Blogs

Waarom caravan verkopen voor deze op stalling gaat?

Geplaatst: 7 oktober 2019
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Caravan
Waarom caravan verkopen voor deze op stalling gaat?

Hoe pijnlijk het ook is: De zomer is echt voorbij. Gelukkig bestaat er nog de kans op een aangename nazomer, maar na de herfstvakantie moeten we toch echt een streep gaan zetten onder het kampeerseizoen van 2019. Weet jij al met je caravan gaat doen?

Gaat je caravan op stalling tot aan het komend seizoen of overweeg je om deze te verkopen. In het geval van het eerste is het vooral belangrijk om je caravan winterklaar te maken, maar wist je dat als je wil verkopen je dit het beste kan doen nog voordat de caravan op stalling gaat?

De beste periode om een caravan te verkopen

De meeste mensen vinden het prettig om een caravan pas te koop te zetten als de winterperiode al is in gegaan. Tenslotte maak je dan geen gebruik meer van je caravan, is er bijna zeker geen kans meer op fijn ‘kampeerweer’ en staat hij bovenal veilig, droog en uit de weg. Verkopen vóór de stallingsperiode heeft echter ook zijn voordelen.

Je bespaart op kosten

Een caravanstalling kost geld en het is toch echt geld wat je feitelijk gezien kan aftrekken van wat je uiteindelijk aan je caravan overhoudt.
Daarnaast is het slim om een caravan op stalling te verzekeren, want ook hier zit een ongeluk in een klein hoekje. Een verzekering kost echter ook weer geld wat net zo goed van de ‘winst’ kan worden afgetrokken.

Minder tijdrovend

Een caravan winterklaar maken is een flinke klus. Je moet een tal van dingen controleren, leegmaken, schoonmaken en regelen voordat je trouwe sleurhut op stalling kan. Iets wat, als je jouw caravan eerder verkoopt, toch echt de zorg is van een nieuwe eigenaar.

Vraag en aanbod

We zeiden het al eerder: Veel mensen kiezen er juist voor om een caravan te verkopen als deze op stalling staat. Echter zit hier juist het probleem: er worden rond deze periode heel veel caravans verkocht, maar eigenlijk nauwelijks verkocht. Dit is namelijk iets wat pas in het voorjaar weer redelijk op gang komt. Zo een overschot aan caravans doet de waarde niet ten goede. Om deze reden is het beter om deze periode iets voor te blijven of zelfs te wachten tot na de winter, maar dan zit je langer vast aan de stallings- en verzekeringskosten. Iets wat ook weer niet de bedoeling is.

We snappen dat het wellicht verleidelijk is om nog even de tijd te nemen. Tenslotte wil ook jij de beste koper en natuurlijk; de beste prijs voor je caravan. Via deze pagina kan je jouw caravan vrijblijvend aanbieden. Probeer dit vandaag nog en ontvang binnen 24 uur het beste bod en de garantie dat je caravan bij je voor de deur weg is nog voordat de winter officieel is begonnen.


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Je caravan uit de stalling. Hoe kan je jezelf voorbereiden
Je caravan uit de stalling. Hoe kan je jezelf voorbereiden
19/03/2019
Het is bijna zover. De caravan mag bijna uit de stalling! Maar waar moet je op letten voor je op je allereerste caravantripje gaat? Het is bijna lente. Dat betekent dat de caravan uit de stalling mag! Twee weken geleden hebben we er al even van mogen proeven: [...]