AutoTrack vs. Auto Trader: welke verkoopsite kies jij?

De markt met tweedehands auto's is enorm. Voor de koop of verkoop van je auto zijn er talloze platforms waar je terecht kunt. Deze wildgroei aan platformen zorgt ervoor dat je door de bomen het bos niet meer ziet en waar kwaadwillenden regelmatig kansen grijpen. AutoTrack en AutoTrader zijn - op Marktplaats na - de grootste platformen als het gaat om de handel in tweedehands voertuigen. Op deze pagina vergelijken we deze twee platformen: AutoTrack vs. Auto Trader. Welk platform past het beste bij jou voor de koop en verkoop van een occasion en welke alternatieven zijn er?

Autotrack vs Auto Trader
Golf

Over Auto Trader

Auto Trader noemt zichzelf de 'ultieme matchmaker' tussen de adverteerder en zoekende consument. Op dit platform kun je online auto's, klassiekers, motoren en bedrijfswagens kopen.

Over AutoTrack

Lees je de naam AutoTrack, dan maak je in gedachte waarschijnlijk direct de slogan 'check, check, AutoTrack' af. Het platform is opgericht in 2000 en is een gevestigde naam in de markt. Je kunt hier als consument nieuwe en tweedehands auto's kopen. AutoTrack werkt samen met verschillende bedrijven uit de autobranche en laat vraag en aanbod samenkomen op hun platform.

Op welk platform kun je het beste een tweedehands auto kopen?

Op beide platforms kun je je volgende auto kopen. Je kunt op basis van merk en model, bouwjaar, kilometerstand en de prijs het aanbod van beide sites eenvoudig vergelijken. Afhankelijk van je eigen wensen kies je je favoriet. Beide platforms hebben een breed aanbod aan occasions: gemiddeld meer dan 150.000 modellen om uit te kiezen! Beide platforms zijn bekend in de markt en betrouwbaar. Op AutoTrader kun je, naast tweedehands auto's, ook motoren en bedrijfswagens kopen.

Waar kun je het goedkoopste een auto kopen: AutoTrack of Auto Trader?

Zoek je een goedkope occasion? Op zowel Auto Trader en AutoTrack vind je goedkope tweedehands auto's. De minimale verkoopprijs op Auto Trader is 500 euro en op AutoTrack staan zelfs bolides vanaf 350 euro te koop. Dit is uiteraard afhankelijk van het aanbod. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs, maar ook naar andere kenmerken zoals de kenmerken en of de auto recent de APK heeft ondergaan.

Klaar om je volgende auto online te kopen via AutoTrack of AutoTrader? Vergeet dan niet je oude auto te verkopen.

Via welk platform je auto verkopen?

Zodra je je nieuwe auto hebt gekocht, is de kans groot dat je je oude auto wilt verkopen. Kun je via Auto Trader en AutoTrack je auto verkopen?

Verkopen via Auto Trader

Op Auto Trader kun je je volgende auto alleen kopen van erkende autobedrijven. Dat betekent dat je op dit platform niet je auto kunt verkopen als particulier. Dit kan wel via hun partner AutoScout24.

Verkopen via AutoTrack

In tegenstelling tot Auto Trader, kun je op AutoTrack wél je auto verkopen. Je kunt gratis een advertentie plaatsen (met betaalde opties) en ontvangt op basis hiervan biedingen. Je regelt zelf de afwikkeling van de verkoop. Dit werkt hetzelfde wanneer je je auto verkoopt via Marktplaats.

Je auto verkopen kan makkelijker

Bij de verkoop van je auto komen vaak een hoop kopzorgen kijken: kopers die niet komen opdagen, onderhandelingen aan de deur en de overschrijving op een moment dat het eigenlijk niet uitkomt. Kortom: je hebt een dagtaak aan de verkoop van de auto. Zowel Auto Track als AutoTrader ontzorgen je niet op dat gebied. Dit terwijl je waarschijnlijk op zoek bent naar een bekend en vertrouwd platform waarvan je weet dat je een eerlijke prijs voor de verkoop ervan krijgt.

Je auto verkopen via OSW: zo werkt het

Gedoe met autoverkoop is voorbij. Via OSW verkoop je makkelijk je auto, (sloop- of schade-)auto, motorfiets, caravan, camper of boot aan erkende bedrijven. Je hoeft dus geen louche figuren aan je voordeur te ontvangen en vermijdt ongemakkelijke onderhandelingen. Je auto verkopen via OSW gebeurt in vier stappen:

  1. Aanmelden
  2. Biedingen verzamelen
  3. Bod accepteren
  4. Verkopen

Lees hier hoe het werkt

De voordelen van je auto verkopen via OSW

Het liefst verkoop je je auto direct aan een bekend platform of erkende garage. Platforms zoals Auto Trader en AutoTrack bieden niet de ontzorging waarop je hoopt en zelf alle garages benaderen kost een hoop tijd. OSW lost op één platform alle ongemakken rondom de verkoop van een auto op. Dit zijn de voordelen voor jou als particulier:

✓ Geen gedoe met kopers die niet komen opdagen
✓ Geen louche figuren aan je voordeur
✓ Niet zelf de verkoop regelen
✓ Verkoop aan erkende bedrijven tegen een eerlijke prijs
✓ De partners betalen voor het gebruik van OSW, waardoor jij gratis je voertuig hier verkoopt
✓ Wij zoeken de beste koper voor jouw voertuig
✓ Wij vragen geen commissie en rekenen geen kosten voor de verkoop van je voertuig

Bij OSW kun je je: Meld je voertuig voor de verkoop aan

Als bedrijf voertuigen inkopen?

Al meer dan 10 jaar kun je als bedrijf voer- en vaartuigen inkopen via het OSW inkoopplatform. Meer dan 450 erkende bedrijven zijn aangesloten op ons platform. Van losse voertuigen inkopen tot de verkoop van je voorraad. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op