Je Auto verkopen

Vrijblijvend een bod op jouw auto

Kies het merk van je auto

Gratis je auto verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.2 uit 5225 beoordelingen Klantenvertellen
Golf

Je auto verkopen in 3 stappen

Hoe werkt het 1

1. Vul je gegevens in

Meld je auto binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Meld je auto aan
Hoe werkt het 2

2. Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners krijgen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod. Jij bepaalt of je je auto voor deze prijs verkoopt.
Hoe werkt het 3

3. Verkoop gratis je auto zonder gedoe

Blij met het bod? Je auto wordt door ons opgehaald, betaald en gevrijwaard. Gemakkelijk en snel, zonder gedoe.
Ontvang vrijblijvend je bod
Auto verkopen

Auto particulier verkopen

Wanneer je besluit om je auto particulier te verkopen, dan is het belangrijk dat je jezelf bewust bent van de voor- en nadelen van particulier verkopen.
Zo heb je zelf compleet de controle over de verkoop van de auto en dit is iets wat sommige mensen prettig vinden.

Mocht je toch liever de auto verkopen aan een erkende autodealer, dan kun je de auto bij ons aanmelden.

Meld je auto nu aan!

Je auto particulier verkopen?

De meest bekende manier om een auto te verkopen zijn speciale advertentie websites, zoals: Marktplaats.nl, Autotrack, enzovoorts.
Op deze websites betaal je een bedrag om je auto aan te bieden, of om te zorgen dat je advertentie voldoende opvalt onder de gebruikers.

Een andere manier om je auto te koop aan te bieden is via social media. Echter bent je hierin vaak afhankelijk van hoe groot je netwerk is en of hier zich toevallig iemand in bevindt die je auto zou willen kopen.

Online aanmelden

Wat maakt particulier verkopen lastig?

Als je een auto particulier verkoopt bent je van A tot Z verantwoordelijk. De auto dient er netjes uit te zien, getaxeerd te worden en ook persoonlijk contact met potentiële kopers is onvermijdelijk.
Een van de meest gehoorde klachten over advertentiesites zijn de zogenaamde 'onzin biedingen'.

Het is namelijk niet ongewoon om als verkoper meerdere telefoontjes te ontvangen van mensen die de auto willen overnemen voor een belachelijk lage prijs. Dit valt deels te voorkomen door teksten zoals 'bieden naar waarde', in de advertentie te zetten. Maar dit wordt vaak genegeerd, of over het hoofd gezien.

Als je je auto particulier wil verkopen, is het belangrijk dat je overal rekening mee probeert te houden.

Laat bijvoorbeeld niemand een proefrit maken zonder dat de persoon een geldig ID-bewijs achterlaat.
Tevens is het verstandig om een overeenkomst op te stellen waarin wordt aangegeven dat de eventuele boetes, of schade ontstaan tijdens de proefrit voor rekening van deze personen zijn.

Om te voorkomen dat je na de verkoop plotsklaps te kampen hebt met een boze koper, omdat deze toch nog een deukje heeft ontdekt, is het sowieso slim om een koopcontract op te stellen waarin eventuele schade aan de auto is opgenomen.

Hoe werkt het?

Een van de meest bekende manieren om een auto te verkopen is door middel van een advertentie op websites zoals Marktplaats, Autotrack, of AutoScout24. Ook social media wordt steeds vaker ingezet als verkoopkanaal. Bij OSW plaats je je voertuig binnen 5 minuten. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag. Wij geven je het hoogst gekregen bod. Jij bepaalt zelf of je hiermee akkoord gaat.

Bij OSW heb je zelf de controle over aan wie je de auto verkoopt. Met slechts een druk op de knop accepteer je (en niemand anders!) het bod van één van de bij ons aangesloten, erkende auto opkopers.

Aanmelden kost tevens nog minder werk en gedoe dan wanneer je je auto op een advertentiesite plaatst.
Je zorgt voor de benodigde gegevens en wij zorgen dat de auto getaxeerd op de website verschijnt. Dit alles zonder ook maar een cent extra te hoeven betalen aan advertentieruimte, of andere administratieve rompslomp.

Nadelen van particulier verkopen

Het schrijven van een goede, aantrekkelijke advertentie kost tijd. Een advertentie plaatsen, of op de juiste manier onder de aandacht brengen kost in de meeste gevallen geld.

En dan zijn er nog de praktische ongemakkelijkheden, zoals: eindeloze proefritjes, onzin biedingen en papieren rompslomp om een particuliere verkoop zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

Ook helpen wij je bij het maken van de juiste foto's zodat je voertuig op de beste manier onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk ook onze verkooptips

Een occasion verkopen is zo makkelijk niet

De meeste mensen zijn nog in de veronderstelling dat een particuliere verkoop meer gaat opbrengen. Dat terwijl dit in de praktijk heel erg tegenvalt. Zeker als je de kosten die bij het particulier verkopen komen kijken, ervan aftrekt. Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen. Dit omdat jij, zolang de auto te koop staat, blijft doorbetalen voor zaken zoals motorrijtuigenbelasting en de verzekering. Zelfs benzine, omdat een koper ook liever niet zonder brandstof komt te staan tijdens een proefrit. Klik hier en bereken direct je motorrijtuigenbelasting.

Hoe gaat verkopen via OSW?

Bij ons hoef je jezelf geen zorgen te maken over alles wat we hierboven hebben besproken. Het enige wat je hoeft te doen is jouw auto aanmelden op onze website. Dit is kosteloos en heb je binnen een paar minuten voor elkaar.

Na aanmelding neemt één van onze medewerkers contact met je op om te vragen naar aanvullende informatie over je occasion. Door de advertentie die wij voor je plaatsen zo gedetailleerd mogelijk te maken, zorgen we ervoor dat je een zo eerlijk mogelijke prijs voor de auto ontvangt.

Wanneer je aanmelding is goedgekeurd, wordt je occasion geplaatst op een veilige, besloten website. Hier kunnen opkopers vervolgens hun bod uitbrengen. Wij mailen of bellen je met het hoogste bod en jij beslist of je deze accepteert.

Is dit het geval? Dan wordt de auto opgehaald en gevrijwaard. Je ontvangt het geld en de verkoop is definitief. Zo makkelijk kan het dus! En dat zonder achteraf het gevoel te hebben dat je te weinig geld voor je auto hebt gekregen.

 • Binnen 24 uur een bod
 • Je auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard
 • Alleen erkende bedrijven
 • Wij onderhandelen voor jou
 • Voor verkopers kosteloos en vrijblijvend
 • Je kunt dit bod vrijblijvend accepteren of weigeren
Meld je auto nu aan!

Handig om rekening mee te houden bij de verkoop

Je verkoopt waarschijnlijk niet elke dag een auto. Het kan dus gebeuren dat je vergeet om een aantal zaken te vermelden die wel heel belangrijk zijn om een zo hoog mogelijk bedrag voor je occasion te ontvangen. Hoe meer informatie er beschikbaar is over jouw auto, hoe meer bedrijven erop willen bieden. Het is belangrijk om met de volgende zaken rekening te houden:

Checklist
 • Heeft de auto altijd netjes onderhoud gehad bij een erkend bedrijf?
 • Zijn alle sleutels en onderhoudsboekjes aanwezig? Deze gegevens van de auto hebben is goed om een hoger bod te krijgen.
 • Wat is de staat van de voor- en achterbanden? Hoeveel profiel zit er nog op.
 • Heeft de auto steenslag? Dit zijn kleine beschadigingen bij de voorbumper en motorkap van opslaande steentjes op de weg.
 • Is de distributieriem vervangen? Zo niet, wanneer is deze ongeveer vervangen?
 • Geef een reële vraagprijs op. Bij een hoge vraagprijs schrikken bedrijven snel af. Bekijk hoe je een goede vraagprijs bepaalt .
 • Maak goede foto's van zowel de buiten- als binnenkant. Neem een foto van de kilometerstand en eventuele close-ups van schade. Bekijk hoe je goede foto's maakt van je occasion .
Duimen

Onze verkoopservice is gratis en vrijblijvend

Bij OSW verkoopt je je occasion makkelijker dan via andere verkoopplatformen. Bovendien gaat het sneller dan dat je zelf naar een dealer gaat. Bij ons krijg je zo snel mogelijk een definitief bod om de autoverkoop af te ronden. Geen lastige en ingewikkelde onderhandelingen, maar eerlijk en transparant. Ook de afhandeling via het RDW wordt geregeld. Je krijgt direct het vrijwaringsbewijs.