Blogs

Verkopen en kopen van voertuigen en het COVID-19 virus

Geplaatst: 15 december 2020
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Algemeen
Verkopen en kopen van voertuigen en het COVID-19 virus

Vele zullen zich afvragen of het verstandig is om een voer- of vaartuig tijdens de Coronacrisis te verkopen. Hoe moet je nu precies de verkoop (veilig) uitvoeren. Het bedrijf dat immers langskomt om de (sloop)auto, motor, caravan of camper te kopen zal toch het voertuig moeten inspecteren.

Wij van OSW willen ook tijdens de periode van Coronacrisis iedereen helpen en informeren over hoe dit op een veilige manier kan worden gedaan. Wij hebben voor zowel de koper als verkoper een checklist samengesteld waarmee rekening kan worden gehouden.

Checklist voor kopers en verkopers

  • Spreek met het bedrijf af dat je liever niet contant betaald wil worden. Betalen kan bijvoorbeeld ook per overboeking. Net als bij de supermarkt is het vermijden van contant geld sterk aan te raden. Bovendien staat het geld tegenwoordig bij een banktransactie direct op je rekening.
  • Schud niet elkaars handen, maar zeg elkaar gedag en probeer hierbij minimaal anderhalve meter afstand te houden.
  • Onderhoudsboekjes, (reserve)sleutels en andere zaken kun je van te voren al in het voertuig leggen. Hierdoor hoeft deze niet ter plekke overgedragen te worden. Het bedrijf kan de sleutel zelf pakken en het voertuig controleren.
  • De bij ons aangesloten bedrijven zijn RDW erkend. Dit betekent dat het vrijwaren van het voertuig ter plekke telefonisch kan worden uitgevoerd. Je hoeft dus niet naar een postkantoor. De vrijwaring wordt per e-mail naar je toegestuurd.
  • Voor beide geldt dat na de verkoop de handen gedesinfecteerd moeten worden. Voor het bedrijf raden wij aan om altijd het stuur, versnellingspook en de handvatten te desinfecteren van het desbetreffende voertuig.

Zoals je leest is fysiek contact niet nodig en zijn er best wat maatregelen die genomen kunnen worden. Tegenwoordig is alles zo geregeld dat de meeste handelingen digitaal kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard geldt altijd dat je naar je eigen gevoel moet luisteren. Voel je jezelf niet lekker, of ben je verkouden (ook al is het heel matig), maak dan een nieuwe afspraak met het bedrijf. Voorkomen is beter dan genezen.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen op het telefoonnummer: 030-7601016.

Ook tijdens deze lastige periode willen wij er alles aan doen om te zorgen voor een zorgeloze verkoop.


Jasper van Gent
Geplaatst door
Jasper van Gent
Delen
Voertuig verkopen

Relevante artikelen

Volkswagen legt fabrieken stil door gebrek aan kopers
Volkswagen legt fabrieken stil door gebrek aan kopers
14/05/2020
Volkswagen was eigenlijk weer begonnen met de productie van auto’s, maar heeft kort hierna de productie weer stilgelegd. De reden? Er is geen vraag naar nieuwe auto’s, zo meldt het AD . Het effect van de coronacrisis op de automarkt werd al eerder [...]
De coronacrisis en het effect op de mobiliteitsbranche
De coronacrisis en het effect op de mobiliteitsbranche
31/03/2020
Door het coronavirus is er in een heel korte tijd veel veranderd in Nederland. Door de maatregelen zijn veel mensen thuis gaan werken, zijn de scholen en horeca gesloten en zijn er fors minder auto’s op de weg. Iets wat duidelijk te merken is in de [...]
Een autoverkoop tijdens corona: Vragen en antwoorden
Een autoverkoop tijdens corona: Vragen en antwoorden
27/03/2020
Terwijl er nog veel is wat we niet weten over het COVID-19 coronavirus, is het inmiddels wel duidelijk dat er nog veel mensen besmet gaan raken voordat de situatie iets beter wordt. Er worden vele bedrijven en branches geraakt door deze crisis, waaronder de autobranche. [...]