Blogs

De kentekenplaathouder voor je motor personaliseren? Voorzie ‘m van een persoonlijke tekst!

Geplaatst: 6 september 2024
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Motor
De kentekenplaathouder voor je motor personaliseren? Voorzie ‘m van een persoonlijke tekst!

De een monteert geluidsboxen op z’n stuur, de ander laat ‘m overspuiten: je kunt je motor helemaal pimpen naar je eigen stijl. Tot aan de kentekenplaathouder van je motor toe! Met een persoonlijke tekst past ‘ie bij de rest van het uiterlijk van de motor. In dit artikel vertellen we de verschillende opties om de kentekenhouder van je motor te betrekken bij de rest van het uiterlijk.

Is een kentekenplaathouder verplicht voor je motor?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de kentekenplaat van je motor is verplicht. Zonder deze houder kun je het kenteken niet op je motor monteren - en dus kun je er de weg niet mee op. Maar geen nood: want je kunt de kentekenhouder van je motor personaliseren. Voordat we hier dieper op ingaan, even nog wat praktische zaken omtrent deze plaathouder: we vertellen of deze plaat universeel is en hoe je ‘m op je motor bevestigt.


“De kentekenplaathouder is verplicht, maar je kunt ‘m wel laten pimpen!”


Is een kentekenplaathouder universeel?

Er zijn verschillende soorten kentekenplaathouders: op de universele kentekenplaat kun je richtingaanwijzers en kentekenplaatverlichting monteren. Wil je een ‘clean’ uitstraling, dan kun je ook kiezen voor een standaard model zoals de X-shape kentekenplaathouder.

Hoe bevestig je een kentekenplaathouder?

Je hoeft geen garagemonteur of Handige Harry te zijn om de kentekenhouder op je motor te bevestigen. In een paar stappen bevestig je deze houder op je motor:

  • Verwijder - indien aanwezig - eerst de oude kentekenplaathouder
  • Bestel een kentekenplaathouder die de juiste schroeven meelevert - zorg dat deze schroeven passen in de sluitringen van de kentekenplaathouder.
  • Met een schroefmachine kun je - op basis van het gatenpatroon - het plaatje vervolgens vastschroeven. Zo weet je zeker dat je kentekenplaathouder goed vast zit op je motor!
  • Daarna kun je de kentekenplaat in het systeem klikken.
  • Heb je een kentekenhouder met verlichting gekocht? Test de richtingaanwijzers van je motor.

De kentekenhouder van je motor voorzien van een (grappige) tekst

Combineer het nuttige met het aangename: plaats een persoonlijke of grappige tekst op de kentekenhouder van je motor. Garages doen dit namelijk ook: als zij een nieuwe kentekenplaathouder op je motor bevestigen, is deze meestal voorzien van de bedrijfsnaam of website.

Er zijn speciale websites die kentekenplaathouders voor je motor bedrukken. Zoek je inspiratie voor een grappige tekst op je kentekenhouder? We zochten online wat inspiratie voor je uit:

  • Pas op, zwenkt uit
  • [Merknaam motor]-lover
  • Ik ben de mol!
  • Wat een chagrijnen om ons heen, hè?
  • Houd je nu wel 2 seconden afstand?
  • Er staan enkele wachtenden voor u.
  • Als ik later groot ben, word ik een Harley Davidson.
  • Als jij nu gas geeft, hebben we een probleem.
  • Deze motor was van een oud vrouwtje.
  • Ik ben tegen zinloos geflits.
  • Fijne dag!

Je kunt natuurlijk ook speciale stickers bestellen om op je kentekenplaathouder te plakken: zo hoef je niet een nieuwe plaat te laten bedrukken.

Investeren in je motor, of ‘m misschien verkopen?

Je kunt investeren in de accessoires van je motor - maar misschien verkoop je ‘m wel liever. Omdat de motor te veel schade heeft geleden, de onderhoudskosten te hoog zijn of omdat je continu de politiemotor op je hielen hebt zitten. Kortom: je wilt je motor verkopen.

Maar je weet ook dat dat veel gedoe met zich meebrengt: onrealistische bieders, kijkers die je ghosten en gedoe met de betaling. Via OSW werkt het een stuk makkelijker. Binnen 24 uur kun je je motor gratis verkopen. Vul je kenteken in op je website - en ontdek wat jij terugkrijgt voor je motor. Van je BMW tot Suzuki-motor verkopen: verkoop je motor via OSW.

Ontdek hoe het werkt


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Je snelle scheurijzer inruilen voor een motor met zijspan?
Je snelle scheurijzer inruilen voor een motor met zijspan?
16/08/2024
Samen is gezelliger dan alleen. Daarom ging je als motorrijder vaak op pad samen met je partner, kind of vriend(in). Samen scheurden jullie door de bergen in de Ardennen, gingen jullie kamperen met de motor en maakten jullie lange tochten met vrienden. Na mooie jaren - en [...]
Motor met schade? Zo krijg je er geld voor terug!
Motor met schade? Zo krijg je er geld voor terug!
23/05/2024
De eerste kras op welk voertuig dan ook - je auto , camper of motor - is altijd een pijnlijke. De strakke lak is ineens onderbroken door zo’n lelijke streep. Balen! Vaak moet je diep in de buidel tasten om de lak te laten bijwerken. Laat staan als je flink [...]
Hoe vaak heeft een motor onderhoud nodig?
Hoe vaak heeft een motor onderhoud nodig?
09/05/2024
De dagen worden langer, de barbecue wordt op een zonnige namiddag weer aangestoken en de motor uit de stalling gehaald. Oplopende temperaturen betekent weer lekker touren met de motor ! Maar na een winter stil te hebben gestaan, is het slim om weer even langs de garage [...]