Blogs

Hoe bepaal je de waarde van je oude caravan?

Geplaatst: 16 juni 2021
Geschatte leestijd: 10 minuten
Categorie: Caravan
Hoe bepaal je de waarde van je oude caravan?

Op vakantie met de caravan was nog nooit zo populair. Ook dit jaar trekken talloze mensen Europa in met de kampeerwagen of kiezen ze voor een gezellige kampeervakantie in eigen land. Nu de kans op een normale vliegvakantie weer toeneemt kan het zo zijn dat je de caravan wel zat bent. Of misschien wil je jouw oude caravan een keer inruilen voor een nieuwer model? In beide gevallen is het handig om te weten wat de waarde van je caravan is als je deze wilt verkopen.

Als je er voor kiest om een oude caravan te verkopen, hoop je vanzelfsprekend dat je hier nog een leuk bedrag voor terugkrijgt. Dit geld kun je steken in een nieuw model caravan of gebruiken voor een ander doel. In 2020 zijn er ongeveer 7100 caravans verkocht. Ten opzichte van de overige jaren is dit een stijging van drie procent. Daarnaast is 1 op de 9 huishoudens in het bezit van een caravan of camper. Je zou dus kunnen stellen dat je een occasion gemakkelijk kwijt kan. Zeker als je jezelf bedenkt dat kamperen ieder jaar populairder lijkt te worden. Doen deze cijfers iets met de prijs die je nog kan krijgen voor je caravan en spelen er nog meer dingen mee als het gaat om de waarde van je caravan occasion?

Hoe bepaal je de waarde van je oude caravan?

De dagwaarde van je caravan kan je bepalen aan de hand van de aanschafprijs, waarde van vergelijkbare caravans, afschrijving en overige zaken zoals extra’s, kleur en uitvoering. Natuurlijk speelt vraag en aanbod en de huidige staat van je caravan ook een significante rol in de waardebepaling van jouw caravan. Met alle informatie die je tegenwoordig online kan vinden, is de waarde die je hier vindt een vrij nauwkeurige benadering van de werkelijke prijs die je voor je caravan zal krijgen. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kan je jouw caravan laten taxeren door een caravan taxateur. Zo weet je zeker dat alle onderhoudsbeurten, aanpassingen en accessoires worden meegenomen bij het bepalen van de uiteindelijke waarde.

Caravan verkopen via OSWDe dagwaarde van je caravan verhogen

De waarde van je caravan is mede afhankelijk van de huidige staat van de kampeerwagen. Door je caravan goed te onderhouden zorg je dat de waarde zo hoog mogelijk blijft. Hier vallen ook de nodige schoonmaakbeurten onder , zowel aan de binnen- als buitenkant van je caravan. Goed onderhoud zorgt er ook voor dat je de kans op vochtschade minimaliseert. Heb je een onderhoudsbeurt of periodieke controle laten uitvoeren? Zorg dan dat je alle facturen bewaart. Zo kan je aantonen dat de caravan altijd tip top onderhouden is. Nog een belangrijk punt: maak je caravan schoon als je deze te koop aan gaat bieden. Een vieze caravan ziet er niet aantrekkelijk uit en zorgt ervoor dat de koper geneigd is minder te betalen voor je occasion. Een glimmende caravan verkoopt eenvoudiger, je geeft de koper namelijk het idee dat je caravan goed onderhouden is.

Een caravan verkopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Je kan een caravan op meerdere manieren verkopen. Je kan kiezen voor een advertentie op verkoopsites zoals Marktplaats.nl of een kampeertijdschrift. Het nadeel hiervan is dat je veel verschillende reacties krijgt van mensen die allemaal een kijkje willen komen nemen. Serieuze kopers zijn helaas schaars. Daarnaast moet je er zelf voor zorgen dat het kentekenbewijs wordt overgezet, dat de tenaamstelling geregeld is en je een vrijwaringsbewijs krijgt. Wellicht krijg je net iets meer geld voor je caravan als je deze particulier verkoopt, maar dit lever je weer in aan administratieve rompslomp. Iets waar je ook niet op zit te wachten, zo vlak voor het vakantieseizoen.

Een caravan verkopen via OSW

Als je ervoor kiest om je tweedehands caravan gratis en vrijblijvend aan te bieden via OSW.nl heb je geen last van extra gedoe. Je meldt je caravan aan via de site en binnen 24 uur ontvang je een vrijblijvend bod voor je caravan. Onze verkoopmedewerkers hebben persoonlijk contact met jou om de caravan te bespreken. Wat is de staat van de caravan? Hoe zit het met het onderhoud en zijn er nog accessoires die bij de prijs meegerekend kunnen worden? We zorgen dat we alle informatie hebben alvorens we een opkoper een bod laten uitbrengen. Deze opkopers zijn altijd erkende caravan bedrijven waar wij al meerdere jaren zaken mee doen. Ga je akkoord met het hoogste bod? Dan wordt je caravan gratis opgehaald. Alle administratieve rompslomp wordt je uit handen genomen en de caravan wordt direct afgerekend. Je ontvangt een mooie prijs voor je caravan, zonder zelf moeite te doen.

Zonder gedoe je caravan verkopen, dan ben je bij ons op het juiste adres.


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Tien tips voor een goede autoverkoop
Tien tips voor een goede autoverkoop
26/03/2020
De markt voor gebruikte auto\'s is booming. Autobezitters die hun oude auto kwijt willen, moeten vooral één ding doen: goed voorbereid zijn. De meeste autoverkopen zijn eigendomsoverdrachten van particulier naar privé. De belangrijkste reden [...]
Je boot verkopen: doe je het zelf of laten doen?
Je boot verkopen: doe je het zelf of laten doen?
27/08/2019
Je hebt de beslissing gemaakt: je gaat je boot verkopen. In dit blog geven we je meerdere opties voor de verkoop. Je kunt er namelijk voor kiezen om het zelf te doen, maar er zijn ook mogelijkheden om een derde partij in te schakelen die het voor je kan doen. [...]
7 tips bij het kopen van een tweedehands auto
7 tips bij het kopen van een tweedehands auto
12/03/2018
Een tweedehands auto is vaak goedkoper dan een nieuw exemplaar. Tevens is het zo dat een nieuwe auto vaak een langere levertijd heeft en het aanbod tweedehands auto\'s vaak zó groot is. Dat er genoeg is om uit te kiezen. Kortom: het kopen van een tweedehands auto [...]