Blogs

Wat is de snelste auto ter wereld?

Geplaatst: 18 april 2024
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Wat is de snelste auto ter wereld?

Je kent het wel: je hebt een nieuwe auto gekocht en je wilt testen wat de maximumsnelheid ervan is. Op de Nederlandse snelwegen mag je overdag maximaal 100 km/u rijden en de boetes zijn niet mild. Dus maak je een uitstapje naar onze oosterburen: daar geldt op sommige snelwegen geen snelheidslimiet. Hoewel de snelheidsmeter van je auto meestal tot 220 km/u aangeeft, is de kans groot dat jouw personenauto snelheden tot maximaal 160 km/u haalt. Een slakkentempo vergeleken bij de snelste auto ter wereld. Maar wat is de snelste auto ter wereld? We zochten het voor je uit.

Hoe snel is de snelste auto ter wereld?

Is het een vliegtuig, is het een trein? Nee, het is een auto! Wist je dat de snelste auto ter wereld snelheden kan halen tot wel 500 kilometer per uur? Dat betekent dat je - zonder obstakels - met deze auto binnen 3 kwartier van Groningen naar Maastricht rijdt. Zelfs hogesnelheidstreinen halen doorgaans deze snelheden niet: die rijden ongeveer 200 kilometer per uur.

Wat is de snelste auto ter wereld?

Op dit moment strijkt de Koenigsegg Jesko Absolut met die eer. Hoewel deze auto nét niet de 500 km/u heeft gehaald: in een speed-run haalde de auto een indrukwekkende snelheid van 499 km/u. Andere auto’s die bizarre snelheden halen zijn de Bugatti Chiron Super Sport 300+ met een topsnelheid van 490 km/u en de Koenigsegg Agera RS met snelheden tot tot 444,6 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden. Het gaat hierbij om de snelste productieauto's ter wereld.


“Op dit moment is de Koenigsegg Jesko Absolut met een topsnelheid van 499 km/u de snelste auto ter wereld!”


Wat is de snelste auto van 0 naar 100?

Op het moment van schrijven is de Dodge Challenger SRT Demon 170 de auto die het snelste optrekt van 0-100 in 1,66 seconden.

Andere auto’s die bizarre snelheden halen zijn onder andere:

  • Rimac Nevera: bereikt snelheden tot 415 km/u en gaat in 1,74 seconden van 0 naar 100 km/u
  • Koenigsegg Regera: heeft een topsnelheid van 404 km/u en sprint in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u
  • McLaren Speedtail: heeft een topsnelheid van 403 km/u en gaat in 3 seconden van 0 naar 100 km/u
  • Aston Martin Valkyrie: haalt maximaal 402 km/u
  • Pagani Huayra: haalt 383 km/u
  • Tesla Model S Plaid: heeft een topsnelheid van 322 km/u en gaat in 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u

Het gaat hier bij veel auto’s wel om theoretische snelheden: ze zijn nog niet daadwerkelijk getest.

Hoe snel rijden de auto’s in Formule 1?

Wist je dat...de snelste auto ter wereld zelfs sneller rijdt dan een Formule 1-raceauto? Dat heeft onder andere te maken met de regels vanuit de FIA waaraan de raceteams moeten voldoen. Binnen de mogelijkheden van het reglement probeert ieder team de snelste auto te produceren. In 2023 is er een record geplaatst van 353.8 km/u in de kwalificatie van Mexico. Hoe hard de Formule 1-auto’s precies kunnen rijden is niet bekend, omdat er niet op ‘top-speed’ circuits is getest.

Jouw huidige auto inruilen voor een snellere bolide?

Met een minimale investering van 1,3 miljoen euro, is de kans aanwezig dat je nog even moet doorsparen voordat je eigenaar bent van een SSC Tuatara. Ook moet je er snel bij zijn: er worden maar 100 exemplaren van deze gewilde auto gemaakt. Ondanks dat deze auto waarschijnlijk buiten je budget ligt, wil je misschien wel een nieuwe, snellere bolide aanschaffen. Bijvoorbeeld een Renault, Audi of Volkswagen.

Maar niet voordat je je oude auto hebt verkocht. Bij OSW doe je dat met gemak. Je vult je kenteken in, ontvangt binnen 24 uur vrijblijvend een bod en bepaalt of je je auto daarvoor verkoopt. Is de verkoop rond, dan zorgen wij voor de betaling en vrijwaring. O ja, niet onbelangrijk om te vermelden: we halen ‘m binnen een week bij je op. Ook ideaal als je met je auto iets te snel door de bocht bent gevlogen, waardoor ‘ie nu rijp is voor de sloop.

Ontdek wat je auto waard is


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Voertuig verkopen

Relevante artikelen

In welke auto’s rijdt Max Verstappen?
In welke auto’s rijdt Max Verstappen?
04/04/2024
Race na race rijdt hij met grote voorsprong op de nummer 2 over de finish. Hij heeft in totaal 100 podiumplaatsen, 56 zeges en tot nu toe 3 wereldtitels op zijn naam staan. We hebben het natuurlijk over Max Verstappen: Nederlands\' trots op het gebied van Formule [...]
Is er gezinsuitbreiding op komst? Tijd om te upgraden naar een 7 zits auto
Is er gezinsuitbreiding op komst? Tijd om te upgraden naar een 7 zits auto
28/03/2024
In een wereld waar mobiliteit steeds belangrijker wordt - en waar de keuze uit verschillende voertuigen toeneemt - wordt het makkelijker om een voertuig te vinden dat voldoet aan jouw wensen. Helemaal als je een groot gezin hebt. De kinderen afzetten op de [...]
Kleine auto met automaat aanschaffen? De populairste exemplaren op een rijtje
Kleine auto met automaat aanschaffen? De populairste exemplaren op een rijtje
21/03/2024
Gemak dient de mens. Daarom rijd jij het liefste in een kleine auto - bij voorkeur een die is uitgerust met een automaat. Daardoor kun je makkelijker inparkeren in een krappe parkeerplek in het drukke stadscentrum, heb je geen afslaande motor voor het groene stoplicht en [...]