Blogs

In welke auto’s rijdt Max Verstappen?

Geplaatst: 4 april 2024
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Automotive
In welke auto’s rijdt Max Verstappen?

Race na race rijdt hij met grote voorsprong op de nummer 2 over de finish. Hij heeft in totaal 100 podiumplaatsen, 56 zeges en tot nu toe 3 wereldtitels op zijn naam staan. We hebben het natuurlijk over Max Verstappen: Nederlands' trots op het gebied van Formule 1-racing. In 2015 maakte hij bij Toro Rosso zijn debuut en sinds halverwege 2016 heeft hij een vaste plek in het Red Bull-team. Hoewel de zeges op zijn naam het gevolg zijn van uitstekende rijkwaliteiten, hebben de racewagens die hij rijdt ook een belangrijk aandeel hierin. In welke auto’s rijdt Max Verstappen? We vertellen er op deze pagina meer over.

De raceauto’s van Max Verstappen

Ieder jaar worden er kleine aanpassingen gemaakt in het reglement van de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) - waardoor de teams jaarlijks een nieuwe raceauto introduceren. Daarnaast vervangen teams regelmatig de motor - om een nóg snellere auto te ontwikkelen. Teams proberen ieder jaar hun auto’s te verbeteren binnen die richtlijnen, om de raceauto met de beste rijprestaties te creëren. Hieronder een overzicht van de raceauto’s waar Max Verstappen in de afgelopen jaren heeft gereden voor Red Bull Racing:

 • 2016: Red Bull RB12 (Motor TAG Heuer F1-2016 V6)
 • 2017: Red Bull RB13 (Motor TAG Heuer F1-2017 V6)
 • 2018: Red Bull RB14 (Motor TAG Heuer F1-2018 V6)
 • 2019: Red Bull RB15 (Motor Honda RA619H V6)
 • 2020: Red Bull RB16 (Motor Honda RA620H V6)
 • 2021: Red Bull RB16B (Motor Honda RA621H V6)
 • 2022: Red Bull RB18 (Motor Red Bull RBPTH001)
 • 2023: Red Bull RB19 (Motor Honda RBPTH001)
 • 2024: Red Bull RB20 (Motor Honda RBPTH002)

“Wist je dat je bij Supermarktketen Jumbo ieder jaar kunt sparen voor de nieuwste raceauto in schaalmodel waarin Max Verstappen dat jaar rijdt?”


In welke auto’s rijdt Max Verstappen privé?

Sinds 2015 woont Max Verstappen in Monaco. Hij heeft ongetwijfeld chauffeurs die hem van A naar B brengen, maar Max Verstappen heeft ook eigen auto’s waarmee hij door de Mediterranée scheurt. Opvallend: op het circuit is Ferrari één van z’n grootste concurrenten, maar buiten het veld rijdt hij zelf wel een Ferrari. Welke dat is? Hieronder een opsomming van het indrukwekkende wagenpark van Max Verstappen:

 • Aston Martin DB11 AMR
 • Ferrari 488 Pista
 • Ferrari Monza SP2
 • Honda NSX
 • Porsche 911 GT2 RS
 • Aston Martin Valkyrie
 • Renault R.S. 01

Verstappen Perez

Over Formule 1

Tijd om wat meer te vertellen over Formule 1. De Formule 1 is een van de meest populaire en prestigieuze motorsportcompetities ter wereld, met een wereldwijd publiek en een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1950. Het is de hoogste klasse van autosport en de races worden op verschillende continenten georganiseerd.

Er wordt gestreden in raceteams: ieder team heeft 2 coureurs die strijden in Formule 1. Als team kunnen de coureurs prijzen winnen - maar de coureurs strijden ook individueel tegen elkaar. In 2024 doen de volgende raceteams mee aan de Formule 1:

 • Red Bull Racing
 • Ferrari
 • McLaren
 • Mercedes
 • Aston Martin
 • Haas F1 Team
 • Williams
 • Kick Sauber
 • RB
 • Alpine

In totaal zijn er 10 teams en in totaal 20 Formule 1-coureurs. Max Verstappen is onderdeel van Red Bull Racing, samen met zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Perez. In 2024 staan er 24 ‘Grand Prixs’ gepland. Op het moment van schrijven zijn de GP van Bahrein en Saoedi-Arabië gereden, waarbij Max Verstappen beide races heeft gewonnen.

De raceauto’s in Formule 1

De F1-auto’s zien er in basis allemaal hetzelfde uit. Vanuit de FIA zijn er een aantal regels opgelegd waaraan de auto’s moeten voldoen. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke voorschriften voor de vorm en afmetingen van de carrosserie, moeten de auto's momenteel zijn voorzien van V6-turbomotoren met een cilinderinhoud van 1,6 liter en ook zijn er een aantal veiligheidsvoorschriften aan verbonden. Sinds een aantal jaar is in Formule 1 de 'Halo' verplicht op de raceauto: daarmee wordt het hoofd van de coureur beter beschermd op het moment dat een raceauto over de kop vliegt.

Met de regels van de FIA in het achterhoofd doen alle teams hun uiterste best om de meest snelle en aerodynamische auto’s te ontwikkelen. Naast de bestickering van het team op de auto, kiezen de teams bijvoorbeeld voor aanpassingen aan de achtervleugel, voorvleugel of sidepods. Verder is de racewagen voorzien van één zitplaats, open cockpit en open wielen, aanzienlijke voor- en achtervleugels en een motor die zich achter de bestuurder bevindt.

Kan jouw eigen wagenpark ook wel een upgrade gebruiken?

Hoewel je volgende auto waarschijnlijk geen Ferrari of Porsche wordt, wil je je eigen wagenpark wel upgraden. Maar niet voordat je je huidige auto hebt verkocht. Wil je met hetzelfde gemak waarmee Max Formule 1-races wint je auto verkopen? Of vloog je iets minder soepel door de bochten waardoor je je auto total loss hebt gereden? Je auto met gemak verkopen doe je via OSW. Van sloopauto tot occasion. Vul je kenteken in, ontdek vrijblijvend wat je auto waard is en verkoop ‘m aan erkende garages.

Ontdek wat je auto waard is


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Is er gezinsuitbreiding op komst? Tijd om te upgraden naar een 7 zits auto
Is er gezinsuitbreiding op komst? Tijd om te upgraden naar een 7 zits auto
28/03/2024
In een wereld waar mobiliteit steeds belangrijker wordt - en waar de keuze uit verschillende voertuigen toeneemt - wordt het makkelijker om een voertuig te vinden dat voldoet aan jouw wensen. Helemaal als je een groot gezin hebt. De kinderen afzetten op de [...]
Kleine auto met automaat aanschaffen? De populairste exemplaren op een rijtje
Kleine auto met automaat aanschaffen? De populairste exemplaren op een rijtje
21/03/2024
Gemak dient de mens. Daarom rijd jij het liefste in een kleine auto - bij voorkeur een die is uitgerust met een automaat. Daardoor kun je makkelijker inparkeren in een krappe parkeerplek in het drukke stadscentrum, heb je geen afslaande motor voor het groene stoplicht en [...]
Een auto poetsbedrijf om die vervelende klus uit te besteden
Een auto poetsbedrijf om die vervelende klus uit te besteden
15/02/2024
Tijdens druilerige dagen over een zandpad rijden, de kinderen die de zak chips op de achterbank hebben omgekeerd of je auto die naar benzine stinkt : tijd om ‘m schoon te maken. Maar stiekem stel je die vervelende klus steeds uit, omdat je als een berg er tegenop [...]