Blogs

Is je auto klaar voor de autosloop in Groningen?

Geplaatst: 1 juni 2023
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Sloopauto
Is je auto klaar voor de autosloop in Groningen?

Een paar jaar geleden was het liefde op het eerste gezicht, toen je je huidige auto kocht. Samen maakten jullie een hoop kilometers samen en veel herinneringen zijn aan dit voertuig te danken. Trouw bracht je ‘m op tijd naar de APK en het onderhoud - maar de laatste tijd vertoont ‘ie steeds meer gebreken. Tijd om ‘m af te zetten op het autokerkhof: de autosloop in Groningen. Hoe je de verkoop schade- of sloopauto regelt? Je leest het op deze pagina.

Of verkoop direct je sloopauto

Wanneer is je auto rijp voor de sloop?

Denk je aan een sloopauto, dan denk je waarschijnlijk aan een exemplaar zonder banden, met roestvlekken of een auto die niet meer start. Dat is het typische beeld van de sloopauto, maar soms is een auto al eerder rijp voor de sloop. Wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van de auto, wordt deze ‘total loss’ verklaard. Is jouw auto rijp voor de sloop? Dan vang je waarschijnlijk bot op standaard verkoopplatformen zoals Marktplaats. Je auto naar de autosloop (in Groningen) brengen levert vaak het meeste op. De onderdelen die nog in tact zijn, krijgen een tweede leven in een andere auto.

Wat krijg je voor je oude auto op de autosloop in Groningen?

De waarde van je sloopauto wordt bepaald op basis van de oud-ijzerprijs. Deze schommelt rond de 19 cent per kilogram. De gemiddelde auto weegt 750 kilo - op basis van deze prijs betaalt de autosloop in Groningen 142 euro voor jouw sloopauto. Daar gaan vaak de montage- en ophaalkosten nog vanaf en het daadwerkelijke bedrag dat je ontvangt is lager. Via OSW krijg je tussen de 150 - 200 euro en soms zelfs meer terug voor je sloopauto én hoef je zelf niets te regelen. Je leest hier hoe dat in z’n werk gaat.

Of zoek direct een autosloop in Groningen

Je sloopauto in Groningen via OSW verkopen?

Nu je auto officieel rijp is voor de sloop, kijk je alweer reikhalzend uit naar een nieuw exemplaar. Maar eerst moet je je oude bolide nog afzetten op de sloop. Je hebt natuurlijk helemaal geen zin om contact op te nemen met de sloop, te onderhandelen en het vervoer ervan te regelen. Gelukkig kun je je sloopauto in Groningen een stuk makkelijker verkopen: met de diensten van OSW.

Het enige wat jij hoeft te doen is op deze pagina je kenteken in te vullen en je aanvraag te versturen. Wij zetten de advertentie uit bij autoslopen in Groningen (en omgeving) Binnen 24 uur ontvang jij het beste bod. Jij bepaalt (geheel vrijblijvend) of je dit accepteert of niet. Besluit je je sloopauto te verkopen? Wij regelen de betaling, vrijwaring en het ophalen van je sloopauto in (de omgeving van) Groningen.

Ontdek wat jouw sloopauto waard is.

Over OSW

In slechts 3 stappen verkoop je je auto, afgekeurde/sloopauto, motor, caravan, camper of boot bij OSW. Wij willen het voor autobezitters een stuk makkelijker maken om hun voertuig te verkopen. Je zit waarschijnlijk niet te wachten op niet-serieuze biedingen, proefritten in je eigen tijd en de administratieve rompslomp die komt kijken bij de verkoop van een auto. Bij OSW maken we het een stuk makkelijker.

Regelmatig verwarren mensen de afkortingen 'OSW' en 'OWS'. De correcte spelling is 'OSW', wat is afgeleid van 'Occasion Software'. Tegenwoordig wordt 'OSW' ook gebruikt om 'Onze Service Werkt' aan te duiden. We hebben al talloze autoliefhebbers geholpen bij een snelle en succesvolle verkoop van hun voertuig. Weten hoe onze service werkt? Je leest het hier.

De voordelen van je voertuig verkopen via OSW:

  • Je auto verkopen zonder gedoe
  • Volledig gratis voor jou als verkoper
  • Binnen 24 uur de verkoop, betaling en vrijwaring geregeld

Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Sloopauto verkopen

Relevante artikelen

Je autoverzekering berekenen: wat betaal je maandelijks?
Je autoverzekering berekenen: wat betaal je maandelijks?
25/05/2023
Een auto bezitten kost een hoop geld. Niet alleen voor de aanschaf moet je een flinke duit in het zakje doen - daarna beginnen de maandelijkse kosten pas. APK , onderhoud , reparaties, wegenbelasting en natuurlijk de autoverzekering zijn grote kostenposten van een [...]
Tijd om je auto af te zetten op de autosloop in Amsterdam
Tijd om je auto af te zetten op de autosloop in Amsterdam
18/05/2023
Je eerste auto. Je beleefde er fantastische roadtrips mee en ervaarde ultieme vrijheid. Nu zijn de laatste kilometers gereden; de koek is op. Tijd om ‘m af te zetten op de begraafplaats voor voertuigen: de autosloop in Amsterdam. Op deze pagina lees je wat je moet [...]
Maximaliseer de waarde van je auto: verkoop slim online
Maximaliseer de waarde van je auto: verkoop slim online
16/05/2023
Het verkopen van je auto kan een stressvol en tijdrovend proces zijn. Gelukkig zijn er manieren om dit proces te vereenvoudigen en zonder gedoe je auto te verkopen. In dit artikel delen we tips voor het verkopen van je auto, de beste autoverkoopsites en hoe je online de [...]