs voor de auto ontvangt.

Wanneer uw aanmelding is goedgekeurd, wordt uw occasion geplaatst op een veilige, besloten website. Hier kunnen opkopers vervolgens hun bod uitbrengen. Wij mailen of bellen u met het hoogste bod en u beslist of u deze accepteert.

Is dit het geval? Dan wordt de auto opgehaald en gevrijwaard. U ontvangt het geld en de verkoop is definitief. Zo makkelijk kan het dus! En dat zonder achteraf het gevoel te hebben dat u te weinig geld voor uw auto hebt gekregen.

 • Binnen 24 uur een bod
 • Uw auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard
 • Alleen erkende bedrijven
 • Wij onderhandelen voor u
 • Voor verkopers kosteloos en vrijblijvend
 • U kunt dit bod vrijblijvend accepteren of weigeren
Meld uw auto nu aan!

Handig om rekening mee te houden bij de verkoop

U verkoopt waarschijnlijk niet elke dag een auto. Het kan dus gebeuren dat u vergeet om een aantal zaken te vermelden die wel heel belangrijk zijn om een zo hoog mogelijk bedrag voor uw occasion te ontvangen. Hoe meer informatie er beschikbaar is over uw auto, hoe meer bedrijven erop willen bieden. Het is belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden:

Checklist
 • Heeft de auto altijd netjes onderhoud gehad bij een erkend bedrijf?
 • Zijn alle sleutels en onderhoudsboekjes aanwezig? Deze gegevens van de auto hebben is goed om een hoger bod te krijgen.
 • Wat is de staat van de voor- en achterbanden? Hoeveel profiel zit er nog op.
 • Heeft de auto steenslag? Dit zijn kleine beschadigingen bij de voorbumper en motorkap van opslaande steentjes op de weg.
 • Is de distributieriem vervangen? Zo niet, wanneer is deze ongeveer vervangen?
 • Geef een reële vraagprijs op. Bij een hoge vraagprijs schrikken bedrijven snel af. Bekijk hoe u een goede vraagprijs bepaalt .
 • Maak goede foto's van zowel de buiten- als binnenkant. Neem een foto van de kilometerstand en eventuele close-ups van schade. Bekijk hoe u goede foto's maakt van uw occasion .
Duimen

Onze verkoopservice is gratis en vrijblijvend

Bij OSW verkoopt u uw occasion makkelijker dan via andere verkoopplatformen. Bovendien gaat het sneller dan dat u zelf naar een dealer gaat. Bij ons krijgt u zo snel mogelijk een definitief bod om de autoverkoop af te ronden. Geen lastige en ingewikkelde onderhandelingen, maar eerlijk en transparant. Ook de afhandeling via het RDW wordt geregeld. U krijgt direct het vrijwaringsbewijs.