Blogs

De droom van de sportieve motorrijder: een naked bike Yahama

Geplaatst: 5 oktober 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Algemeen
De droom van de sportieve motorrijder: een naked bike Yahama

Vanaf het moment dat je lessen mocht nemen wist je het: jij wilde je motorrijbewijs halen. De vrijheid om tussen de file door te flitsen en het gas vol open te draaien op een lege weg zag je al helemaal voor je. En als sportieve motorrijder kwam een aantal jaar geleden eindelijk je grote droom uit: je werd een trotse bezitter van een naked bike van Yahama.

Helaas komt er een moment dat je afscheid moet nemen van je motor: omdat je een nieuw exemplaar hebt of omdat je je oog op een nieuw type Yahama naked bike hebt laten vallen. Op deze pagina lees je alles over de verkoop ervan én hoe je de beste prijs ervoor ontvangt.

Verkoop je naked bike

Wat is een naked bike?

Een naked bike wordt ook wel een "naked motorcycle" of "streetfighter" genoemd. Dit type kenmerkt zich door de zichtbare motor, eenvoudiger ontwerp, comfortabele zithouding en breder stuur. In de jaren ‘90 werden de motoren niet bedekt met panelen en was iedere motor in theorie een ‘naked bike’. Deze stijl komt weer terug en motormerken zoals Yahama, Ducati of Kawasaki staan bekend om hun naked bikes. Een naked bike heeft een stoere uitstraling en is het ideale exemplaar voor de sportieve rijder.


“Een naked bike kenmerkt zich door de zichtbare motor, eenvoudiger ontwerp, comfortabele zithouding en breder stuur. In de jaren ‘90 was praktisch iedere motor een naked bike.”


Wat is beter: de naked bikes van Yamaha of Kawasaki?

Het rijwielgedeelte van Yamaha is een stuk beter, terwijl de sterke punten van Kawasaki in het motorblok en toerenteller zitten. Het belangrijkste is dat - bij de aanschaf van een volgende Kawasaki of Yahama naked bike - je zelf ervaart wat het fijnste rijcomfort biedt. Veel motormerken (o.a. Kawasaki, Yahama, Honda en Suzuki) hebben Japanse roots, die toonaangevend zijn in design en kwaliteit. Welke naked bike je ook kiest, met een van deze merken zit je gegarandeerd goed.

Hoe duur is een Yamaha motor?

Naked bikes zijn over het algemeen goedkoper dan zwaardere modellen, omdat ze gemaakt zijn van lichtere materialen. De prijs van een Yahama naked bike wordt bepaald op basis van het type motor, de conditie en de verkoper. Op dit moment heeft Yahama 9 naked bikes:

  • MT-10 SP
  • MT-10
  • MT-09 SP
  • MT-09
  • MT-07
  • MT-07 Pure
  • MT-03
  • MT-125
  • 2022 MT-125

De MT-10 SP is de duurste motor en kun je vanaf 21.399,00 euro kopen. Het goedkoopste model, de 2022 MT-125, schaf je op dit moment nieuw aan vanaf 5.299,00 euro.

Je Yamaha naked bike verkopen?

Heb je een van de nieuwe Yamaha modellen op het oog en wil je je oude naked bike verkopen? We geven je graag wat tips zodat je de beste prijs voor je bike ontvangt.

Tip 1: Zorg voor een messcherpe tekst en heldere foto’s

Op platforms zoals Marktplaats zie je vaak veel eenheidsworsten. Saaie teksten waarin alleen de specificaties opgesomd staan. Maar als je je bedenkt dat er dagelijks duizenden (motor- en auto-)advertenties worden geplaatst, is het belangrijk dat je motor opvalt. Kies voor een pakkende titel waarin je het merk en model benoemt. Geef aan welke herinneringen je met de motor hebt gemaakt en waarom je ‘m verkoopt. En natuurlijk zorg je voor heldere foto’s vanuit alle kanten - gemaakt bij daglicht.

Tip 2: Bepaal de minimale prijs

Vaak krijg je op platforms zoals Marktplaats te maken met lage biedingen. Vraag je minimaal 3.000 euro voor je oude bike, dan is het eerder regel dan uitzondering dat iemand de helft biedt. Vervelend. Zorg daarom dat je weet wat je minimaal voor de motor wilt hebben en blijf hierbij. Geef je meteen toe, dan zal de koper denken dat er meer onderhandelingsruimte is. Via de kentekencheck ontdek je de dagwaarde van je motor.

Tip 3: Wees eerlijk over eventuele schade

Beschadigingen of gebreken laten de verkoopprijs van je motor dalen. Maar dat betekent niet dat je ze kunt verzwijgen. De koper wil een proefrit maken - en wanneer deze de gebreken ontdekt, wordt er op de stoep onderhandeld. Daarnaast kun je in een conflict raken naar de verkoop: dat wil je voorkomen. Benoem schade vooraf of laat je motor eerst repareren.

Tip 4: Gebruik een gratis verkoopplatform

Door de populariteit van de bekende verkoopplatforms is het lastig om op te vallen tussen de advertenties met je Yamaha naked bike. Je betaalt 25 euro voor de publicatie, maar je merkt al snel dat je advertentie ondersneeuwt in de zoekresultaten. Je moet vaak extra bijbetalen om met je advertentie een prominente plek tussen de verkopers te bemachtigen. Daarnaast concurreer je vaak ook met professionele handelaren. Iedere dag dat jouw advertentie langer online staat, wordt je motor minder waard. Daarnaast betaal je extra voor belastingen en verzekeringen. Kies daarom voor een gratis verkoopplatform waar je direct de juiste kopers benadert. Bijvoorbeeld je motor verkopen via OSW.

Verkoop je Yamaha naked bike binnen 24 uur via OSW

Geen zin in gedoe bij de verkoop van je motor? Verkoop ‘m via OSW! In drie stappen en binnen 24 uur geregeld. Je meldt je motor aan, wij publiceren de advertentie en binnen 24 uur ontvang je het hoogste bod in je inbox. Jij bepaalt of je je Yamaha daarvoor verkoopt, of niet. Helemaal gratis en vrijblijvend voor jou als verkoper. De potentiële kopers zijn uitsluitend erkende garages. We nemen alle merken (zoals Suzuki) en typen over: ook oudere modellen zoals de Yamaha R01 en R06.

Ontdek wat jouw motor waard is

Na de verkoop helpen we je met het vrijwaren, wordt de betaling automatisch geregeld en halen we ‘m voor je op. Je motor verkopen ging nog nooit zo makkelijk én snel.

Verkoop je naked bike Yamaha


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Welke motor mag ik rijden met rijbewijs B?
Welke motor mag ik rijden met rijbewijs B?
21/09/2023
Rijbewijs B: rondom dit rijbewijs bestaan nogal wat onduidelijkheden als het gaat om de rechten om op een (motor)scooter te rijden. Rijbewijs B is je autorijbewijs. Sinds 1 mei 2011 zijn aanvullende regels - wat je wel en niet mag besturen met dit rijbewijs - gewijzigd. [...]
Levert losse verkoop van een motoroccasion meer op dan aan een garage?
Levert losse verkoop van een motoroccasion meer op dan aan een garage?
27/07/2023
Het gemak waarmee je tussen de stilstaande wagens in de file door slalomt, het gevoel van vrijheid dat je ervaart als je in de zomer door een bergachtig gebied rijdt en het gevoel van rijkdom dat je voelt als je ‘m ziet glimmen in de garage: een eigen motor hebben [...]
Je motor gratis verkopen via OSW
Je motor gratis verkopen via OSW
06/07/2023
De wind die met hoge snelheden langs je lichaam raast, de geur van de opgewarmde banden die het asfalt aanraken en het gemak waarmee je files vermijdt: een motor geeft je veel vrijheid. Nu is het moment aangebroken dat je je motor gaat verkopen: je hebt een nieuw [...]