Blogs

Prachtige onbekende bestemmingen om te ontdekken met de caravan

Geplaatst: 30 mei 2022
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Caravan
Prachtige onbekende bestemmingen om te ontdekken met de caravan

Onze aardbol heeft prachtige plekken waar niet veel mensen over weten. Deze plekken worden niet volop belicht op sociale media en in reisbrochures. Juist daarom hebben wij ze opgezocht en voor je op een rij gezet. Het was een uitzoekwerk, maar wij hebben 8 parels gevonden. Van prachtige stranden, meren en bossen tot aan spectaculaire bergen; er zit voor ieder wat wils tussen. Zeker als je niet van massatoerisme houdt. Met of zonder caravan of camper; het kan allemaal. Ontdek of jouw volgende vakantieplek er tussen zit!

KennemerlandZuid-Kennemerland

We beginnen dicht bij huis; ook in Nederland zijn er prachtige bos- en duingebieden waar je goed tot rust kunt komen en écht kan genieten. Denk bijvoorbeeld aan Zuid-Kennemerland. Dat ligt tussen Haarlem en Bloemendaal aan Zee in. Het is een flink gebied waar camping de Lakens jou en je caravan welkom kunnen heten. Je kan hier uren door de woeste duinen heen wandelen en echt op avontuur gaan bij zonsondergang. Dan heb je ook kans om Schotse Hooglanders, damherten, wisenten en Konikpaarden te zien grazen.

 

 

Bos

Kaapse Bossen

Wanneer je wat minder enthousiast wordt van wild gedierte in de buurt van je caravan, kun je kiezenvoor de Kaapse Bossen in Nederland. Je vindt hier veel meer natuur waaronder naald- en loofbomen dan dieren. Het is hier prachtig; zeker in de lente en begin zomer wanneer de bladeren schitteren met hun felle kleuren. Een onmisbaar moment is het uitzicht bekijken in de uitkijktoren de Kaap. Dan kun je op 25 meter hoogte boven de bomen kijken, zo ver over de Utrechtse Heuvelrug als je kan. Een fijne plek om te kamperen is allurepark de Kralingen in Zeist.

 

Aguero

Agüero

Dan verlaten we Nederland en gaan we naar het zonnige Spanje. Ondanks dat vele mensen naar dit land gaan, zijn er ook plekken waar je minder kans hebt om je buren, collega’s en kennissen tegen te komen. Agüero is zo’n plaats. Het ligt dichtbij de grens met Frankrijk en niet in de buurt van de kust. Wel ligt het meer Embalse de la Peña dichtbij waar je niet alleen een mooi uitzicht hebt, maar ook een verfrissende duik kunt nemen. Agüero heeft zelf indrukwekkende bergen waar je uren naar kunt staren. Dit kun je ook doen vanuit het zwembad waar je gratis gebruik van kunt maken als je campinggast bent bij camping Agüero. Dé perfecte combinatie tussen ontspannen en bezienswaardigheden bekijken als je het mij vraagt.

 

Iznajar

Iznajar

Ondanks dat deze plek maar 80 kilometer ten noorden van Málaga en dus dichtbij de massatoerisme ligt, is Iznajar een beschut en onbekende gemeente voor velen. De stad ligt er idyllisch bij op de berg aan de rand van het meer. Je kunt een stevige wandeling maken door het dorp met het kasteel als hoogtepunt en een geweldig uitzicht. Ook kun je bij Valdearenas Beach snorkelen, zwemmen, een kano huren en andere watersporten doen. Maar ook de heerlijk ontspannen badgast kan zich vermaken op het zandstrand. Wanneer je naar Iznajar met de caravan gaat, kun je bij camping Valdearenas goed terecht.

 

Saksisch Zwitserland

Saksisch Zwitserland

In ons rechter buurland is één van de mooiste, ongerepte natuurplekken die je ooit gaat zien. Het is groot, indrukwekkend en magisch tegelijkertijd en heet Saksisch Zwitserland. Ook de caravan kan gezellig mee op pad om die vervolgens op de camping Thorwaldblick neer te zetten. Er is 1200 km aan wandelroutes in het gebied dus de fanatieke wandelaar kan zijn geluk niet op. Ook zijn er prachtige fietsroutes als je daar meer van houdt. De echte diehards kunnen bergbeklimmen. Let wel op dat er geen zwembad bij de camping is en ook geen meer waar je kunt afkoelen. Dit is echt een bergvakantie.

 

Klintevej

Klintevej

We rijden door naar Denemarken. Het avontuur is niet alleen de bestemming zelf, maar ook door Denemarken heen rijden. Het land heeft een aparte structuur als je op Google Maps kijkt en het voelt alsof je van het ene eiland naar het andere eiland rijdt. Klintevej is een plek waar je kunt ontspannen op camping Møns Klint en de prachtige kalkbergen kunt bekijken. Er zijn ook hier een hoop activiteiten op het water te doen zoals in Iznajar. Je kan niet op parelwitte stranden gaan zonnen, maar wel genieten van helder blauw water. Ontdek bijvoorbeeld het leven dat onder water zich afspeelt. Op plekken waar niet veel mensen komen, zul je ook meer dieren kunnen zien en andere speciale ervaringen kunnen opdoen.

 

Elsegarde

Elsegårde

Als je wel op het strand wil liggen en naar Denemarken op vakantie wil gaan, kun je naar Elsegårde rijden. Het is heerlijk vertoeven op camping Blushoj in Ebeltoft. Op loopafstand ligt het zandstrand waar je uren kunt genieten van het helderblauwe water. De natuur is vrij vlak en kan een ontspannend gevoel geven.

 

 

 

Geirangerfjord

Geirangerfjord

De laatste plek is écht een parel en ligt in Noorwegen. De Geirangerfjord is adembenemend. Je kan op de vinje camping verblijven en het landschap op verschillende manieren ontdekken zoals wandelend, met de auto (en de caravan), per veerboot en natuurlijk met een kano! Op een hete zomerdag kun je een duik in het meer nemen en de schoonheid van de fjord tot je nemen. Het zal zeker de moeite waard zijn.

 

Wanneer je met de caravan op vakantie gaat en toch liever een nieuwe koopt, wil je je oude natuurlijk voor de juiste prijs verkopen. Dat kan je hier doen. Alle bovenstaande vakantiebestemmingen kun je ook per motor bezichtigen. Wanneer je een nieuwe motor wil aanschaffen, kun je je huidige motor voor een goede prijs hier verkopen. Op naar een prachtige vakantie!

 

Camping de Lakens

Camping: Allurepark Kralingen in Zeist

Camping Valdearenas 

Camping Agüero

Camping Thorwaldblick

Vinje Camping

Blushoj Camping – Ebeltoft

Camping Møns Klint

 


Marieke van de Wiel
Geplaatst door
Marieke van de Wiel
Delen

Relevante artikelen

Vochtschade aan je camper of caravan
Vochtschade aan je camper of caravan
22/04/2021
Vochtschade aan je camper of caravan, niemand zit daar op te wachten. Vocht kan leiden tot heel wat narigheden zoals schimmels. Daarnaast kan het je kampeerwagen beschadigen, met dure reparaties tot gevolg. Door jaarlijks een vochtmeting te doen in je camper of caravan [...]
Caravan of camper kopen? Onmisbare tips voor je kampeerleven droom
Caravan of camper kopen? Onmisbare tips voor je kampeerleven droom
07/04/2021
Ook in 2021 is op vakantie in eigen land onwijs populair. Dit heeft natuurlijk te maken met de coronaregels en eventuele reisbeperkingen. Veel Nederlanders durven het om deze reden ook niet aan om toch een vakantie in het buitenland te boeken. De verkoop van caravans en [...]
Winterkamperen. 10 tips om warm te blijven
Winterkamperen. 10 tips om warm te blijven
16/02/2021
Dat kamperen alleen maar leuk is in de zomer, is natuurlijk allang achterhaald. Ook in de winter kan je prima op caravanvakantie. Winterkamperen wordt steeds populairder. Ervaren kampeerders gaan graag naar een winterse bestemming, maar blijven ook graag [...]