Je auto verkopen via een verkoopsite?

Ontvang snel en zonder gedoe een bod op je auto

Kies het merk van je auto

Gratis je auto verkopen
Verkoop aan RDW erkende garages
Veilig, snel en zonder gedoe
Gemiddeld een 9.2 uit 5310 beoordelingen Klantenvertellen
Golf

Je auto verkopen in 3 stappen

Hoe werkt het 1

1. Vul je gegevens in

Meld je auto binnen 5 minuten aan op onze website. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging per e-mail. Meld je auto aan
Hoe werkt het 2

2. Wij gaan voor je aan de slag

Onze aangesloten partners krijgen een melding. Binnen 24 uur ontvang je vrijblijvend het hoogste bod. Jij bepaalt of je je auto voor deze prijs verkoopt.
Hoe werkt het 3

3. Verkoop gratis je auto zonder gedoe

Blij met het bod? Je auto wordt gratis door ons opgehaald, betaald en gevrijwaard. Gemakkelijk en snel, zonder gedoe.
Ontvang vrijblijvend je bod
Auto verkopen

Je occasion verkopen via een autoverkoopsite

Ga je je auto verkopen, dan Google je al snel naar verschillende auto verkoopsites zoals Marktplaats. Het is het grootste auto verkoopplatform van Nederland, samen met andere verkoopsites zoals Autotrack, Gaspedaal en Autoscout24.

Hoewel je misschien verwacht dat je de beste prijs voor je occasion ontvangt, zitten er nogal wat nadelen aan deze auto verkoopsites. Meestal betaal je voor de basis-advertentie, de biedingen liggen ver onder de vraagprijs, je moet onbekenden aan je voordeur ontvangen en concurreert direct met autodealers op deze platforms. Je auto verkopen aan een particulier lijkt interessant, maar de praktijk wijst vaak anders uit.

Dit ligt niet aan de kwaliteit van de auto verkoop sites, maar aan het feit dat een auto verkopen een vak is. Het is vaak onduidelijk wat een auto waard is en het is lastig om op te vallen in de massa. Kies er daarom voor om je auto te verkopen via het verkoopplatform van OSW, waar je binnen 24 uur het beste bod in je inbox ontvangt.

Verkoop je auto via OSW

Kan ik autoverkoopsites beter vermijden?

Autoverkoopsites hoef je niet te vermijden. Wat wel belangrijk is, is dat je eerst bepaalt hoe je je auto wilt verkopen. Kies je voor een verkoopplatform zoals Marktplaats, dan heb je kans dat particulieren tegen elkaar opbieden waardoor je de beste verkoopprijs ontvangt. Je moet er wel rekening mee houden dat je vaak extra kosten en tijd kwijt bent. Je betaalt bijvoorbeeld 25 euro voor het publiceren van de advertentie en betaalt extra om onder de aandacht van potentiële kopers te komen. En wil je je auto snel verkopen? Dan is het misschien niet de beste optie.

Gelukkig zijn er voldoende auto verkoop sites waar je je auto verkoopt en waarbij je niet veel tijd kwijt bent aan de verkoop van je voertuig. OSW is zo'n auto verkoopsite. Binnen 5 minuten heb je je auto aangemeld op onze site en daarna gaat je persoonlijke onze occasion makelaar aan de slag met de verkoop ervan.

Online aanmelden

Snel en gemakkelijk verkocht

Je wilt zo snel mogelijk van je auto af. Dan betaal je niet langer de verplichte kosten en kun je op zoek een nieuw exemplaar. Via onze verkoopsite ontvang je een eerlijk bod voor je occasion. Probeer het zelf.

Hoe werkt het om je auto te verkopen via OSW?

Geen gedoe met biedingen ver onder de vraagprijs, ongemakkelijke onderhandelingen aan de deur en gedoe bij het overschrijven van de papieren. Bij OSW plaats je binnen 5 minuten je advertentie online en gaan wij voor je aan de slag. Binnen 24 uur ontvang je het hoogste bod in je inbox en bepaal je zelf (en geheel vrijblijvend) of je hiermee akkoord gaat.

Nadelen van particulier verkopen via een verkoopsite

Een auto verkopen is een vak. Er gaat veel tijd zitten in het schrijven van een aantrekkelijke advertentie die opvalt. Daarnaast moet je zorgen voor goede foto's, een duidelijke omschrijving en kost het plaatsen van de advertentie tijd, waarbij je meestal ook nog betaalt voor de plaatsingskosten.

Heb je beet op zo'n verkoopsite? Dan moet je rekening houden met gedoe zoals proefritten in je vrije tijd, onderhandelingen aan de deur en alle administratieve rompslomp die komt kijken bij de overschrijving van de auto.

Bij OSW helpen we je bij het opmaken van de advertentie en geven we verkooptips om de hoogste biedingen te krijgen. Via onze auto verkoopsite je voertuig verkopen levert je tijd en geld op.

De verborgen kosten van veel auto verkoop sites

Bij de meeste autoverkoopsites kun je ervoor kiezen om de auto particulier of aan een garage te verkopen. Hoewel particulier verkopen in eerste instantie het meest op lijkt te brengen, valt dit in de praktijk vaak tegen.

Omdat je op deze platforms concurreert met andere verkopers en erkende garages, duurt het vaak lang voordat je auto is verkocht. In de tussentijd betaal je wel nog gewoon de wegenbelasting en verzekeringen door. Hoe langer je advertentie online staat, hoe sneller je verkoopkansen afnemen.

Ook moet je rekening houden met voldoende benzine in de tank bij verkoop. Wanneer je deze kosten bij elkaar optelt, kom je er al gauw achter dat aan een particulier je auto verkopen niet per definitie de meest economische keuze is.

Hoe gaat verkopen via OSW?

Bij ons hoef je jezelf geen zorgen te maken over alles wat we hierboven hebben besproken. Het enige wat je hoeft te doen is jouw auto aanmelden op onze website. Dit is kosteloos en heb je binnen een paar minuten voor elkaar.

Na aanmelding neemt één van onze medewerkers contact met je op om te vragen naar aanvullende informatie over jouw occasion. Door de advertentie die wij voor je plaatsen zo gedetailleerd mogelijk te maken, zorgen we ervoor dat jij een zo eerlijk mogelijke prijs voor de auto ontvangt.

Wanneer je aanmelding is goedgekeurd, wordt je occasion geplaatst op een veilige, besloten website. Hier kunnen opkopers vervolgens hun bod uitbrengen. Wij mailen of bellen jou met het hoogste bod en jij beslist of je deze accepteert.

Is dit het geval? Dan wordt de auto opgehaald en gevrijwaard. Je ontvangt het geld en de verkoop is definitief. Zo makkelijk kan het dus! En dat zonder achteraf het gevoel te hebben dat je te weinig geld voor jouw auto hebt gekregen.

  • Binnen 24 uur een bod
  • Je auto wordt opgehaald, betaald en gevrijwaard
  • Alleen erkende bedrijven
  • Wij onderhandelen voor je
  • Voor verkopers kosteloos en vrijblijvend
  • Je kunt dit bod vrijblijvend accepteren of weigeren
Meld je auto nu aan!
Duimen

Onze verkoopservice is gratis en vrijblijvend

Bij OSW verkoopt je jouw occasion makkelijker dan via andere verkoopplatformen. Bovendien gaat het sneller dan dat je zelf naar een dealer gaat. Bij ons krijg je zo snel mogelijk een definitief bod om de autoverkoop af te ronden. Geen lastige en ingewikkelde onderhandelingen, maar eerlijk en transparant. Ook de afhandeling via het RDW wordt geregeld. Je krijgt direct het vrijwaringsbewijs.