Blogs

In 3 stappen je bedrijfsauto verkopen

Geplaatst: 20 juli 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
In 3 stappen je bedrijfsauto verkopen

Als zelfstandige in de bouw - of ander technisch beroep - kun je er niet zonder: de bedrijfsbus. Ook wel je kantoor op wielen genoemd. Hierin bewaar je al je gereedschap of vervoer je spullen van A naar B. Naarmate de jaren vorderen, vindt er steeds meer onderhoud plaats. De distributieriemen worden vervangen, de accu begeeft het na jarenlange trouwe dienst en stiekem heb je je oog laten vallen op een nieuwer exemplaar. Óf je hangt je kluscarrière aan de wilgen. Wat je reden ook is, jij wilt je bedrijfsauto verkopen. Het liefst zonder gedoe en administratieve rompslomp. Bij OSW zit je helemaal goed. Lees op deze pagina hoe wij je van A tot Z begeleiden bij de verkoop ervan.

Of start direct met verkopen

Zo verkoop je je bedrijfsauto via OSW

In het begin flitst de gedachte om je bedrijfsauto te verkopen via Marktplaats of een particulier door je hoofd. Dan heb je lekker veel onderhandelingsruimte en krijg je het beste bod voor je bus. Maar al snel realiseer je je dat je dan krijgt te maken met gedoe: onrealistische biedingen, ‘Marktplaats-mekkeraars’ en autobedrijven waarmee jij direct concurreert.

Iedere dag dat je bedrijfsauto langer te koop staat, kost je geld. Je betaalt namelijk gewoon nog wegenbelasting en je verzekeringen als de auto nog op jouw naam staat. Als je al die kosten - plus verborgen kosten zoals benzine tijdens een proefrit en vrije uren die je moet opnemen voor de afhandeling van de verkoop - meerekent, is je bedrijfsauto zelf verkopen, minder rendabel dan gedacht. Een autoverkoopservice zoals OSW helpt je met de snelle verkoop, administratieve afhandeling en alle communicatie met de koper eromheen. Het enige wat jij hoeft te doen, is akkoord te geven op de verkoop en je gegevens door te geven bij de vrijwaring. In 3 stappen regelen wij de verkoop van de bedrijfsauto voor jou.

Benieuwd wat je bedrijfsauto oplevert?

Stap 1: Ontdek wat je auto waard is

Voordat je je bedrijfsauto of zakelijke auto verkoopt, wil je natuurlijk weten wat ‘ie waard is. Je kunt vergelijkend warenonderzoek doen op andere verkoopplatforms - maar je ontdekt nooit de precieze waarde van de auto. De kans is namelijk klein dat precies hetzelfde type auto met dezelfde onderdelen en kilometerstand elders te koop staat. Je kunt ook hier je kenteken invullen en de dagwaarde bekijken.

Stap 2: Ontvang het hoogste bod

Wist je dat bij OSW meer dan 500 erkende garages zijn aangesloten? Of je je bedrijfsauto nu verkoopt aan een particulier of via OSW: je ontvangt nog steeds het hoogste bod. Na het versturen van je aanvraag loopt een van onze occasion makelaars ‘m door, vult de aanvraag aan (indien nodig) en zet ‘m uit onder de aangesloten bedrijven. Binnen 24 uur ontvang je van ons het hoogste bod.

Stap 3: Deal or no deal?

Nadat je het bod hebt ontvangen, bepaal je zelf wat je ermee doet. Deal? Dan komen wij de bedrijfsauto gratis bij je ophalen en regelen we de vrijwaring en betaling. No deal? Dan zit je nergens aan vast. Je kunt ervoor kiezen om dan zelf je bedrijfsauto te verkopen, of een tegenbod indienen op ons platform. Op het moment dat je de verkoopovereenkomst binnen hebt, kan je de champagne ontkurken en direct op zoek gaan naar een nieuw exemplaar op wielen.

Ik wil mijn bedrijfsauto verkopen

Waar moet je aan denken als je je bedrijfsauto verkoopt?

Maak goede foto’s en zorg voor een volledige beschrijving

Het enige wat potentiële kopers van je bedrijfsauto hebben, is de beschrijving van de auto en de foto’s. Zorg daarom dat deze duidelijk en volledig zijn. Haal de auto door de wasstraat, maak vanuit alle hoeken foto’s en benoem de opties en kilometerstand. Wij helpen je daarbij. Zodra jij je aanvraag hebt verzonden kijken wij ‘m na en vullen we de advertentie samen met jou aan. Zodat jij het beste bod op jouw bedrijfsauto ontvangt.

Benoem eventuele gebreken

Een kras op de lamp, kapotte airco of haperende koppeling? Benoem het in je advertentie. Je verkoopt je bedrijfswagen via OSW aan een autogarage, die vanzelfsprekend de hele auto naloopt voordat je ‘m verkoopt. Zorg dat je eerlijk bent in je advertentie, om gedoe rondom de verkoopprijs te voorkomen. Mocht er iets mankeren aan je auto, dan merkt de koper dit tijdens de ophaalafspraak.

Zorg dat het onderhoudsboekje aanwezig is

Heb jij met je bedrijfsauto altijd trouw de onderhoudsbeurten bezocht? Dat is positief voor de verkoop, want daarmee laat je zien dat de auto goed is onderhouden. De garage houdt in het onderhoudsboekje bij wat voor onderhoud en welke reparaties er zijn uitgevoerd. Zorg dat je dit paraat hebt bij de verkoop.

Auto documenten

Zoek de volledige tenaamstellingscode + kentekencard op

Is de verkoop rond? Dan zorgen wij ervoor dat je auto wordt opgehaald door de koper. Maar voordat de koop rond is, moet de auto worden gevrijwaard. Dat betekent overzetten naar de nieuwe eigenaar, zodat jij niet meer verantwoordelijk bent voor de verzekeringen, wegenbelasting en toekomstige boetes. Omdat je je auto verkoopt aan een garage, wordt dit ter plekke voor je gedaan. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de volledige tenaamstellingscode en kentekencard. Dat scheelt weer een ritje naar een RDW loket!

OSW: Onze Service Werkt

Al meer dan een decennium draaien we mee in de automotive branche. In 2011 is OSW opgericht en de afkorting stond destijds voor 'Occasion SoftWare’: een plek waar je je auto, motor, caravan, vrachtwagen, bestelbus, oldtimer of vaartuig zorgeloos kunt verkopen. Inmiddels zijn er al meer dan 410.000 voertuigen aangemeld op OSW! Onze klanten zijn blij en daarom staat ‘OSW’ tegenwoordig voor ‘Onze Service Werkt’.

Benieuwd wat anderen over ons zeggen? Je vindt alle beoordelingen op Klantenvertellen.nl, waar we gemiddeld een 9,3 uit 10 scoren. (Op basis van 724 beoordelingen in de laatste 12 maanden).

Ontdek waarom onze service werkt


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Een auto verkopen na overlijden: hoe werkt dat?
Een auto verkopen na overlijden: hoe werkt dat?
29/06/2023
Bij het overlijden van een dierbare komt er een hoop op je af. Allereerst ben je natuurlijk aan het rouwen en ondertussen moet je een hoop praktische zaken regelen. Denk aan het organiseren van de uitvaart, het uitzoeken van spullen en rekeningen opzeggen. Als de grootste [...]
OWS of OSW? Wat is onze naam?
OWS of OSW? Wat is onze naam?
08/06/2023
OWS, OCW of zelfs OCS: regelmatig wordt onze bedrijfsnaam verkeerd uitgesproken of gespeld. Niet erg natuurlijk, maar wel zonde. Want misschien sta je op het punt om je auto te verkopen en Google je op ‘OWS’ waardoor je op de verkeerde pagina terechtkomt. [...]
Is je auto klaar voor de autosloop in Groningen?
Is je auto klaar voor de autosloop in Groningen?
01/06/2023
Een paar jaar geleden was het liefde op het eerste gezicht, toen je je huidige auto kocht. Samen maakten jullie een hoop kilometers samen en veel herinneringen zijn aan dit voertuig te danken. Trouw bracht je ‘m op tijd naar de APK en het onderhoud - maar de [...]