Al meer dan 12 jaar actief
Snel & makkelijk geregeld

Uw Auto verkopen

Vrijblijvend een bod op uw auto

Vul het kenteken in

Kies het merk van je auto

100% gratis en vrijblijvend
RDW erkende inkopers
Zorgeloos en veilig
Gemiddeld een 9.4 uit 4317 beoordelingen Klantenvertellen
Golf


Eenvoudig je auto verkopen via OSW?

In slechts 3 stappen geregeld!
Hoe werkt het 1
1. Vul je gegevens in
Meld je auto binnen slechts 5 minuten aan. Je ontvangt direct per e-mail een bevestiging. Nu aanmelden
Hoe werkt het 2
2. Wij gaan aan de slag
Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvend bod. Wij houden je op de hoogte van de voortgang. Meer informatie
Hoe werkt het 3
3. Sluit de deal
Je auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard. Je wordt volledig ontzorgd. Gemakkelijk en snel. Nog vragen?
Auto verkopen

Tips voor de verkoop van uw auto

Heeft u besloten om uw auto te verkopen? Hierbij beschrijven wij een aantal tips en checks die ervoor zorgen dat u de auto zo goed mogelijk kunt verkopen.

Meld uw auto nu aan!

Hoe kunt u de auto te koop zetten?

Denk goed na over waar u uw auto te koop gaat zetten. Er zijn voor veel auto's specifieke websites beschikbaar waar u uw auto op te koop kunt zetten. Denk hierbij aan websites voor jonge auto's, schade auto's, liefhebbers auto's of klassieke auto's.

Als u veel vergelijkbare auto's op een website kunt vinden, dan is dat waarschijnlijk een website waar u uw auto goed op kunt verkopen. Wilt u uw auto niet zelf verkopen maar juist ontzorgd worden in dit proces? Dan kunt u kiezen voor een platform zoals de onze. Wij verzorgen vanaf het begin tot het eind het gehele proces van de verkoop van uw auto.

Als u geen zin hebt in vreemde mensen aan de deur en veel onderhandelingen kies dan voor onze zorgeloze en gratis dienst. Van het aanmelden tot de verkoop is onze dienst gratis. Wanneer u ons bod accepteert en de auto is door de bieder opgehaald, betaald en gevrijwaard, dan betaalt de koper van uw auto voor onze dienst.

Online aanmelden

Ga aan de slag met de verkoop

Zorg ervoor dat u alle papieren, documenten en informatie bij de hand heeft om uw auto op de juiste manier te koop te zetten.

Belangrijke informatie bij het verkopen van uw auto is:

 • Kentekenbewijs
 • Kilometerstand
 • Merk en uitvoering van de auto
 • Onderhoudsboekjes aanwezig of niet
 • Opties en accessoires
 • Omschrijf de sterke punten van de auto
 • Geef aan waar de auto voor is gebruikt. Denk hierbij aan woon-werkverkeer, gezinsauto, bedrijfswagen, etc
 • Geef goed aan wanneer u bereikbaar bent, en hoe u bereikbaar bent

Wat is de auto waard en hoe bepaalt u de vraagprijs?

Het is allereerst heel belangrijk om te kiezen hoe u de auto wilt verkopen. Wilt u zelf mensen aan de deur die willen proefrijden en onderhandelen? Of kiest u ervoor om de auto zorgeloos te verkopen? In deze voorbeelden zit natuurlijk een verschil in de vraagprijs, maar er zit ook een verschil in de inspanning en risico's. Als u zelf de auto verkoopt is het belangrijk dat u op zoek gaat naar vergelijkbare auto's die te koop aangeboden worden (let op, kijk niet alleen naar de prijzen bij dealers of garages maar juist naar prijzen die particulieren vragen). Houd bij het bepalen van een vraagprijs altijd rekening met onderhandelingsmarge. Wanneer u zelf uw auto gaat verkopen zal er worden onderhandeld over de prijs. Met de prijs kunt u alleen nog dalen, niet stijgen. Dus houd hier rekening mee.

Wanneer u ervoor kiest om uw auto zorgeloos te verkopen, dan kunt u het beste kiezen voor OSW. Wij gaan namelijk voor u aan de slag om u een prijsvoorstel te doen naar aanleiding van vele belletjes die wij doen om een zo hoog mogelijke prijs te realiseren. Hoe beter uw omschrijving van de auto, hoe hoger het bod zal zijn.

Een aantal tips voor het maken van foto's van uw auto

 • Zorg voor een locatie zonder andere auto's of onrust. Het gaat om uw auto en niks anders.
 • Maak de auto eerst schoon. Foto's met een glimmende auto zorgen voor een hogere verkoopprijs.
 • Maak foto's van details. Ook eventuele gebruikssporen of schades.
 • Maak de foto's niet vol in de zon. Dit zorgt vaak voor overbelichting waardoor de werkelijke kleur niet goed zichtbaar is.
 • Fotografeer de auto in zijn geheel. Probeer geen foto's te plaatsen van een halve auto.
 • Fotografeer de kilometerstand (dit zorgt voor vertrouwen).
 • Zet alle documentatie, boekjes en onderhoudshistorie op de foto.
 • Fotografeer de sleutels (inclusief de reservesleutels).

Een occasion verkopen is zo makkelijk niet

De meeste mensen zijn nog in de veronderstelling dat een particuliere verkoop meer gaat opbrengen. Dat terwijl dit in de praktijk heel erg tegenvalt. Zeker als u de kosten die bij het particulier verkopen komen kijken, ervan aftrekt. Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen. Dit omdat u, zolang de auto te koop staat, blijft doorbetalen voor zaken zoals motorrijtuigenbelasting en de verzekering. Zelfs benzine, omdat een koper ook liever niet zonder brandstof komt te staan tijdens een proefrit. Klik hier en bereken direct uw motorrijtuigenbelasting.

Enkele overige tips

 • Een auto met een open kap (cabrio) verkoopt u het beste wanneer de zon schijnt. In de tijd waarin het gril en donker is verkoopt een cabrio auto uiteraard minder goed en levert de auto waarschijnlijk ook minder op.
 • Een auto met een lage km stand verkopen is uiteraard makkelijker dan een auto met een hoge km stand verkopen. Het is zelfs zo dat een auto met 99.000 km op de teller makkelijker verkoopt dan een auto met 101.000 km op de teller. Het is maar een verschil van 2.000 km maar daarmee zit u net onder de magische grens van een ton.
 • Een jonge auto verkopen van ongeveer drie tot vijf jaar? Doe dit voor het einde van het jaar. Een auto wordt uiteraard na 31 december weer een jaartje ouder. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs waarvoor u de auto kunt verkopen.
 • Een goed onderhouden auto met boekjes verkoopt beter en voor een betere prijs. Zorg daarom altijd dat wanneer u onderhoud laat uitvoeren de boekjes worden ingevuld en dat u de facturen bewaard.
 • Voor de potentiële koper is de historie van een auto belangrijk. Zorg er dus voor dat u zoveel mogelijk papieren en boekjes van onderhoud en accessoires bewaard en toont bij de verkoop van de auto.
 • Een auto die glimt verkoopt beter. Zo kan de potentiële koper goed zien wat hij koopt en dit zorgt ervoor dat de koper makkelijker beslist en minder zal afdingen op de vraagprijs van de auto.
 • Een kloppende km stand is bij de verkoop van een auto een groot voordeel. Als u een NAP rapport kunt tonen bij de verkoop van de auto krijgt u waarschijnlijk een stuk minder vragen over de historie. Een originele Nederlandse auto zou bij een kloppende km stand altijd een NAP rapport moeten krijgen. Bij een ingevoerde auto is dit niet zo. De reden hiervoor is dat de RDW niet vanaf de aankoop van de auto tot nu de km stand kan controleren.
 • Binnen 24 uur een bod
 • Uw auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard
 • Alleen erkende bedrijven
 • Wij onderhandelen voor u
 • Voor verkopers kosteloos en vrijblijvend
 • U kunt dit bod vrijblijvend accepteren of weigeren
Meld uw auto nu aan!
Duimen

Onze verkoopservice is gratis en vrijblijvend

Bij OSW verkoopt u uw occasion makkelijker dan via andere verkoopplatformen. Bovendien gaat het sneller dan dat u zelf naar een dealer gaat. Bij ons krijgt u zo snel mogelijk een definitief bod om de autoverkoop af te ronden. Geen lastige en ingewikkelde onderhandelingen, maar eerlijk en transparant. Ook de afhandeling via het RDW wordt geregeld. U krijgt direct het vrijwaringsbewijs.