Blogs

Welke camper past nou eigenlijk precies bij mij?

Geplaatst: 28 mei 2019
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Camper
Welke camper past nou eigenlijk precies bij mij?

Het aanbod nieuwe en tweedehands campers is groot in Nederland. Zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn heel wat verschillende types camper. Welk type camper past bij mij? Dat is een vraag die wij dagelijks te horen krijgen. Logisch wel, een camper is nogal een investering. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste keuze maakt. In deze blog proberen wij je een wegwijs te maken in de wereld van de campers.

Alkoof

Als wij aan een camper denken, denken wij gelijk aan een alkoof camper. Dit type camper is gekenmerkt door de ruimte boven de bestuurderscabine. Deze zogenaamde alkoof is vaak uitgerust met een tweepersoonsbed. Het voordeel aan dit type camper is dat het vaak meer slaapplekken biedt dan andere campers. Daarnaast heb je een ruim woongedeelte doordat het tweepersoonsbed verwerkt zit in de alkoof. Nadeel is wel dat door de alkoof de camper gevoeliger is voor de wind. Dat resulteert in hogere brandstofkosten. Wat wel logisch is, als je een dakdrager op je auto zet vang je ook meer wind.

Buscamper

Steeds populairder wordt de buscamper. Het compacte formaat van deze camper wordt door veel mensen als een pluspunt ervaren. Mensen die het eng vinden om in zo’n grote camper te rijden komen met de buscamper toch nog aan hun trekken. Buscampers zijn veelal omgebouwde busjes en bestelwagens. Door het compacte formaat heb je natuurlijk wel minder ruimte in de camper. Het is dan ook maar geschikt voor maximaal 2 personen. Dit type camper wint de laatste jaren in populariteit.

Integraal

De integraal campers zijn het duurste in aanschaf. Dit komt doordat de cabine geïntegreerd is in de woonruimte. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Daardoor heb je heel veel ruimte in deze camper. Daarnaast wordt de alkoof vervangen voor een hefbed, waardoor je optimaal gebruik maakt van de ruimte in de camper. Door de grote voorruit en de variërende lengte tot wel 12 meter lang vinden wij dit type camper het meest lijken op een bus. Let op: als de camper zwaarder is dan 3500 kg, is het voor de wet een vrachtwagen en heb je dus een vrachtwagenrijbewijs nodig. Heeft de camper meer dan acht zitplaatsen? Dan mag je er alleen met een busrijbewijs in rijden.

Halfintegraal

De naam zegt het al, dit type camper zit tussen de integraal en alkoof camper in. Daarnaast is de halfintegraal de populairste van de 4 types genoemd in deze blog. Halfintegraal campers hebben vaak ook een ruimte boven de bestuurderscabine. Deze ruimte is kleiner dan bij de alkoof waardoor het niet geschikt is voor een bed. Vaak wordt deze ruimte gebruikt als opbergruimte. Dit type camper is geschikt voor 4 personen. Je krijgt dus wel minder slaapruimte dan bij een integraal of alkoof camper. Daartegenover staat wel een mooie gestroomlijnde, sportieve en compacte camper!

Wat voor camper je ook kiest, goed onderzoek is van belang. Niet alleen omdat het een enorme investering is, ook omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Kijk niet alleen naar het type camper maar bekijk ook welk merk bij je past. Mocht je toevallig een camper willen verkopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!


Jasper van Gent
Geplaatst door
Jasper van Gent
Delen
Motor verkopen