Blogs

Veilig gebruik maken van een huurauto op vakantie

Geplaatst: 4 juni 2019
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Automotive
Veilig gebruik maken van een huurauto op vakantie

Wanneer je jezelf verdiept in het gebruiken van een huurauto op vakantie. Dan heb je vast en zeker ook alle 'horrorverhalen' gelezen die bij het huren van een auto komen kijken. Oplichting, diefstal en de borg kwijtraken om schade die al bestond zijn slechts enkele ervaringen die je heel erg makkelijk op het internet vindt.

Natuurlijk zeggen we maar al te graag dat deze verhalen niet kloppen. Echter heeft onderzoek in 2018 nog uitgewezen dat oplichting door middel van huurauto’s op een vakantiebestemming nog altijd kinderlijk eenvoudig blijkt. Louche autobedrijven in het buitenland geven hiermee jaarlijks, honderden Nederlandse vakantiegangers het nakijken.

Zonder gedoe een huurauto

Vervelend, maar gelukkig is gedoe met een huurauto gemakkelijk te voorkomen. Met een paar tips kan je dus prima gebruik maken van huurauto op je vakantiebestemming in het buitenland. Zonder dat je achteraf honderden euro's kwijt raakt aan dieven, oplichterspraktijken en andere ongemakken.

Huur vanuit Nederland

Het is vaak makkelijker en goedkoper om in het buitenland een auto te huren. Echter is het soms nog knap lastig om de algemene voorwaarden of zelfs het huurcontract goed te kunnen lezen, wanneer deze wordt gepresenteerd in een andere taal. Wanneer je via een Nederlandse website een auto boekt dan heb je alle tijd al deze dingen in het Nederlands door te lezen, maar ook om jezelf te verdiepen in de verschillende autobedrijven en de recensies door eerdere gebruikers gegeven zijn.

De tankregeling

We kennen allemaal de vol tot- vol regeling die je vaak ziet bij Nederlandse verhuurbedrijven. Dit wil zeggen: je krijgt een auto met een volle tank en levert hem vol weer in. Zo betaal je precies voor de benzine die je hebt verbruikt. In het buitenland zie je ook vaak een leeg- tot- vol regeling of vol- tot- leeg. Bij de laatste regeling betaal je vooraf (vaak te hoge) brandstof en servicekosten.<?p>

Controleer het huurcontract

Kortom: Lees de kleine lettertjes. Het is een heel gedoe, maar het kan je achteraf voor onaangename verrassingen behoeden. Nog een reden om vooraf, in alle rust uit te zoeken waar je het beste kan huren. Dit om te voorkomen dat je overweldigd raakt door al die kleine lettertjes in een andere taal.

Check de huurauto bij het afhalen en inleveren

Werkt de auto naar behoren, maar is er bijvoorbeeld ook bestaande schade aan het voertuig? Maak in dat geval bij het ophalen van de auto een foto van de schade die al bestaat, zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan. Een deukje die door het autobedrijf over het hoofd is gezien.

Wees alert op extra verzekeringen

Moe kom je aan bij het verhuurbedrijf, wanneer het verhuurbedrijf je ook nog eens allerlei extra verzekeringen probeert aan te smeren. Dit kan zomaar ineens een kostbare bedoeling worden als je enigszins geïrriteerd toestemt om er vanaf te zijn. Dit kan je voorkomen door voor een all-in verhuurbedrijf te kiezen. Zo weet je waar je aan toe bent.


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Auto verkopen

Relevante artikelen

3 Veilige tips voor als je last hebt van bumperkleven
3 Veilige tips voor als je last hebt van bumperkleven
05/11/2018
Bumperkleven is een van de meest genoemde irritaties onder weggebruikers. Niet zonder reden, want zo een \'plakker\' onderweg is nou eenmaal reuze irritant en niet te vergeten: levensgevaarlijk. Op de snelweg, autoweg of zelfs gewoon binnen de bebouwde kom. [...]
Veilig autorijden in de herfst. Hier geven wij enkele tips
Veilig autorijden in de herfst. Hier geven wij enkele tips
10/09/2018
Het is september en de zomer is grotendeels op zijn retour. Het weer wordt (hoogstwaarschijnlijk, want in Nederland weten we het nooit) wederom bar en boos, de dagen korter en de nachten langer. Iets waar we tijdens het autorijden genoeg van merken, helaas! Hoe kan je zo [...]