Blogs

Levert losse verkoop van een motoroccasion meer op dan aan een garage?

Geplaatst: 27 juli 2023
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Motor
Levert losse verkoop van een motoroccasion meer op dan aan een garage?

Het gemak waarmee je tussen de stilstaande wagens in de file door slalomt, het gevoel van vrijheid dat je ervaart als je in de zomer door een bergachtig gebied rijdt en het gevoel van rijkdom dat je voelt als je ‘m ziet glimmen in de garage: een eigen motor hebben is een echte luxe. Logisch dat jij ervoor koos om in het verleden je motorrijbewijs te halen en zo’n stoer scheurijzer aanschafte. Nu is het tijd om afscheid te nemen van je Honda, Kawasaki of Suzuki: je gaat je motor verkopen. Misschien omdat je verliefd werd op een spiksplinternieuw exemplaar, omdat je huidige motor total loss is verklaard of omdat je je helm aan de wilgen hangt.

Maar wat is nou de slimste manier om je motoroccasion te verkopen? En klopt het dat je meer ontvangt voor een losse verkoop, dan verkopen aan een garage? We zetten de fabels en feiten voor je op een rij.

Of verkoop direct je motor

Fabel 1: De losse verkoop van je motor levert altijd het meest op via verkoop aan een particulier

Ga je je motor verkopen, dan is je eerste gedachte waarschijnlijk om ‘m aan een particulier te verkopen. Logisch, want je kunt verschillende geïnteresseerden tegen elkaar laten opbieden en daardoor de hoogste prijs voor je motoroccasion ontvangen. Ben je goed in onderhandelen, kan je lullen als Brugman, ken je alle specificaties tot in de puntjes, heb je een sterke advertentietekst gemaakt én zit je bovenop de verkoop? Dan kan dat inderdaad lukken.

Je motoroccasion particulier verkopen levert niet altijd de beste prijs op. De meeste kopers willen het liefst een tweedehands motor via een handelaar of garage kopen. Is er een gebrek, dan hebben ze garantie via de officiële weg. Je concurreert direct met professionele verkopers die weten hoe ze een motor moeten verkopen. Dat heeft ook invloed op de hoogte van je verkoopprijs.

Daarnaast zijn er veel verborgen kosten waarmee je rekening moet houden bij particuliere verkoop. Denk bijvoorbeeld aan advertentiekosten op platforms zoals Marktplaats, benzinekosten bij een proefrit en wegenbelasting en verzekeringskosten die je doorbetaalt zolang je motor nog niet is verkocht. En hoe langer je motoroccasion te koop staat, hoe kleiner de kans is dat jij het beoogde bedrag ervoor vangt. Oudere advertenties worden doorgaans minder waard en de koper krijgt hierdoor een sterkere onderhandelingspositie. Onderaan de streep heeft het verkopen van een motor aan een particulier dus een aantal verborgen kosten. Het is niet altijd de beste optie.

Motor verkopen via Marktplaats

Fabel 2: Je motoroccasion los verkopen via een platform zoals Marktplaats, is het meest eenvoudig

Verschillende platforms zoals Marktplaats maken het makkelijk om je motor te verkopen. Je meldt je aan, voert het kenteken in, vult alle gegevens in, schrijft een wervende tekst en upload goede foto’s.

Maar pas bij publicatie van je advertentie begint het feest. Je ontvangt biedingen onder de vraagprijs. Raakt verzeild in een nutteloze discussie met een ‘Marktplaats miepert’. Moet mensen ontvangen aan huis voor een proefrit. Er wordt bij de overdracht nog een laatste onderhandelpoging gedaan door de potentiële koper en je moet voor de vrijwaring naar een RDW-locatie - waarvan je hoopt dat deze locatie ook buiten kantoortijden om open is. Kortom: een motoroccasion zelf verkopen kost vaak veel tijd. Goed te doen als je over een portie engelengeduld beschikt of de hele dag niets te doen hebt. Iets minder als je naast je verkooppogingen ook nog een drukke baan en een huishouden te runnen hebt.

Fabel 3: Je motor verkopen via een verkoopservice kost geld en levert minder op

Je motor verkopen aan een particulier kost vaak veel tijd en energie. Als je de uren bij elkaar optelt, kun je dit vaak beter uitbesteden. Zónder dat je ervoor betaalt. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet: je motoroccasion verkopen via OSW. RDW erkende kopers betalen ons om te bieden op jouw motor.

Via onze website kun je vrijblijvend en gratis je motor verkopen. In slechts 3 stappen geregeld en je krijgt gegarandeerd de beste prijs voor je motor onder de (meer dan 500!) aangesloten bedrijven. Het werkt als volgt:

  1. Vul op deze pagina het kenteken van je motor in, vul de gegevens aan en verstuur vrijblijvend je aanvraag
  2. Je persoonlijke verkoopmakelaar controleert de aanvraag, vult (in samenspraak met jou) de advertentie verder aan en zet de advertentie uit op ons platform
  3. De aangesloten bedrijven ontvangen een seintje en hebben 24 uur de kans om op jouw 2dehands motor te bieden. De beste biedingen ontvang jij na een dag in je mail. Jij bepaalt of je ‘m voor die prijs verkoopt, of niet.

Benieuwd wat je motor oplevert?

Zodra jij akkoord gaat met de verkoopprijs, plannen we een moment om de motor op te halen. Gewoon bij jou thuis, of op je werk, bijvoorbeeld. Ter plekke wordt dan de overschrijving geregeld. Het enige wat je nodig hebt, is de kentekencard, volledige tenaamstellingscode en je identiteitsbewijs. Bij overdracht wordt ook direct de betaling geregeld en heb jij met minimale moeite je motor gratis verkocht.

Je motoroccasion verkopen via OSW

Geen zin in gedoe, eindeloze onderhandelingen en administratieve rompslomp? Verkoop je tweedehands motor (of auto, boot, camper, caravan of elektrische fiets) gemakkelijk en snel via OSW. Het enige wat jij hoeft te doen is je motor aan te melden op ons platform: wij doen de rest. Kies je voor motorverkoop via OSW, dan kies je voor:

- Persoonlijke aandacht
- Je voer- of vaartuig wordt opgehaald
- Aanmelding is 100% gratis en vrijblijvend
- Wij regelen voor jou de betaling, contant of per overboeking

Ontdek vrijblijvend wat je motor waard is


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Je motor gratis verkopen via OSW
Je motor gratis verkopen via OSW
06/07/2023
De wind die met hoge snelheden langs je lichaam raast, de geur van de opgewarmde banden die het asfalt aanraken en het gemak waarmee je files vermijdt: een motor geeft je veel vrijheid. Nu is het moment aangebroken dat je je motor gaat verkopen: je hebt een nieuw [...]
Motor verzekeren; tips voor jouw beste keuze
Motor verzekeren; tips voor jouw beste keuze
10/03/2023
Als doorgewinterde motorrijder weet je pas echt wat vrijheid is. Lange tochten door de bergen of tussen de stilstaande auto’s in de file slalommen terwijl de wind langs je lichaam raast. Dat gevoel is met geen pen te beschrijven: je kunt het alleen maar voelen. Van [...]
Hoe je veilig en snel je motor via OSW verkoopt
Hoe je veilig en snel je motor via OSW verkoopt
04/10/2022
De verkoop van je motor kan op een eenvoudige en snelle manier geregeld zijn. De meest gestelde vragen worden in dit artikel beantwoord. Want hoe weet je of de verkoop veilig en betrouwbaar is? En hoe wordt de prijs van je motor bepaald? Ook is het fijn om te weten of al [...]