Al meer dan 12 jaar actief
Snel & makkelijk geregeld

Veelgestelde vragen

Terug naar overzicht Verkocht! Wat nu? Auto met buitenlands kenteken vrijwaren in Nederland

Auto met buitenlands kenteken vrijwaren in Nederland

U heeft een auto met een buitenlands kenteken maar wilt deze verkopen aan een bedrijf in Nederland. Hoe gaat dit in z’n werk? Vrijwaren van buitenlandse auto’s gaat niet zo makkelijk als vrijwaren van een Nederlandse auto.

Stelt u eens voor, u heeft een tijdje in Spanje gewoond en nu wilt u weer terug naar Nederland. In Spanje heeft u een auto gekocht en een Spaanse verzekering afgesloten. Vervolgens bent u teruggegaan naar Nederland en heeft u dus in feite uw Spaanse auto geïmporteerd. Als u deze auto vervolgens in Nederland wilt verkopen kan een autobedrijf in Nederland de auto niet zomaar vrijwaren. Zolang de auto nog steeds het buitenlandse kenteken heeft is het voor een Nederlands bedrijf niet mogelijk de auto te vrijwaren. Eigenlijk mag u ook niet meer rondrijden met uw auto met buitenlands kenteken als u verhuisd bent naar Nederland.

De invoering van uw buitenlandse auto moet u direct bij het RDW regelen. Zij kunnen er dan ook voor zorgen dat uw buitenlandse kentekenplaten om worden gewisseld naar Nederlandse kentekenplaten. Echter, u moet zo veel regelen als u verhuisd naar Nederland, dat de invoering van de auto via de RDW wel eens vergeten wordt. Dit kan wel problemen opleveren, dus regel deze zaken altijd goed.