Blogs

Lang touren met de motor. Wat mag je niet vergeten?

Geplaatst: 17 april 2019
Geschatte leestijd: 4 minuten
Categorie: Motor
Lang touren met de motor. Wat mag je niet vergeten?

Het is april. Laat het motorseizoen maar beginnen! Het is de hoogste tijd om het stalen ros weer uit de schuur te halen en er lekker op uit te gaan. Misschien kies je voor een kort ritje of sta je juist te popelen om lekker lang te touren met de motor.

Bij een kort ritje is er weinig waar je voor hoeft te zorgen behalve; je motorkleding, een volle tank, een goed beeld van de weersverwachting en de route die je deze trip gaat bekijken. Wil je lang touren met de motor? Dan is het verstandig om goed voorbereid op weg te gaan. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je optimaal van je reis kan genieten.

Lang touren op de motor, hoe bereid je jezelf voor?

De uitrusting
Zorg voor goede, stevige motorkleding. Houd rekening met de weersverwachting gedurende je trip en stem hier je kleding op af. Zo is een crosshelm aangenamer voor warmere bestemmingen, maar vergeet dan zeker de oordopjes niet. Langdurig harde wind langs je oren kan voor gehoorbeschadiging zorgen.

Je route
Natuurlijk heeft het ‘wel iets’ om zonder reisplan op de motor te stappen. Alleen erg verstandig is het niet wanneer je liever niet verdwaald wil raken op een voor jou, onbekende plek. Stippel je route dus van te voren uit. Of je dit nu doet via GPS of een ouderwetse kaart. Dat maakt niet uit. Probeer ook vast te stellen om de hoeveel kilometer je een tankstation tegenkomt voor een tankbeurt of pauze.

Genoeg benzine
Over tankstations gesproken: zorg dat er gedurende de reis, altijd voldoende benzine in de tank zit. In Nederland zijn we gewend om, om de zoveel kilometer een tankstation tegen te komen. Als je naar het buitenland besluit te touren. Dan kom je er al snel achter dat dit niet in ieder land vanzelfsprekend is. Rijd je tank dus nooit helemaal leeg en zorg altijd voor een ‘reserve’ mocht het volgende station verder zijn dan verwacht.

Pak je rust!

Misschien wel het allerbelangrijkste punt, wanneer je lang gaat touren op de motor. Neem broodnodige pauzes om te eten, rusten en de benen te strekken. Maak (hoe verleidelijk ook) niet teveel kilometers op een dag en probeer de vroege signalen van uitputting te herkennen. Lang touren met de motor is een ervaring om nooit te vergeten, maar we willen natuurlijk wel dat iedereen heelhuids zijn tour voltooid!

Heb jij tips&tricks voor een langdurende motortrip? Deel deze met ons in een reactie.

 

Je motor verkopen?

Heb je een motor staan waar je niks meer mee doet, of ben je op zoek naar een nieuw exemplaar? Verkoop je motor dan snel en eenvoudig via OSW! Bijvoorbeeld een Suzuki of een van de vele andere merken. Geheel vrijblijvend!


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Tips om van je eerste motorreis een avontuur te maken
Tips om van je eerste motorreis een avontuur te maken
01/06/2018
Of je nu liever op tour gaat richting de kust, of toch liever voor de grotere afstanden kiest. Sommigen gaan zelfs op kampeervakantie met de motor. Maar wat je ook prefereert: Een motorreis is een avontuur waar menig liefhebber het hart sneller van gaat kloppen. De [...]
Veel meer motorongelukken in april. Hoe komt dat?
Veel meer motorongelukken in april. Hoe komt dat?
17/04/2018
Ah... Die eerste, warme zonnestralen. Menig mens heeft hier reikhalzend naar uitgekeken! Ook voor de motorliefhebbers onder ons komen deze eerste zonnestralen geen moment te vroeg. De eerste, fijne weekenden van april zijn er flink meer motoren op de weg. En daarmee, zo [...]