Blogs

Autovakantie: 6 tips om je (veilig) op weg te helpen

Geplaatst: 28 juli 2020
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Autovakantie: 6 tips om je (veilig) op weg te helpen

De zomervakantie is inmiddels overal in Nederland begonnen. Veel mensen blijven, in verband met corona, thuis of gaan op vakantie in eigen land. Daarnaast kiezen ze liever voor een autovakantie naar een nabijgelegen (buur)land in plaats van dat ze het vliegtuig pakken. Sowieso gaan er ieder jaar talloze mensen op reis met de auto. Zwarte zaterdag is hier het bewijs van. Dit is de ene dag per jaar dat de wegen richting Spanje en Frankrijk helemaal vol staan. Dit jaar zal het nog iets drukker worden, omdat een vakantie met eigen auto voor veel mensen net iets veiliger voelt. Tenslotte loop je liever geen risico om vast komen te zitten op de vakantiebestemming.

Tips voor op autovakantie

Veel van de autovakantiegangers heeft al de nodige ervaring met de (langere) tocht. Maar voor de personen die toch op zoek zijn naar een fijne last minute autovakantie of hun eerste tripje al hebben gepland: hier hebben we wat tips voor op autovakantie zodat je weet waar je aan moet denken.

Wat neem je mee op autovakantie?

Belangrijke zaken Als je op autovakantie gaat dan is het belangrijk om je belangrijke papieren niet te vergeten. Denk hierbij aan je rijbewijs, kentekenbewijs, identiteitsbewijs of paspoort en je groene kaart. Daarnaast moet je altijd berekend zijn op eventuele pechsituaties. Hiervoor heb je een gevarendriehoek, veiligheidshesjes (voor alle inzittenden), EHBO-kistje, water, reserveband, thuiskomer en banden reparatieset nodig. Het is tevens belangrijk om een creditcard mee te nemen. Als je onverhoopt vervangend vervoer nodig hebt dan kan het zo zijn dat je alleen met creditcard kan betalen. Ook handig Vergeet daarnaast je oplader niet. Voor wanneer je de telefoon niet kan opladen in de auto, dan is een powerbank nodig. Ga je op vakantie met kinderen? Zorg dan voor voldoende vermaak en snacks voor onderweg.

Je auto checken

Laat je auto voor de reis controleren. De belangrijkste punten zijn de remmen, accu, koeling, het oliepeil en banden. Zo kom je onderweg niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Blijf op de hoogte

Ieder (Europees) land heeft zo zijn eigen verkeersregels. Blijf dus op de hoogte van wat deze regels zijn en waar de milieuzones zitten.

Plannen

Het is belangrijk om je reis van tevoren goed te plannen. Tank altijd op tijd en voldoende om de afstand en eventuele files te overbruggen. Ook tussenstops zijn (zeker als je op reis gaat met kinderen) belangrijk. Ga je met de elektrische auto op autovakantie, dan is het verstandig om vooraf vast te stellen waar je in het buitenland kan laden.

Verzekering

Dekt je zorgverzekering eventuele kosten in het buitenland? En dekt je leasecontract of verzekering vervangend vervoer? Sluit als het nodig is een aanvullende reisverzekering af. Al is het maar voor de zekerheid.

Ga jij dit jaar op autovakantie naar het buitenland?


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

Volkswagen legt fabrieken stil door gebrek aan kopers
Volkswagen legt fabrieken stil door gebrek aan kopers
14/05/2020
Volkswagen was eigenlijk weer begonnen met de productie van auto’s, maar heeft kort hierna de productie weer stilgelegd. De reden? Er is geen vraag naar nieuwe auto’s, zo meldt het AD . Het effect van de coronacrisis op de automarkt werd al eerder [...]
De coronacrisis en het effect op de mobiliteitsbranche
De coronacrisis en het effect op de mobiliteitsbranche
31/03/2020
Door het coronavirus is er in een heel korte tijd veel veranderd in Nederland. Door de maatregelen zijn veel mensen thuis gaan werken, zijn de scholen en horeca gesloten en zijn er fors minder auto’s op de weg. Iets wat duidelijk te merken is in de [...]
Een autoverkoop tijdens corona: Vragen en antwoorden
Een autoverkoop tijdens corona: Vragen en antwoorden
27/03/2020
Terwijl er nog veel is wat we niet weten over het COVID-19 coronavirus, is het inmiddels wel duidelijk dat er nog veel mensen besmet gaan raken voordat de situatie iets beter wordt. Er worden vele bedrijven en branches geraakt door deze crisis, waaronder de autobranche. [...]