Auto verkopen
Zorgeloos en snel
  • COVID-19 update Ondanks de aangescherpte maatregelen, kun je gebruik blijven maken van onze dienstverlening. Meer informatie
  • Binnen 5 minuten aangemeld
  • Ontvang een vrijblijvend bod
  • Makkelijk en snel
  • Vragen of direct hulp 030-7601016
  • 100% gratis, veilig en vrijblijvend

Gemiddeld een 8,8 uit 2176 beoordelingen

Hoe werkt het

Aanmelden stap 1
Meld je auto aan
Meld je auto binnen slechts 5 minuten aan. Je ontvangt direct per e-mail een bevestiging. Nu aanmelden
Aanmelden stap 2
Wij gaan aan de slag
Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvend bod. Wij houden je op de hoogte van de voortgang. Meer informatie
Aanmelden stap 3
Kies voor gemak
Je auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard. Je wordt volledig ontzorgd. Gemakkelijk en snel. Nog vragen?

Auto verkopen tips

Heeft u besloten om uw auto te verkopen? Hierbij beschrijven wij een aantal tips en checks die ervoor zorgen dat u de auto zo goed mogelijk kunt verkopen.

Voordat u begint met de verkoop van de auto

Hoe kunt u de auto te koop zetten?

Denk goed na over waar je je auto te koop gaat zetten. Er zijn voor veel auto's specifieke websites beschikbaar waar je je auto op te koop kunt zetten. Denk hierbij aan websites voor jonge auto's, schade auto's, liefhebbers auto's of klassieke auto's.

Als je veel vergelijkbare auto's op een website kunt vinden, dan is dat waarschijnlijk een website waar u uw auto goed op kunt verkopen. Wil je je auto niet zelf verkopen maar juist ontzorgd worden in dit proces? Dan kun je kiezen voor een platform zoals ons. Wij verzorgen vanaf het begin tot het eind het gehele proces van de verkoop van je auto.

Als je geen zin hebt in vreemde mensen aan de deur en veel onderhandelingen kies dan voor onze zorgeloze en gratis dienst. Van het aanmelden tot de verkoop is onze dienst gratis. Wanneer je ons bod accepteert en de auto in door de bieder opgehaald, betaald en gevrijwaard. Dan betaald de koper voor onze dienst.

Ga aan de slag met de verkoop

Zorg er voor dat je alle papieren, documenten in informatie bij de hand hebt om je auto op de juiste manier te koop te zetten.

Belangrijke informatie bij het verkopen van je auto is:

Wat is uw auto daadwerkelijk waard en hoe bepaald u de vraagprijs

Het is natuurlijk allereerst heel belangrijk om te kiezen hoe je de auto wilt verkopen. Wil je zelf mensen aan de deur die willen proefrijden en onderhandelen. Of kies je er voor om de auto zorgeloos te verkopen. In deze voorbeelden zit natuurlijk een verschil in de vraagprijs, maar er zit ook een verschil in de inspanning en risico’s. Als je zelf de auto verkoopt is het belangrijk dat je op zoek gaat naar vergelijkbare auto’s die te koop aangeboden worden (let op, kijk niet alleen naar de prijzen bij dealers of garages maar juist naar prijzen die particulieren vragen). Houd bij het bepalen van een vraagprijs altijd rekening met onderhandelingsmarge. Wanneer je zelf je auto gaat verkopen zal er worden onderhandeld over de prijs. Met de prijs kun je alleen nog dalen, niet stijgen. Dus houd hier rekening mee. Wanneer je er voor kiest om je auto zorgeloos te verkopen, dan kun je het beste kiezen voor OSW. Wij gaan namelijk voor je aan de slag om je een prijsvoorstel te doen naar aanleiding van vele belletjes die wij doen om een zo hoog mogelijke prijs te realiseren. Hoe beter jou omschrijving van de auto is, hoe meer je er voor zult krijgen.

Foto's maken van uw auto, hierbij een aantal tips

Contact

Geef een telefoonnummer op. Als iemand echt interesse heeft wil diegene toch vaak eerst telefonisch contact om te bespreken hoe de auto daadwerkelijk is en om te bespreken wat de mogelijkheden zijn qua prijs afspraken. Tegenwoordig is email natuurlijk ook een veel gebruikt contactmoment dus zorg ervoor dat je gemailt kan worden.

Proefrit

Als je de auto particulier verkoopt is het belangrijk dat je de proefrijder niet alleen laat rijden. Ga dus altijd mee. Vraag om een rijbewijs en maak indien mogelijk een kopie van dit rijbewijs. Bij particuliere verkoop kan er vanalles niet kloppen. Als je de auto zorgeloos verkoopt aan een dealer, ook dan is het belangrijk eerst even het rijbewijs te vragen. Vaak is het zo dat de dealer niet eens een proefrit maakt.

Betaling

Hier zitten ook weer grote verschillen in particulier verkopen of zorgeloos verkopen. Op de particuliere markt zien wij vaak gekke dingen zoals nepgeld of telfouten of banktransacties die terug getrokken worden etc. Bij de zorgeloze verkoop van OSW heb je te maken met door OSW gecontroleerde bedrijven. Deze bedrijven zijn niet voor niks gecontroleerd. je kan er dus altijd vanuit gaan dat de betaling correct geregeld word. Dit kan over het algemeen altijd per bank of contant.

Vrijwaring

Het is super belangrijk dat je auto wordt gevrijwaard. Zolang de auto op jouw naam staat ben jij verantwoordelijk voor alles wat er met de auto gebeurd. Bij particulieren moet je hiervoor naar een postkantoor of overschrijf station. Wanneer je gebruik maakt van de zorgeloze verkoopdienst van OWS wordt de auto ter plekke gevrijwaard door het OSW en RDW erkende bedrijf.