Blogs

Motor met schade? Zo krijg je er geld voor terug!

Geplaatst: 23 mei 2024
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Motor
Motor met schade? Zo krijg je er geld voor terug!

De eerste kras op welk voertuig dan ook - je auto, camper of motor - is altijd een pijnlijke. De strakke lak is ineens onderbroken door zo’n lelijke streep. Balen! Vaak moet je diep in de buidel tasten om de lak te laten bijwerken. Laat staan als je flink schade aan je motor hebt gereden. Niet alleen vervelend, maar potentieel gevaarlijk omdat je als motorrijder veel kwetsbaarder bent vergeleken met een automobilist. Het belangrijkste is dat jij na zo’n ongeval ongedeerd bent.

Nadat er schade aan je motor is ontstaan, daalt de waarde waarschijnlijk flink. Op deze pagina lees je hoe je alsnog geld terugkrijgt voor je schademotor als je ‘m wilt verkopen.

De dagwaarde van je motor

De dagwaarde van je motor daalt op het moment dat je schade rijdt. Sterker nog: het kan voorkomen dat de reparatiekosten van je motor hoger liggen dan de dagwaarde. In dat geval heeft het geen zin om nog te investeren in reparaties, keert je verzekering waarschijnlijk niet het volledige reparatiebedrag uit - en wordt je motor daardoor ‘economisch total loss’ verklaard.

Wil je van je schademotor af? Dan kun je ‘m het beste verkopen. Maar krijg je het meeste geld terug van een particulier of een bedrijf?

Je motor verkopen aan een particulier

Op verkoopplatforms zoals Marktplaats worden dagelijks honderden tweedehands motoren aangemeld. Op het moment van schrijven verschijnen er 95.159 resultaten als je op ‘motoren’ zoekt binnen dit verkoopplatform. Probeer dan maar eens - zeker met een schademotor - op te vallen.


“Wil je opvallen met je verkoopadvertentie op Marktplaats? Op het moment van schrijven poppen er 95.159 resultaten naar boven op de term ‘motoren’. De concurrentie is moordend.”


Verkoop je je schademotor aan een particulier, dan krijg je te maken met veel concurrentie. Van andere particuliere én professionele verkopers. Daarnaast betaal je advertentiekosten om onder de aandacht te komen van potentiële kopers. Iedere dag dat je motor niet wordt verkocht, kruipt de advertentie verder naar de bodem van de pagina. En ondertussen betaal jij nog gewoon motorrijtuigenbelasting door. Hoewel vaak gedacht wordt dat je via een particulier meer ontvangt voor je motor - moet je ook rekening houden met deze verborgen kosten.

Je motor aan een erkend bedrijf verkopen

‘If you can’t beat them, join them’. Het is lastig om te concurreren met professionele verkopers op een platform zoals Marktplaats. Daarom kun je beter de krachten bundelen en je motor aan een erkend bedrijf verkopen. Daarnaast is het voordeel dat je snel van je motor af bent - en daarmee niet onnodig lang wegenbelasting en verzekeringen doorbetaalt.

Zo krijg je het meeste geld terug voor je schademotor

Zijn de onderhoudskosten van je motor te hoog of heb je onherstelbare schade aan je motor? Regel de verkoop van je motor via OSW. Je bereikt hier in één klap honderden potentiële motor-inkopers mee.

Op ons platform zijn erkende verkopers aangesloten. Je meldt vrijblijvend je motor aan en binnen 24 uur weet je wat je motor waard is: je krijgt namelijk het hoogste bod in je inbox. We nemen ieder motormerk aan: Van Honda tot Harley Davidson. Daarna bepaal je zelf wat je ermee doet: verkopen of toch nog even houden? De verkoop wordt binnen een paar dagen geregeld. Geen nood als je met je motor niet meer over de openbare weg kunt rijden: wij halen ‘m voor je op - vanuit iedere regio in Nederland.

Verkoop je motor via OSW


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Hoe vaak heeft een motor onderhoud nodig?
Hoe vaak heeft een motor onderhoud nodig?
09/05/2024
De dagen worden langer, de barbecue wordt op een zonnige namiddag weer aangestoken en de motor uit de stalling gehaald. Oplopende temperaturen betekent weer lekker touren met de motor ! Maar na een winter stil te hebben gestaan, is het slim om weer even langs de garage [...]
Tour motor
Tour motor
14/03/2024
Als je jong bent, kan het je waarschijnlijk niet snel genoeg gaan. Met je motorrijbewijs vers op zak zoek je waarschijnlijk naar een snelle motor die je een adrenalinekick geeft, zoals een BMW , Honda , Kawasaki of Yamaha sportmodel. Maar naarmate de jaren slijten - [...]
Optimaal brandstofrendement en sportieve prestaties met de juiste bandenspanning voor je motor
Optimaal brandstofrendement en sportieve prestaties met de juiste bandenspanning voor je motor
29/02/2024
Nog even en je kunt je motor weer uit de winterstalling of garage halen. Je kunt niet wachten om dat loeiharde geronk te horen als je het gas vol opentrekt - en de geur van verbrand rubber op het asfalt op te snuiven. Maar voordat je je motorjack dichtritst, je helm opzet [...]