Blogs

Tips om van je eerste motorreis een avontuur te maken

Geplaatst: 1 juni 2018
Geschatte leestijd: 5 minuten
Categorie: Motor
Tips om van je eerste motorreis een avontuur te maken

Of je nu liever op tour gaat richting de kust, of toch liever voor de grotere afstanden kiest. Sommigen gaan zelfs op kampeervakantie met de motor. Maar wat je ook prefereert: Een motorreis is een avontuur waar menig liefhebber het hart sneller van gaat kloppen.

De eindeloze mogelijkheden, de wind in je gezicht, (als het even meezit) geweldig weer en het gevoel dat de wereld letterlijk aan je voeten ligt...

Zonder problemen op motorreis

Of je gaat voor een lange of korte rit: Het is altijd de bedoeling dat een tour per motor vlekkeloos verloopt. Niemand wil namelijk te kampen kregen met (onvoorziene) problemen onderweg.
Nu kan je als mens niet overal op berekend zijn, maar bepaalde euvels zijn gemakkelijk, vooraf te voorkomen en mogen dus niet over het hoofd worden gezien als je besluit te gaan toeren.

Daarom hier wat tips voor de (beginnende) motorrijder. Zodat je komende zomer onbezorgd op weg wordt geholpen. Letterlijk zelfs!

Kleding

Natuurlijk zie je er graag stoer uit op je motorfiets. Dit is plaatje wat iedere motorrijder eigenlijk altijd wel in zijn hoofd heeft. Een leren jack, stoere spijkerbroek en een flitsende Ray-Ban op je neus.

Een stoer idee, maar niet praktisch en zeker geen veilige kledingkeuze. We gaan er vanzelfsprekend vanuit dat je niet per direct van je motor valt, zo tijdens het toeren, maar ieder weldenkend mens weet dat een ongeluk in een klein hoekje zit. In dit geval wil je meer dan slechts ‘denim’ tussen jou en het afvalt.

Kortom: Een helm en beschermende kleding zijn een absolute must. Kies altijd voor een set die zoveel mogelijk van je huid bedekt. Vergeet hierbij ook geen handschoenen en (waterdichte) laarzen.

Check, check, dubbelcheck

Kijk je motor altijd grondig na voordat je op motorreis gaat. Is de tank vol? Werkt alles nog naar behoren? Het is nogal zuur als je er midden op de snelweg achter moet komen dat dit niet het geval is.

Plan de route

Plan je route altijd voorafgaand aan de reis. Gewoon, om te voorkomen dat je halverwege de weg niet meer weet.

Plan pauzes in

Net zo belangrijk als ‘de weg weten’, is wanneer je de pauzes in besluit te plannen. Zeker als je gaat voor een lange motorreis! Rust is belangrijk en het voorkomt ongelukken. Daarnaast geeft het je de gelegenheid om te eten en wat te zien van de plekken die je besluit te bezoeken.

Bagage

Pak licht en vergeet de broodnodige zaken niet. Denk aan een EHBO-kit, oordopjes (voor onderweg), paracetamol en extra water.

Zo kan je onbezorgd op motorreis. Veel plezier!

Help zelf ook je mede-motorliefhebber op reis. Heb je nog aanvullende tips? Deel ze in een reactie.


Denise Meijer
Geplaatst door
Denise Meijer
Delen
Motor verkopen

Relevante artikelen

Veel meer motorongelukken in april. Hoe komt dat?
Veel meer motorongelukken in april. Hoe komt dat?
17/04/2018
Ah... Die eerste, warme zonnestralen. Menig mens heeft hier reikhalzend naar uitgekeken! Ook voor de motorliefhebbers onder ons komen deze eerste zonnestralen geen moment te vroeg. De eerste, fijne weekenden van april zijn er flink meer motoren op de weg. En daarmee, zo [...]