Blogs

Wanneer kan je het best je camper of caravan verkopen?

Geplaatst: 23 augustus 2021
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Caravan
Wanneer kan je het best je camper of caravan verkopen?

In sommige delen van het land is de zomervakantie al zo goed als voorbij. Zet jij de caravan op stalling of laat je deze nog even staan met de kans op een fijne nazomer? Misschien overweeg je wel om je caravan uiteindelijk te gaan verkopen? Wat kan je het beste doen en wanneer is het beste moment om je kampeervoertuig te koop aan te bieden?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je besluit om je caravan of camper te verkopen. Misschien is het campingleven niet wat je ervan had verwacht, vind je het onderhoud te duur en/of is het gewoon tijd voor iets anders. Het verkopen van een vakantievoertuig doe je het best rond het einde van de zomervakantie. In dit blog leggen we je uit waarom dit is.

Verkopen voor de stallingsperiode 

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat je een caravan het beste te koop kan zetten aan het einde van de winter. Als het weer beter wordt gaan mensen zich namelijk weer oriënteren op vakanties en een kampeervoertuig is dan gemakkelijk te verkopen. Toch heeft het meerdere voordelen om je caravan of camper nog voor de stallingsperiode te verkopen.

Vraag en aanbod

Dit heeft te mede te maken met vraag en aanbod. Een kampeervoertuig aan de man brengen is in het voorjaar geen enkel probleem, maar omdat er rond deze periode heel veel campers en caravans te koop worden gezet is het aanbod veel groter. Een overschot aan caravans is niet goed voor de waarde van je voertuig. Door te kiezen voor verkoop voor de stallingsperiode, heb je veel minder ‘concurrentie’. Hierdoor kan je een betere prijs vragen voor je kampeervoertuig. Daarnaast heb je alle tijd om de caravan aan de man te brengen. De hele winter om precies te zijn.

Stallingskosten 

Nog een voordeel van het verkopen van een kampeervoertuig voor de stallingsperiode: je bespaart op de kosten van de stalling. Door te wachten tot het voorjaar ben je geld kwijt aan de stalling en verzekering. Dingen die door blijven lopen, ook al maak je geen gebruik van je caravan. Als je er over nadenkt zijn dit kosten die je uiteindelijk van het gekregen bedrag voor je camper of caravan kan aftrekken. Zonde! Dus je kan beter verkopen voordat je extra kosten maakt.

Het bespaart tijd

Je moet na de zomer je caravan sowieso schoonmaken, controleren en klaarmaken om op stalling te zetten. Dit kost flink wat tijd, maar als je kampeervoertuig verkocht moet worden dan kan dit fijntjes overdoen. Door te kiezen voor verkoop voor de stallingsperiode hoef je deze dingen maar een keer te doen.

Caravan of camper particulier verkopen

Je kan ervoor kiezen om je kampeervoertuig particulier te verkopen. Dit brengt echter nogal wat regelwerk en gedoe met zich mee. Zo zullen eventuele gegadigden graag een kijkje willen komen nemen en/of een proefrit willen maken met je camper. Daarnaast is het lastig om serieuze kopers te vinden op een particuliere verkoopsite. Dit kan voor extra frustratie zorgen, omdat het toch veel tijd en energie kost om het kampeervoertuig klaar te maken voor een eventuele bezichtiging. Is je caravan of camper verkocht? Dan moet ook het papierwerk nog in orde worden gemaakt. Kortom: verkopen lijkt zo simpel, maar is het niet. 

Camper of caravan verkopen via een verkoopwebsite 

Heb je een camper of caravan waar je helemaal niks meer mee doet? Of wil je je oude camper of caravan verkopen en een nieuwer exemplaar kopen? Bij OSW kun je kosteloos je camper of caravan verkopen. Wij regelen de verkoop van A tot Z. Een RDW erkende dealer komt de camper of caravan netjes bij je thuis ophalen. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet, heel wat tevreden klanten gingen je voor! Verkoop snel en zorgeloos je camper of caravan!


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Hoe bepaal je de waarde van je oude caravan?
Hoe bepaal je de waarde van je oude caravan?
16/06/2021
Op vakantie met de caravan was nog nooit zo populair. Ook dit jaar trekken talloze mensen Europa in met de kampeerwagen of kiezen ze voor een gezellige kampeervakantie in eigen land. Nu de kans op een normale vliegvakantie weer toeneemt kan het zo zijn dat je de caravan [...]
Hoelang mag een camper of caravan voor de deur staan?
Hoelang mag een camper of caravan voor de deur staan?
04/05/2021
Nog maar een paar maandjes en dan is het zomervakantie. Waarschijnlijk is je caravan of camper op dit moment al van stal voor weekendjes weg of om deze zomerklaar te maken. Zolang je nog bezig bent met het poetsen en inrichten staat het kampeervoertuig vanzelfsprekend [...]
Op caravanvakantie tijdens de coronacrisis
Op caravanvakantie tijdens de coronacrisis
14/05/2020
Normaal gesproken ga je op caravanvakantie door je kampeerplaats te reserveren, alles klaar te maken en de weg op te gaan. Helaas ligt dit momenteel iets anders. Veel mensen zien vooral hun vakantie in het buitenland in het water vallen, maar ook in Nederland, nu het [...]