Blogs

Alles over autotransport

Geplaatst: 16 mei 2024
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Automotive
Alles over autotransport

Van A naar B vervoeren: dat is de belangrijkste functie van je auto. En toch heb je misschien in sommige gevallen autotransport nodig. Omdat je gaat verhuizen (en meerdere auto’s in je bezit hebt), je je auto hebt verkocht aan iemand die niet in de buurt woont of omdat je schade aan je auto hebt gereden. En het dus niet meer veilig is om met je auto de weg op te gaan. Zomaar een greep uit de redenen om je auto te laten transporteren. Onderzoek je de mogelijkheden van autotransport? In dit artikel vertellen we er meer over.

Hoe werkt autotransport?

Ga je een auto van A naar B vervoeren, dan doe je dit met een autotransporter - ook wel autoambulance genoemd. Je kunt een autotransporter vergelijken met een bestelbus (bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter) maar dan met een open achterkant. Direct achter de bestuurder hangt een trailer waarop de auto komt te staan. Je kunt een bedrijf inhuren die de auto op de afgesproken plaats ophaalt en aflevert op de plaats van bestemming - of je kunt zelf een autotransporter huren en zelf besturen. Als je schade aan je auto hebt is dat een prima optie om je auto alsnog te vervoeren naar bijvoorbeeld een garage.

Waar kan je een autotransporter huren?

In Nederland heb je voldoende autotransport-verhuurbedrijven. Je kunt via verzamelsites, zoals huren.nl of jekuntmijhuren.nl onder andere autotransporters zelf huren. Er zijn ook verschillende bedrijven die specifiek in deze dienst zijn gespecialiseerd: zoek op 'autotransporter' in combinatie met je woonplaats - en je vindt gegarandeerd een autotransporteur in de buurt.

Wil je een auto uit het buitenland laten overkomen? Je laat bijvoorbeeld een auto uit het buitenland importeren of emigreert naar het buitenland (of je verhuist naar Nederland). Een aantal Nederlandse bedrijven - zoals Koopman, Nobel Transport of Marlog Car Handling zijn hierin gespecialiseerd. Aangezien de afstanden lang zijn kan het interessant zijn om te kiezen voor overdekte transport. Zeker als de auto's door extreme weersomstandigheden naar Nederland worden gebracht.

Hoeveel kost het om een auto te transporteren?

De kosten van autotransport hangen af van de afstand die wordt afgelegd en de manier waarop wordt getransporteerd. Wil je zelf een autotransporter huren? Dan betaal je gemiddeld tussen de 30 - 65 euro per dag (bron: huren.nl). Vaak betaal je de brandstofkosten nog apart. Let bij het huren van een autotransporter erop dat verzekeringen zijn inbegrepen én dat jouw auto niet het maximale gewicht van de trailer overschrijdt.

Wil je een autotransporteur inhuren om je auto te laten transporteren? Volgens Transportscanner.nl betaal je voor een kleine tot middelgrote auto binnen Nederland tussen de 150 en de 800 euro. Dit is afhankelijk van de aanbieder, type auto en de afstand die moet worden afgelegd. In de meeste gevallen is het goedkoper om zelf een autotransporter te huren.


“Je auto transporteren? Je kunt een autotransporter huren vanaf 30 - 65 euro per dag óf je auto laten transporteren door een chauffeur vanaf 150 euro.”

Jouw (sloop)auto laten transporteren?

Heb je je auto in de prak gereden of is je bolide niet door de APK keuring gekomen? Dan kun je er waarschijnlijk niet meer de weg mee op. Daarnaast bestaat het risico dat de reparaties hoger liggen dan de dagwaarde. Dat betekent dat je auto (economisch) total loss wordt verklaard. In dat geval kan je je auto beter verkopen.

Maar er zijn weinig mensen die op platforms zoals Marktplaats warm draaien voor jouw sloopauto. Helemaal als je bedenkt dat je een auto mét APK onder de 500 euro gewoon op Marktplaats kan vinden. Daarnaast wordt je tweedehands auto transporteren naar de nieuwe eigenaar nog een flinke uitdaging.

Voorkom gedoe en laat je auto verkopen (én transporteren) door OSW. Meld je auto aan op onze website, ontvang binnen 24 uur het hoogste bod in je inbox en verkoop je (sloop)auto met gemak. Wij nemen alle merken aan; van Opels tot BMW’s. Daarnaast zorgen we ervoor dat je auto na verkoop wordt opgehaald vanuit iedere uithoek in Nederland: van Zwolle tot Zeist.

Ontdek wat je sloopauto waard is


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Een auto kopen op afbetaling?
Een auto kopen op afbetaling?
25/04/2024
Aan de andere kant van ‘de grote plas’ is het de normaalste zaak om al je spullen op afbetaling te kopen. In ons kikkerlandje is de creditcard-gekte niet zo groot. De meesten van ons kopen alleen spullen als het geld daadwerkelijk op de rekening staat. Toch [...]
Wat is de snelste auto ter wereld?
Wat is de snelste auto ter wereld?
18/04/2024
Je kent het wel: je hebt een nieuwe auto gekocht en je wilt testen wat de maximumsnelheid ervan is. Op de Nederlandse snelwegen mag je overdag maximaal 100 km/u rijden en de boetes zijn niet mild. Dus maak je een uitstapje naar onze oosterburen: daar geldt op sommige [...]
In welke auto’s rijdt Max Verstappen?
In welke auto’s rijdt Max Verstappen?
04/04/2024
Race na race rijdt hij met grote voorsprong op de nummer 2 over de finish. Hij heeft in totaal 100 podiumplaatsen, 56 zeges en tot nu toe 3 wereldtitels op zijn naam staan. We hebben het natuurlijk over Max Verstappen: Nederlands\' trots op het gebied van Formule [...]