Blogs

Een auto poetsbedrijf om die vervelende klus uit te besteden

Geplaatst: 15 februari 2024
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Automotive
Een auto poetsbedrijf om die vervelende klus uit te besteden

Tijdens druilerige dagen over een zandpad rijden, de kinderen die de zak chips op de achterbank hebben omgekeerd of je auto die naar benzine stinkt: tijd om ‘m schoon te maken. Maar stiekem stel je die vervelende klus steeds uit, omdat je als een berg er tegenop ziet om te beginnen. Misschien is een autopoetsbedrijf de oplossing: terwijl jij de krant leest, wordt je auto van binnen en buiten gereinigd. Wat kost zo’n grondige poetsbeurt? En is het ‘t geld waard? We vertellen je alles over auto poetsbedrijven op deze pagina.

Je auto door de wasstraat halen

Is de lak van je auto niet meer zichtbaar door de dikke stoflaag die erop zit? Je auto regelmatig door de wasstraat trekken laat ‘m niet alleen blinken, het is ook noodzakelijk om je auto optimaal te laten presteren.

Allereerst beschermt een goede wasbeurt de lak: de vuillaag door stof, pollen en vogelpoep hecht zich op je auto. Staat je auto in de zon, dan heb je de kans dat deze plekken in je lak branden. Daarnaast kunnen deze plekken roest veroorzaken. En tot slot is het lekkerder dat je door een schone voorruit kunt kijken, dan eentje die bedolven is onder de vogelpoep. Je kunt zelf je hele middag opofferen om je auto te wassen, maar tijd is ook geld.

Wat kost een ritje door de wasstraat?

De kosten van de wasstraat lopen sterk uiteen. Meestal betaal je tussen de 5 en 7 euro voor een basisprogramma. Sproei de auto - voordat je ‘m op de rolbaan zet - alvast af met de hogedrukspuit. Laat daarna de rollers, shampoo, water en droogblazers hun werk doen. Doorgaans heb je voldoende aan het basisprogramma als je je auto regelmatig laat wassen.

Je auto polijsten

Wil je dat voorbijgangers hun zonnebril op moeten zetten omdat jij met je strakke bak de blits maakt? Ga je auto dan polijsten: het vermindert ook de krassen op je lak. Dat kan je bij een autopoetsbedrijf uitbesteden of zélf doen. Je hebt hiervoor alleen maar een polijstmachine, het juiste opzetstuk en polijstmiddel nodig. Zorg dat je de auto eerst hebt gewassen, zodat er geen zandkorrels op de lak zitten. Wil je je auto laten polijsten door een auto-schoonmaakbedrijf? Vaak ben je minimaal 200 tot 500 euro kwijt.


“Je auto zelf polijsten? Trek daar maar een werkdag voor uit. Het alternatief is dit door een auto poetsbedrijf laten doen: je betaalt vaak tussen de 200-500 euro hiervoor.”


Ga je zelf aan de slag? Het kost vaak tussen de 4-8 uur (afhankelijk van de schade van de auto) voordat je de hele auto hebt gepolijst.

Het interieur van je auto laten reinigen

Niet alleen de buitenkant van je auto verdient een grote poetsbeurt, ook de binnenkant wil je schoon houden. Regelmatig de auto(matten) uitzuigen en een sopje over het dashboard, de pook en het stuur halen is vaak al voldoende. Is je auto heel vies of heb je een tweedehands auto gekocht en wil je heel graag het interieur van de auto laten reinigen? Hierin zijn autopoetsbedrijven gespecialiseerd.

Deze bedrijven gebruiken vaak de methode ‘shamponeren’. Bij deze reinigingsmethode wordt de bekleding licht vochtig gemaakt. Vervolgens worden hiermee hardnekkige vlekken uit de bekleding gehaald. Koffievlekken, schimmel, kinderkoekjes, rooklucht en zelfs braaksel kunnen met deze reinigingsmethode uit de bekleding worden gehaald. Een andere methode is je interieur laten stomen.

Wat kost het om het interieur te laten reinigen van je auto?

De auto shamponeren of laten stomen kost gemiddeld tussen de 100-200 euro.

Je auto grondig schoonmaken om ‘m daarna te verkopen?

Wil je je auto van binnen én buiten laten reinigen door een schoonmaakbedrijf, zodat je ‘m daarna kunt verkopen? Slim! Schone auto’s presteren beter in advertenties. En met die lekkere bloemetjesgeur is het voor de koper moeilijk om tijdens de proefrit niet overstag te gaan. Ga maar bij jezelf na: de kans is groter dat je op een advertentie van een blinkende auto reageert, dan op een rijdende vuilnisbelt.

Via OSW kun je je Audi, BMW of Mini gemakkelijk en snel verkopen. Je vult je kenteken in, ontvangt binnen 24 uur het hoogste bod en laat ‘m diezelfde week nog ophalen. Terwijl wij de betaling en vrijwaring regelen. Geen gedoe met vervelende Marktplaats-onderhandelingen en ongemakkelijke proefritten aan de deur. OSW werkt alleen samen met erkende bedrijven die met liefde jouw (sloop)auto, schadebak of occasion overnemen.

Verkoop je auto via OSW


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Kosten autorijden in 2024: dit betaal je aankomend jaar
Kosten autorijden in 2024: dit betaal je aankomend jaar
08/02/2024
‘Die verdomde inflatie!’ Waarschijnlijk een van de meest uitgesproken zinnen van de afgelopen jaren. Een nieuw jaar betekent ook dat bedrijven kritisch naar hun kosten kijken - en daaruit blijkt vooral dat de prijzen stijgen. Je krijgt minder waarde voor [...]
De motorolie van de Action vs. andere merken: wat is beter?
De motorolie van de Action vs. andere merken: wat is beter?
25/01/2024
Heb je door de kou een schorre keel? De een smeert de keel met een goede borrel, de ander kiest voor de veiligere keuze: een hoestdrank. Net als jouw keel heeft ook de motor van je auto regelmatig een smeerbeurt nodig. Welke motorolie kun je dan het beste gebruiken? En is [...]
Is een wintercheck voor je auto nodig?
Is een wintercheck voor je auto nodig?
18/01/2024
Moeite hebben om ‘s ochtends je bed uit te komen, de pakjes Kleenex-zakdoekjes die niet van je zijde wijken en in de avond uitgeteld op de bank liggen. De winter is voor veel mensen een seizoen dat met de helft ingekort mag worden. Door het gebrek aan zonlicht [...]