Blogs

Je motor gratis verkopen via OSW

Geplaatst: 6 juli 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Motor
Je motor gratis verkopen via OSW

De wind die met hoge snelheden langs je lichaam raast, de geur van de opgewarmde banden die het asfalt aanraken en het gemak waarmee je files vermijdt: een motor geeft je veel vrijheid. Nu is het moment aangebroken dat je je motor gaat verkopen: je hebt een nieuw scheurijzer op het oog of je hangt de helm aan de wilgen. Wist je dat je je motoroccasion gratis kunt verkopen via OSW? Zonder gedoe. Hoe je dat aanpakt, lees je op deze pagina.

Direct je motor verkopen

Je motor te koop zetten: hoe pak je dat aan?

Je wilt natuurlijk dat je motoroccasion een goede, nieuwe bestemming krijgt. En niet geheel onbelangrijk: je wilt voor je oude motor een goede prijs krijgen en zonder te veel gedoe verkopen. In 3 stappen verkoop je je motor in een handomdraai.

Stap 1: Bepaal je vraagprijs

Een te hoge verkoopprijs schrikt af, maar je wilt wel het maximale uit de prijs halen. Het is lastig om te bepalen wat jouw motor precies waard is, omdat dit van verschillende factoren afhangt. Allereerst spelen het type motoroccasion en bouwjaar een belangrijke rol. Maar ook (vervangen) onderdelen en de staat van de motor in het algemeen zijn belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld op platforms zoals Marktplaats bekijken wat andere verkopers voor hun occasions vragen; zo heb je een globaal idee. En wil je vrijblijvend ontdekken wat onze aangesloten bedrijven bieden voor jouw motor? Vul je kenteken in en kom erachter.

Stap 2: Maak goede foto’s en een gelikte advertentietekst

Of het gaat om het boeken van een vakantie of de aankoop van een motor: de foto’s en advertentieteksten moeten de verkoper over de streep trekken. Zorg daarom dat je op een heldere dag goede foto’s maakt van je motoroccasion vanuit alle hoeken. Schrijf een duidelijke advertentie. Som niet alleen de kenmerken op, maar maak er een leuk verhaal van waarin je een persoonlijke touch vermeldt. Je hebt bijvoorbeeld heerlijke motorvakanties beleefd op je trouwe tweewieler. Zorg daarnaast dat je eerlijk bent in je advertentie en verzwijg geen gebreken, dit heeft invloed op de verkoopprijs bij de onderhandelingen. In dit blog vind je meer tips voor de verkoop van je motor.

Stap 3: Waar kan je het beste je motor verkopen?

Er zijn verschillende manieren waarop je je motor kunt verkopen, waarvan Marktplaats één van de populairste platforms is. Maar bij zo’n verkoopplatform moet je alles zelf regelen: van het opmaken van de advertentie tot de onderhandelingen en uiteindelijk de vrijwaring en betaling. Heb je geen zin in gedoe en wil je je motor gratis verkopen? Kies er dan voor om je motor te verkopen via OSW.

Je motor online verkopen via OSW: hoe pak je dat aan?

Gemakkelijk én gratis je motor verkopen? Het lijkt alsof deze 2 woorden niet in één zin samengaan. Toch wel, als je je motor verkoopt via OSW. Waar je op Marktplaats minimaal 25 euro betaalt voor een basisadvertentie, betaal je bij OSW helemaal niets voor de verkoop van je motor. Én je advertentie komt meteen onder de aandacht bij erkende RDW-bedrijven, waardoor je geen gedoe hebt met niet-serieuze biedingen of onderhandelingen die nergens op uitlopen. Je verkoopt veilig en snel je motor in 3 stappen:

Stap 1: Vul je gegevens in

Meld je motor binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail.

Stap 2: Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners ontvangen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod in je mailbox. Jij bepaalt of je je motor voor deze prijs verkoopt, of niet. Je zit nergens aan vast.

Stap 3: Verkoop je motor zonder gedoe

Blij met het bod? Je motor wordt door ons opgehaald, betaald en gevrijwaard. Het enige wat jij nodig hebt, is je identiteitsbewijs, kentekenbewijs en volledige tenaamstellingscode. De overschrijving regelen wij, jij ontvangt het vrijwaringsbewijs.

Ontdek wat jouw motor waard is

Veelgestelde vragen over de verkoop van je motor

 

Hoe kom ik van mijn motor af?

Je kunt je motor online verkopen via verschillende verkoopplatforms. Het voordeel van deze platforms is dat je een groot bereik hebt: je kunt je motor verkopen aan zowel particulieren als bedrijven. Doorgaans zijn particulieren bereid iets meer te betalen voor je motor. Krijg je niet meteen reacties of schrikt je vraagprijs af, dan dender je met een grote vaart naar beneden in de zoekresultaten en wordt je advertentie praktisch onzichtbaar.

Via deze platformen betaal je vaak om de advertentie te plaatsen. Via OSW is de verkoop van je motor helemaal gratis. Binnen 24 uur ontvang je de beste bieding in je inbox. Daarnaast regelen wij de afhandeling, het ophalen van je motor en de betaling van bijvoorbeeld je Suzuki motor of elk ander merk. Ga je voor gedoe of gemak bij de verkoop van je motor?

Welke documenten heb ik nodig om mijn motor over te schrijven?

Net als bij de verkoop van je auto, moet je ook je motor overschrijven bij de verkoop ervan. Daarmee doe je afstand van alle verantwoordelijkheden rondom de motor en betaal je geen wegenbelasting en verzekeringen meer.

Om je motoroccasion over te schrijven heb je een kentekencard met de tenaamstellingscode nodig. Heb je nog een papieren kentekenbewijs? Dan heb je alleen het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs nodig. Ben je een van deze documenten kwijt? Via de site van het RDW kun je deze documenten opnieuw bestellen. Regel dit voordat je de motor gaat verkopen. Verder heb je je identiteitsbewijs nodig - en je DigiD-code als je online gaat overschrijven.

Waar moet ik mijn motor overschrijven

Er zijn verschillende manieren om je motor over te schrijven. Verkoop je je motoroccasion via OSW, dan regelen wij de overschrijving voor je en heb je alleen bovenstaande documenten nodig. Je kunt ook online overschrijven, bij een PostNL-locatie of kentekenloket.

Waar moet ik rekening mee houden bij de verkoop van mijn motor?

  • Zorg dat het onderhoud helemaal up-to-date is en ben eerlijk in je verkoopadvertentie: zo voorkom je extra onderhandelingen of gedoe met de verkoper
  • De koper moet minimaal 18 jaar of ouder zijn, anders kun je niet overschrijven.
  • De koper woont in Nederland en is bij de gemeente ingeschreven. Woont de koper in het buitenland, dan moet je verplicht overschrijven bij een RDW-locatie.
  • Je hebt de tenaamstellingscode, kentekenbewijs en id-kaart nodig voor de overschrijving.

Benieuwd wat je motor oplevert?


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Motor verzekeren; tips voor jouw beste keuze
Motor verzekeren; tips voor jouw beste keuze
10/03/2023
Als doorgewinterde motorrijder weet je pas echt wat vrijheid is. Lange tochten door de bergen of tussen de stilstaande auto’s in de file slalommen terwijl de wind langs je lichaam raast. Dat gevoel is met geen pen te beschrijven: je kunt het alleen maar voelen. Van [...]
Hoe je veilig en snel je motor via OSW verkoopt
Hoe je veilig en snel je motor via OSW verkoopt
04/10/2022
De verkoop van je motor kan op een eenvoudige en snelle manier geregeld zijn. De meest gestelde vragen worden in dit artikel beantwoord. Want hoe weet je of de verkoop veilig en betrouwbaar is? En hoe wordt de prijs van je motor bepaald? Ook is het fijn om te weten of al [...]
5x tips om je motor te verkopen
5x tips om je motor te verkopen
20/01/2022
Er zijn een hoop redenen waarom je kan besluiten om jouw motor te verkopen. Nu kan het zijn dat de motor zelf vooral stof staat te vangen; je er geen ruimte meer voor hebt of toe bent aan iets nieuws. Zodra je eenmaal besluit om de motor te verkopen is het vooral fijn dat [...]