Zorgeloos Je Auto verkopen

Vrijblijvend een bod op je auto

Kies het merk van je auto

Gratis je auto verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.2 uit 5372 beoordelingen Klantenvertellen
Golf

Je auto verkopen in 3 stappen

Hoe werkt het 1

1. Vul je gegevens in

Meld je auto binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Meld je auto aan
Hoe werkt het 2

2. Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners krijgen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod. Jij bepaalt of je je auto voor deze prijs verkoopt.
Hoe werkt het 3

3. Verkoop gratis je auto zonder gedoe

Blij met het bod? Je auto wordt gratis door ons opgehaald, betaald en gevrijwaard. Gemakkelijk en snel, zonder gedoe.
Ontvang vrijblijvend je bod
Auto verkopen

Tips voor de verkoop van je auto

Heb je besloten om je auto te verkopen? Hierbij beschrijven wij een aantal tips en checks die ervoor zorgen dat je de auto zo goed mogelijk kunt verkopen.

Meld je auto nu aan!

Hoe kunt je de auto te koop zetten?

Denk goed na over waar je jouw auto te koop gaat zetten. Er zijn voor veel auto's specifieke websites beschikbaar waar je je auto op te koop kunt zetten. Denk hierbij aan websites voor jonge auto's, schade auto's, liefhebbers auto's of klassieke auto's.

Als je veel vergelijkbare auto's op een website kunt vinden, dan is dat waarschijnlijk een website waar je jouw auto goed op kunt verkopen. Wil je jouw auto niet zelf verkopen maar juist ontzorgd worden in dit proces? Dan kunt je kiezen voor een platform zoals de onze. Wij verzorgen vanaf het begin tot het eind het gehele proces van de verkoop van je auto.

Als je geen zin hebt in vreemde mensen aan de deur en veel onderhandelingen kies dan voor onze zorgeloze en gratis dienst. Van het aanmelden tot de verkoop is onze dienst gratis. Wanneer je ons bod accepteert en de auto is door de bieder opgehaald, betaald en gevrijwaard, dan betaalt de koper van je auto voor onze dienst.

Online aanmelden

Ga aan de slag met de verkoop

Zorg ervoor dat je alle papieren, documenten en informatie bij de hand hebt om je auto op de juiste manier te koop te zetten.

Belangrijke informatie bij het verkopen van je auto is:

 • Kentekenbewijs
 • Kilometerstand
 • Merk en uitvoering van de auto
 • Onderhoudsboekjes aanwezig of niet
 • Opties en accessoires
 • Omschrijf de sterke punten van de auto
 • Geef aan waar de auto voor is gebruikt. Denk hierbij aan woon-werkverkeer, gezinsauto, bedrijfswagen, etc
 • Geef goed aan wanneer je bereikbaar bent, en hoe je bereikbaar bent

Wat is de auto waard en hoe bepaalt je de vraagprijs?

Het is allereerst heel belangrijk om te kiezen hoe je de auto wilt verkopen. Wil je zelf mensen aan de deur die willen proefrijden en onderhandelen? Of kies je ervoor om de auto zorgeloos te verkopen? In deze voorbeelden zit natuurlijk een verschil in de vraagprijs, maar er zit ook een verschil in de inspanning en risico's. Als je zelf de auto verkoopt is het belangrijk dat je op zoek gaat naar vergelijkbare auto's die te koop aangeboden worden (let op, kijk niet alleen naar de prijzen bij dealers of garages maar juist naar prijzen die particulieren vragen). Houd bij het bepalen van een vraagprijs altijd rekening met onderhandelingsmarge. Wanneer je zelf je auto gaat verkopen zal er worden onderhandeld over de prijs. Met de prijs kunt je alleen nog dalen, niet stijgen. Dus houd hier rekening mee.

Wanneer je ervoor kiest om je auto zorgeloos te verkopen, dan kunt je het beste kiezen voor OSW. Wij gaan namelijk voor jou aan de slag om je een prijsvoorstel te doen naar aanleiding van vele belletjes die wij doen om een zo hoog mogelijke prijs te realiseren. Hoe beter je omschrijving van de auto, hoe hoger het bod zal zijn.

Een aantal tips voor het maken van foto's van je auto

 • Zorg voor een locatie zonder andere auto's of onrust. Het gaat om je auto en niks anders.
 • Maak de auto eerst schoon. Foto's met een glimmende auto zorgen voor een hogere verkoopprijs.
 • Maak foto's van details. Ook eventuele gebruikssporen of schades.
 • Maak de foto's niet vol in de zon. Dit zorgt vaak voor overbelichting waardoor de werkelijke kleur niet goed zichtbaar is.
 • Fotografeer de auto in zijn geheel. Probeer geen foto's te plaatsen van een halve auto.
 • Fotografeer de kilometerstand (dit zorgt voor vertrouwen).
 • Zet alle documentatie, boekjes en onderhoudshistorie op de foto.
 • Fotografeer de sleutels (inclusief de reservesleutels).

Een occasion verkopen is zo makkelijk niet

De meeste mensen zijn nog in de veronderstelling dat een particuliere verkoop meer gaat opbrengen. Dat terwijl dit in de praktijk heel erg tegenvalt. Zeker als je de kosten die bij het particulier verkopen komen kijken, ervan aftrekt. Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen. Dit omdat jij, zolang de auto te koop staat, blijft doorbetalen voor zaken zoals motorrijtuigenbelasting en de verzekering. Zelfs benzine, omdat een koper ook liever niet zonder brandstof komt te staan tijdens een proefrit. Klik hier en bereken direct je motorrijtuigenbelasting.

Enkele overige tips

 • Een auto met een open kap (cabrio) verkoopt je het beste wanneer de zon schijnt. In de tijd waarin het gril en donker is verkoopt een cabrio auto uiteraard minder goed en levert de auto waarschijnlijk ook minder op.
 • Een auto met een lage km stand verkopen is uiteraard makkelijker dan een auto met een hoge km stand verkopen. Het is zelfs zo dat een auto met 99.000 km op de teller makkelijker verkoopt dan een auto met 101.000 km op de teller. Het is maar een verschil van 2.000 km maar daarmee zit je net onder de magische grens van een ton.
 • Een jonge auto verkopen van ongeveer drie tot vijf jaar? Doe dit voor het einde van het jaar. Een auto wordt uiteraard na 31 december weer een jaartje ouder. Dit scheelt aanzienlijk in de prijs waarvoor je de auto kunt verkopen.
 • Een goed onderhouden auto met boekjes verkoopt beter en voor een betere prijs. Zorg daarom altijd dat wanneer je onderhoud laat uitvoeren de boekjes worden ingevuld en dat je de facturen bewaard.
 • Voor de potentiële koper is de historie van een auto belangrijk. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk papieren en boekjes van onderhoud en accessoires bewaard en toont bij de verkoop van de auto.
 • Een auto die glimt verkoopt beter. Zo kan de potentiële koper goed zien wat hij koopt en dit zorgt ervoor dat de koper makkelijker beslist en minder zal afdingen op de vraagprijs van de auto.
 • Een kloppende km stand is bij de verkoop van een auto een groot voordeel. Als je een NAP rapport kunt tonen bij de verkoop van de auto krijg je waarschijnlijk een stuk minder vragen over de historie. Een originele Nederlandse auto zou bij een kloppende km stand altijd een NAP rapport moeten krijgen. Bij een ingevoerde auto is dit niet zo. De reden hiervoor is dat de RDW niet vanaf de aankoop van de auto tot nu de km stand kan controleren.
 • Binnen 24 uur een bod
 • Je auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard
 • Alleen erkende bedrijven
 • Wij onderhandelen voor jou
 • Voor verkopers kosteloos en vrijblijvend
 • Je kunt dit bod vrijblijvend accepteren of weigeren
Meld je auto nu aan!
Duimen

Onze verkoopservice is gratis en vrijblijvend

Bij OSW verkoop je jouw occasion makkelijker dan via andere verkoopplatformen. Bovendien gaat het sneller dan dat je zelf naar een dealer gaat. Bij ons krijg je zo snel mogelijk een definitief bod om de autoverkoop af te ronden. Geen lastige en ingewikkelde onderhandelingen, maar eerlijk en transparant. Ook de afhandeling via het RDW wordt geregeld. Je krijgt direct het vrijwaringsbewijs.