Blogs

Tijd om je auto af te zetten op de autosloop in Amsterdam

Geplaatst: 18 mei 2023
Geschatte leestijd: 3 minuten
Categorie: Sloopauto
Tijd om je auto af te zetten op de autosloop in Amsterdam

Je eerste auto. Je beleefde er fantastische roadtrips mee en ervaarde ultieme vrijheid. Nu zijn de laatste kilometers gereden; de koek is op. Tijd om ‘m af te zetten op de begraafplaats voor voertuigen: de autosloop in Amsterdam. Op deze pagina lees je wat je moet regelen voor de verkoop van je schade- of sloopauto.

Wanneer is je auto een sloopauto?

Bij een sloopauto denk je misschien aan een oude barrel waar de ramen zijn uitgetikt, waar de ooit zo flitsende lak plaats heeft gemaakt voor roest of waar een aantal onderdelen van missen. Soms is een auto al eerder rijp voor de sloop. Wanneer de auto niet meer geschikt is om ermee op de weg te rijden of wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van de auto, spreken we van een sloopauto. Door de auto naar de autosloop (in Amsterdam) te brengen, krijg je er vaak nog het meeste voor terug. De onderdelen die nog in tact zijn, krijgen een tweede leven in een andere auto.

Slooppremie voor dieselauto’s in Amsterdam

De dieselauto heeft het zwaar te verduren. Voorheen verkozen veel mensen de dieselauto boven de benzineslurper. De literprijzen lagen een stuk lager waardoor het vooral voor mensen die jaarlijks veel kilometers reden een interessante optie was. Tegenwoordig liggen de brandstofprijzen van diesels een stuk hoger, weren stadscentra oude diesels (waaronder de gemeente Amsterdam) en is sinds 1 januari 2023 de roetfilter voor deze auto’s verplicht. Dit brengt een hoop extra kosten mee.

Kortom: veel dieselauto’s zijn binnenkort rijp voor de autosloop. In 2020 bood de gemeente Amsterdam voor deze auto’s een subsidie aan om de massavervuiler in te ruilen voor een energiezuiniger exemplaar. Voor zover bekend geldt deze subsidie niet meer in de hoofdstad, maar kun je op basis van de huidige slooppremie alsnog geld terugkrijgen voor je oude auto.

Wat geeft de autosloop in Amsterdam nog voor je oude auto?

De waarde van een sloopauto is gebaseerd op de oud-ijzerprijs. Voor de gemiddelde sloopauto in Amsterdam krijg je tussen de 150 en 250 euro terug. In dit blog leggen we uit hoe dat precies in z’n werk gaat.

Zoek autoslopen in Amsterdam

Een autosloop in Amsterdam zoeken?

Je auto verkopen op de autosloop in Amsterdam? Je hoeft niet zelf alle autoslopen in Amsterdam langs te gaan om verkoopprijzen te vergelijken. Dat doen wij voor je! We werken namelijk samen met garages autoslopen door het hele land - waaronder een aantal bedrijven in Amsterdam.

Het enige wat jij hoeft te doen is op deze pagina je kenteken door te geven en de gegevens van je auto aan te vullen. Wij zetten de advertentie uit bij de juiste bedrijven en binnen 24 uur ontvang jij het beste bod onder de autokopers. Jij bepaalt (geheel vrijblijvend) of je dit bod accepteert of afwijst. Besluit je je auto te verkopen? Wij regelen de betaling, vrijwaring en het ophalen van je sloopauto in (de omgeving van) Amsterdam. Je sloopauto verkopen was nog nooit zo makkelijk.


Jody op den Buijsch
Geplaatst door
Jody op den Buijsch
Delen
Sloopauto verkopen

Relevante artikelen

Maximaliseer de waarde van je auto: verkoop slim online
Maximaliseer de waarde van je auto: verkoop slim online
16/05/2023
Het verkopen van je auto kan een stressvol en tijdrovend proces zijn. Gelukkig zijn er manieren om dit proces te vereenvoudigen en zonder gedoe je auto te verkopen. In dit artikel delen we tips voor het verkopen van je auto, de beste autoverkoopsites en hoe je online de [...]
Je trouwe vierwieler rijp voor de autosloop? Lees hoe je ‘m verkoopt
Je trouwe vierwieler rijp voor de autosloop? Lees hoe je ‘m verkoopt
04/05/2023
Dagelijks bewees ‘ie trouwe dienst en reed je ermee naar je werk. Op vrijdagavond reed je ermee door de drive-in van de grote gele M om jezelf te trakteren op een lekkere snack na een week hard werken. Ook beleefde je er fantastische roadtrips mee. Nu is het moment [...]
Bijtelling berekenen: kosten privégebruik van je zakelijke auto
Bijtelling berekenen: kosten privégebruik van je zakelijke auto
27/04/2023
Lekker, gratis rondrijden in de auto van de zaak. Veel organisaties hebben een wagenpark voor de deur, zodat je als medewerker met de wagen van de zaak zakelijke relaties kunt bezoeken. Ideaal: het scheelt een hoop administratieve rompslomp en rittenregistraties. Vaak [...]