Blogs

Waarom zou iemand een schadeauto willen kopen

Geplaatst: 17 december 2018
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Sloopauto
Waarom zou iemand een schadeauto willen kopen

Schade rijden met je auto is zuur. Zeker als het (voorheen) een nog onbeschadigde auto was. Soms is het zelfs zo dat de schade dusdanig is, dat reparatie duurder is dan de auto zelf.
Maar dit betekent niet dat dit een auto waardeloos maakt. Sterker nog: een schade auto is prima te verkopen.

Nu betekent 'schade auto', ook niet dat je auto total loss is verklaard. Schade is 'schade' in de breedste zin van het woord. Van krasjes en deukjes, tot een compleet in elkaar gevouwen motorkap.

Waarom zou iemand een schade auto willen kopen?

Dit heeft uiteenlopende redenen. Voor de (handige) particulier kan het bijvoorbeeld zo zijn dat een nieuwe, puntgave auto een iets te grote investering is. Blikschade kan namelijk zelfs ten opzichte van een tweedehandsauto, zorgen dat men flink wat minder betaald. Zo heeft men een kwalitatief goede auto, die hoogstens wat minder 'mooi' eruitziet.

Ook zijn genoeg klussers die het heerlijk vinden om aan een schade auto te sleutelen. Meestal hebben ze dan ook toegang tot diverse auto-onderdelen (uit bijvoorbeeld andere schade auto’s) of kennen iemand die de benodigde onderdelen goedkoop kan leveren.

Schade auto als allereerste auto

Wat je tevens ook ziet is dat particulieren bewust zoeken naar schade auto’s als eerste 'aftrapbakkie' voor de beginnende (of ietwat ongelukkige) bestuurder.
Tenslotte is een extra deukje minder opvallend op een auto die al voorzien is van de benodigde 'gebruikerssporen'.

Voor bedrijven

Garages of autoverkoopbedrijven vinden schadeauto’s aantrekkelijk om meerdere redenen. Om te beginnen is het voor hen voordeliger om kleine schade te repareren en de auto alsnog te verkopen met winst.
Daarnaast is een schade auto die niet meer geschikt is voor de verkoop, aantrekkelijk voor diverse, nog bruikbare onderdelen. Deze kunnen bijvoorbeeld weer gebruikt worden bij de reparatie van een andere schade auto.

Kortom: Een auto met schade is weliswaar levert minder op dan een auto die puntgaaf is, maar waardeloos is een schade auto niet.
Mocht je dus overwegen om jouw auto te verkopen, dan is het zeker de moeite waard om te kijken wat deze nog op kan leveren in de verkoop.

Via onze pagina kan je vrijblijvend (en kosteloos) de waarde van jouw schade auto laten bepalen. Wij zorgen er zelfs voor dat je in contact wordt gebracht met RDW- erkende verkopers. Zo krijg je ook voor je auto met schade, de best mogelijke prijs. Alle merken kunnen worden aangemeld, of het nu een Kia, Peugeot of Opel is.

Ben je nieuwsgierig geworden over hoe wij je kunnen helpen met de verkoop van jouw schade auto? Klik dan hier


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Je auto wassen. Wat zijn de do\'s en dont\'s
Je auto wassen. Wat zijn de do\'s en dont\'s
10/03/2018
Je auto wassen. Leuk, of niet. Het hoort er nou eenmaal bij. Dit lijkt overigens een redelijk voor zichzelf sprekend klusje. Echter kan het zo zijn dat je jouw auto op de verkeerde manier wast. Dit kan in het ergste geval zorgen voor beschadigingen aan je lakwerk en/ of [...]
Autorijden met warm weer: Enkele tips om je op weg te helpen
Autorijden met warm weer: Enkele tips om je op weg te helpen
06/06/2017
De zomer laat (met horten en stoten) van zich horen. Geen moment te vroeg als je het ons vraagt. Veel mensen weten hoe koud weer ervoor kan zorgen dat je auto mankementen gaat vertonen, maar ook extreme hitte is een aanslag op je bolide. Geen pech, langs de weg Hoe [...]