Het is weer die tijd van het jaar. Nee, we hebben het nu niet over Sinterklaas, Kerst en al die andere leuke dagen, maar over de nieuwe verkeersboete bedragen voor het komende jaar. Nieuwsgierig naar wat de hoogte van diverse verkeersboetes in 2022 is? Lees dan snel verder.
Een bekeuring rijden is natuurlijk zonde van je geld. Toch kan het weleens gebeuren dat je (per ongeluk) een verkeersovertreding maakt. Wat is de hoogte van verkeersboetes in het jaar 2022?
Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de tarieven van de verkeersboetes voor 2022 vrijgegeven. In 2022 gaan de meeste verkeersboetes omhoog. Dit varieert van tientallen, tot in sommige gevallen zelfs honderd euro.
In dit lijstje vallen een paar verhogingen op: Zo betaal je voor het vasthouden van een mobiele telefoon honderd euro meer. Eerder betaalde je voor deze boete nog 250 euro, maar dit gaat dus omhoog naar 350 euro voor de overtreding. Rijd je onnodig links op de snelweg? Dan tik je geen 150, maar 220 af voor deze (vooral bloedirritante) verkeersovertreding. Het niet verlenen van voorrang aan een voorrangsvoertuig kost je daarnaast ook nog eens honderd euro extra. Net zoals bij het vasthouden van een mobiele telefoon gaat deze boete omhoog naar 350 euro. Kortom: dat zijn dik 350 redenen om netjes voorrang te verlenen als het nodig is. Daarnaast wordt elk boetebedrag ‘verrijkt’ met 9 euro administratiekosten. Dit bedrag is overigens wel hetzelfde gebleven.
Er zijn dit jaar ook een paar verkeersboetes bij die juist in hoogte zijn afgenomen. Maak je onnodig geluid met je auto of motorvoertuig? Dan betaal je geen 400 euro meer, maar 250. Dit geldt ook voor het parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats. Deze boete wordt 90 euro goedkoper. Dit bedrag gaat namelijk van 400, naar 310 euro in het jaar 2022.