Dagwaarde van je auto berekenen?

Vul de autogegevens in en ontdek wat je auto waard is

Kies het merk van je auto

Gratis je auto verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.2 uit 5199 beoordelingen Klantenvertellen
Golf

Wil je je auto verkopen?

Het is tijd om je auto te verkopen. Je maakt met je tweedehands auto te veel ritjes naar de autogarage of je hebt een nieuw exemplaar op het oog. Maar voordat je de advertentie van je auto live zet, wil je eerst de dagwaarde berekenen. Zo kun je een goede verkoopprijs bepalen.

Wat is de dagwaarde van je auto?

Je auto heeft verschillende waarden: de nieuwwaarde en dagwaarde. De nieuwwaarde is de prijs van de auto op het moment dat deze van de fabrieksband afrolt. De dagwaarde van een auto is de geschatte waarde die de auto vandaag heeft op de markt.

De hoogte hiervan is afhankelijk van een aantal zaken:


Het merk en model

Leeftijd

Kilometerstand

Onderhoud geschiedenis

Algemene staat van de auto

Extra’s en opties

De actuele marktvraag en populariteit van de auto

Online zijn er verschillende sites waarop je de dagwaarde van je auto kunt berekenen. Vaak is deze waarde gebaseerd op algemene vervoersgegevens en worden specifieke zaken - zoals de staat van het voertuig en onderhoudsgeschiedenis - hierin niet meegenomen.

Daarom kun je bij ons - in plaats van de dagwaarde berekenen - een taxatie van je voertuig aanvragen. Je vult je kenteken in en onze aangesloten garages kunnen een bod uitbrengen op je voertuig. Dat bod kun je gebruiken als openingsbod op verkoopsites - of je kunt je auto direct (en zonder gedoe) via ons platform verkopen. Na ontvangst van het hoogste bod hoef je alleen maar het bod te accepteren. Voor jou als (potentiële) verkoper is onze service gratis en geheel vrijblijvend.

Ontdek wat je auto waard is


Waar kan ik deze waardebepaling voor gebruiken?

Hoe vraag ik de taxatiewaarde aan?

Op onze website vul je je kenteken in en verstuur je je aanvraag. Je advertentie wordt daarna op een afgesloten platform geplaatst - waarop alleen onze aangesloten, erkende garages kunnen bieden. Het hoogste bod ontvang je de volgende dag in je inbox: dat is de taxatiewaarde.


Ik heb een goed bod via OSW ontvangen voor mijn auto, en nu?

Nadat je je auto hebt aangemeld op onze website, ontvang je binnen 24 uur het hoogste bod in je mailbox. Jij bepaalt of je je auto voor deze prijs wilt verkopen. Indien je akkoord gaat met de waarde, ontvang je de verkoopovereenkomst en is de koop rond.

Wij regelen het ophalen van je voertuig, de betaling en overschrijving. En tijdens dit hele proces - of je je auto verkoopt, of niet - blijft je beurs gesloten.

Ontdek wat je auto waard is

De verschillende waardes van een auto

Handelswaarde, verkoopwaarde, inruilwaarde en taxatiewaarde. Bij de verkoop van je auto kom je deze termen tegen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Auto waardes

Handelswaarde auto

De handelswaarde is de waarde waarvoor een dealer de auto inkoopt. Deze waarde is altijd lager dan de verkoopwaarde. De handelswaarde wordt ook wel de dagwaarde genoemd. Verkoop je via OSW, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. Het bod dat jij in je inbox ontvangt, is het bedrag dat wordt bijgeschreven op je rekening.

Verkoopwaarde auto

De verkoopwaarde van je auto is het bedrag waarvoor je de auto particulier kunt verkopen. Dit zijn de bedragen die je op verkoopsites tegen zult komen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto.

Inruilwaarde auto

Verkoop je je oude auto via een garage en wil je in diezelfde garage ook een auto terugkopen? De waarde die de garage geeft voor jouw oude auto, wordt afgetrokken van de verkoopprijs van de nieuwe auto. Dit noemen we de inruilwaarde. Bekijk alle garages waarmee wij samenwerken.

Taxatiewaarde auto

De taxatiewaarde van je auto is de waarde die een autogarage bereid is je auto voor over te nemen. Op basis van het merk, model en specificaties wordt een bod uitgebracht. Via OSW laat je je auto gratis taxeren door professionele garages.

Laat je auto taxeren